Seuraa meitä somessa:

Naisten välierät käyntiin selvillä kotivoitoilla

05.03.2014


Eliza Hynes oli kova tekijä HPK:n torjunnalla.

Naisten Mestaruusliigan välierät käynnistyivät keskiviikkona selkeillä kotivoitoilla. OrPo löi HPK:n 3-0 (27-25, 25-20, 25-20) ja LP Viesti LP Kangasalan 3-0 (25-20, 25-19, 25-10). Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Toiset välierät pelataan perjantaina Hämeenlinnassa ja sunnuntaina Kangasalla. Kolmannet pelit ovat vuorossa Orivedellä sunnuntaina ja Kangasalla maanantaina.

OrPo otti ensimmäisen kiinnityksen välierissä puhtaalla 3-0- voitolla. OrPo puristi erien loput vieraita paremmalla tasolla ja hyökkäsi tehokkaammin.

OrPon hyökkäysprosentti oli 46, HPK:n 37. Erikoinen tilaston on joukkueiden tekemät hyökkäysvirheet, jotka menivät OrPo 13-HPK vain 3.

HPK:n ulkolaiskolmikon lisäksi pisteille vieraista pääsi vain Annika Kivioja. Muun suomalaisnaisiston tehoiksi jäi 0/-9.

Kotijoukkueesta Eliza Hynes oli tehokkain 20/+12.

Jukka Koskinen, HPK:n päävalmentaja:

- Aloitettiin ihan ok, mutta erien lopuissa olimme huonompi joukkue. Pelissä olimme myös huonoja, torjuntoja ei näkynyt. Vastustaja nosti profiiliaan ja me taapersimme samalla tasolla.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Erittäin tärkeää, kuinka aloitimme pudotuspelit. Pääsimme nopeasti pelirytmiin. Kiitos yleisölle hyvästä tunnelmasta. Tämä oli vain ensimmäinen askel ja perjantaina jatketaan.

- Nette Tuominen ja Kaisa Kymäläinen auttoivat joukkuetta paljon. Jos tahdomme menestyä, jokaista pelaajaa tarvitaan.

Tampereen Lattiatyö Oy otteluisäntänä palkitsi HPK:sta Aneli Otinerun 17/+11 ja OrPosta Eliza Hynesin 20/+12.

OrPo: Hynes 20/+12, Pallag 13/+7, Puukka 9/+5
HPK: Otineru 17/+11, Boricheva 11/+9, Jacobi 10/+5
Otteluvoitot 1-0 OrPolle
Yleisöä: 560
Tuomarit: Mutkala - Kolehmainen

Tilasto

LP Viesti kova ennätysyleisön edessä

LP Viesti aloitti välierät hyvällä esityksellä kaataen viime kauden finaalivastustajansa LP Kangasalan 3-0. Ottelussa tehtiin uusi Mestaruusliigan naisten välierien katsojaennätys (liiga käynnistyi 2002) eli 1057 katsojaa.

Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli kova 54 (Kangasalan 31). Viesti tykitti syötöillään jo melkoisen edun, suoria ässäpisteitäkin kertyi seitsemän.

Sini Häkkinen palasi kotijoukkueen hakkuriksi tehoin 9/+8. Keskellä kaksikko Dubravka Rakic-Kaisa Jokinen tekivät yhdessä 19/+17 yli 70 % hyökkäystehoin. Vieraista Kayla Jeter teki 12/+10.

Kayla Jeter, LP Kangasalan parhaan palkittu:

- Yritettiin kyllä parhaamme, mutta vastustaja pelasi tänään hyvin. Itseltäni odotan jatkopeleissä ainakin enemmän torjuntoja.

Kaisa Jokinen, LP Viestin parhaana palkittu:

- Saatiin levätä sopivasti ja tarpeen mukaan runkosarjan jälkeen, oltiin valmiita tähän peliin. Alussa mentii vielä tasaisesti piste-pisteeltä, mutta lopussa taisi Kangasala vähän herpaantua. Tämä oli kuitenkin vasta avaus, ensimmäinen erä on pelattu. Pelasimme hyvin, kotisalissa meillä pitääkin olla hyvä syöttö. Pieni lepo tämän jälkeen, sen jälkeen vieraskentälle, jossa pitää olla taas vähän kovempi, koska Kangasala on siellä varmasti parempi.

Tuomas Alatalo, LP Kangasalan valmentaja:

- Kolme puolivälierää ei vaikuttanut, jaksettiin kyllä pelata ja olimmekin ihan ok-tasolle, Viesti vaan oli hyvä. Syötössä ja vastaanotossa meillä on eniten parannettavaa jatkossa. Viesti nosti riittävän hyvin ja kun on kansainvälisen tason passari ja kansainvälisen tason keskipelaajat, tulos on tällainen. Sarja on kuitenkin alussa ja kotipelimme ovat meille isoja pelejä.

(Alatalo viittasi puheellaan passari Viktoriia Polishchukiin ja keskipelaajiin Kaisa Jokinen - Dubravka Rakic)

Kari Raatikainen, LP Viestin valmentaja:

- Vasuri tässä on valmentajan nostettava ylös, vastaanottoharjoituksia ei saatu eri syistä ihan sille tasolle kuin olisi pitänyt ja siksi vastaanottoprosentti on meille alhainen 42 %. Passari Viki Polishchuk korjasi kuitenkin asiaa paljon ja siksi keskipeli toimi ja oli näköjään myrkkyä vastustajalle.

- Kotietu pidettiin ja tästä on hyvä jatkaa Kangasalle. Koko joukkueen voitto, mutta erityisesti Sini Häkkinen pelasi hienon pelin.

LP Viesti: Kosonen 12/+9, Ennok 11/0, Rakic 10/+8
LP Kangasala: Jeter 12/+10, Koolhaas 7/+4, Acosta 6/+2
Otteluvoitot LP Viestille 1-0.
Yleisöä: 1057
Tuomarit: Suominen - Caven

Tilasto

  Takaisin