Seuraa meitä somessa:

Naisten välierät räjähtää käyntiin keskiviikkona

04.03.2014

Naisten Mestaruusliigan välierät pelataan samojen joukkueiden kesken, kuin kahtena edellisenäkin keväänä. Tällä kertaa ottelupareina ovat viime kauden finalistit LP Viesti-LP Kangasala ja pronssipelissä mittaa ottaneet OrPo-HPK. Pelit käynnistyvät keskiviikkona ja finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Viime kauden hopea- ja edelliskauden pronssijoukkue LP Kangasala on välieränelikon ”oudoin lintu”. Kangasala on mukana nyt ”vasta” kolmatta kertaa välierissä pelatessaan neljättä liigakauttaan.

HPK on ollut mukana kaikissa 2000-luvun mitalipeleissä ja putki on nyt huikeasti 16:en kevään mittainen. Mitaleitta se on jäänyt kevään 1998 jälkeen ainoastaan kerran (2013).

Viiden edellisen vuoden mestarille LP Viestille mitalipelit ovat vuosituhannen kahdennettoista ja yhdeksännet perättäin.

Oriveden Ponnistus on sekin mitalipeleissä jo yhdeksännen kerran tällä vuosituhannella.

Orpo-HPK - perinteinen ottelupari tarjoaa jännitettä

Oriveden Ponnistus ja HPK kohtaavat pudotuspeleissä jo kahdeksannen kerran keväästä 2004 lähtien. Vain kolme kertaa on pudotuspelejä pelattu tuosta keväästä lähtien niin, etteivät nämä kaksi seuraa olisi olleet vastakkain.

Voitot ottelusarjoista ovat hämeenilinnalaisille 4-3. Viime keväänä pronssipeleissä OrPo oli puolestaan parempi otteluvoitoin 2-0.

Runkosarjassa kaikki kolme peliä päättyivät erikoisesti vierasvoittoihin. OrPo vei ensimmäisen Hämeenlinnassa 0-3 ja HPK kaksi tämän vuoden puolella pelattua 1-3 Orivedellä.

OrPon päävalmentaja Laszlo Hollosy odottaa jo kovasti alkavia välieriä.

- Olemme erittäin tyytyväisiä paikasta suoraan välieriin, tulos oli meiltä erinomainen. Kuitenkin vain yksi askel eteenpäin, nyt keskittyminen on jo tulevassa. Runkosarjan lopun taisto oli tasainen ja näytti Mestaruusliigasta löytyvän monta hyvää joukkuetta. LP Viestin perässä on monta tasaisen hyvää joukkuetta.

Unkarilaisvalmentaja tietää komean historian välierävastustajien välillä.

- Kyllä, tiedän joukkueiden välillä olevan hyvän kilpailun ja välieristä tulee varmasti erittäin mielenkiintoiset ja täynnä tunnetta olevat. HPK on erinomainen joukkue, jossa on yksi liigan parhaista pelaajista. He ovat erittäin vahvoja laidasta. Jos näillä kolmella pelaajalla on hyvä päivä, on vaikea keksiä ratkaisuja heitä vastaan.

Hollosy näkee kuitenkin myös hyvää oman joukkueensa kannalta HPK:n vahvassa ulkolaiskolmikossa.

- Ehkä tämä on myös heidän heikkoutensa, että heidän taktiikka ei ole niin monipuolinen. Toisaalta valmentaja on yksi parhaista, joten uskon edessä olevan hyvän ”shakkiottelun”.

Taistelupariksi kamppailussa Hollosy ei näe varsinaisesti ketään pelaajia.

- Mielestäni me olemme sarjan paras joukkue vastaanotossa ja HPK paras hyökkäyksessä. HPK:lla on paremmat yksilöt, joten meidän pitää olla parempi joukkue.

HPK:n päävalmentajana nähdään Orivedellä asustava ja pitkään OrPoa valmentanut Jukka Koskinen, joka siirtyi täksi kaudeksi HPK:n päävalmentajaksi.

HPK hoiteli puolivälierissä Pieksämäki Volleyn tyylikkäästi suoraan kahdessa pelissä.

- Joukkue lähtee innokkaalla mielellä pelaamaan ja taistelemaan finaalipaikasta, Koskinen lupaa.

Puolivälierissä mukana olemista Koskinen pitää hyvänä sitä, että pelejä tuli tauon sijaan.

OrPon vahvuuden Koskinen näkee vastapuolen valmentajan Hollosyn kanssa hyvin samankaltaisesti.

- Joukkueen vahvuus on hyvä vastaanotto. Heikkouksia ei varmastikaan ole.

Koskinen löytää välierien taistelupariksi passarikaksikon Katja Kylmäaho - Annina Antikainen.

LP Viesti - LP Kangasala - Cupvaras valmiina iskemään?

Viime kauden finalistit kohtaavat nyt välierävaiheessa, kun LP Viesti ja LP Kangasala lyövät yhteen. Joukkueet nähtiin vastakkain myös edelliskeväänä välierissä, jolloin voitot menivät viime vuoden finaalisarjan tavoin 4-1 salolaisille.

Kangasalla muistellaan sen sijaan lämmöllä kahta edellistä Suomen Cupin finaalia, joissa joukkue on yllättänyt molemmilla kerroilla LP Viestin.

Tämän kauden runkosarjassa LP Viesti vei kaikki kolme peliä 3-0 saaden keskimäärin noin 17 pistettä erää kohden.

LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Aalatalo myöntää puolivälieräsarjan ottaneen hiukan koville.

- Takana on kova puolivälieräsarja, hirveästi ei jää aikaa toipumiseen. Joukkue osoitti kuitenkin hyvää taistelua WoVoa vastaan, joten koitetaan siirtää sama asenne nyt välieriin.

- Saimme kahteen kotipeliin hyvän draivin puolustuspeliin. Lisäksi pelaajat osoittivat henkisen kantin kovuutta, tappio Rovaniemellä ei suistanut joukkuetta raiteiltaan.

Itsekin LP Viestin valmennusjohdossa Suomen mestaruuksia apuvalmentajana voittanut Alatalo tietää vastustajan kovuuden.

- LP Viesti on kansainvälisen tason joukkue, jolla ei ole suurempia heikkouksia. Heillä on erinomainen torjuntapuolustus sekä vahva aloitussyöttö. Joskus hekin tosin sortuvat tiukassa paikassa yllättäviin tappioihin, Alatalo vinkkaa.

Yhtä erityistä taisteluparia ei Alatalo lähde peliin asettamaan.

- Vastakkain ovat kaksi joukkuetta, jotka pystyvät parhaimmillaan liigan monipuolisimpaan hyökkäyspeliin. Taistelupari voi vaihtua erienkin sisällä, kuka pystyy rohkeimpaan suoritukseen ratkaisupaikoissa.

LP Viestin fiilikset välierien koittaessa ovat korkealla. Runkosarjan joukkue selvitti tällä kertaa yhdellä tappiolla. Kaikkiaanhan LP Viesti on hävinnyt kuuteen viime kauteen viisi peliä runkosarjassa ja kolme pudotuspeleissä. Voittoja on kertynyt tuona aikana 144 kappaletta.

- Vahvan runkosarjalopun ansiosta itseluottamusta uhkuen tässä välieriin lähdetään. Tauko on tehnyt hyvää ja nyt sitten kohti kauden huipennusta, kuvailee joukkueen tuntoja päävalmentaja Kari Raatikainen.

Vastustajan suhteen Raatilkainen on nöyrällä mielellä.

- LP Kangasala onnäyttänyt kyntensä kauden aikana jo useampaan kertaan. Joukkue esittää vahvaa joukkuepelaamista ja se voi pelata ainakin kahdella pelisysteemillä, joka tekee valmistautumisesta haastavaa.

Raatikaisen taistelupari löytyy passariosastolta.

- Kyllähän passarit vaikuttavat vahvasti pelin kulkuun, joten passarit ratkaisevat kumpi menee finaaliin.

Välierien mediapaketit on ladattavissa Mestaruusliigan sivuilta

  Takaisin