Seuraa meitä somessa:

Nuorta energiaa LP-Vampulan hakkuriosastolle

17.05.2022

LP-Vampula Huittinen on nimennyt mestaruusliigajoukkueen hakkureiksi samalla paikalla jo päättyneellä kaudella pelanneen Julia Seikkulan sekä ykkössarjassa pelanneen Selma Räsäsen.

–Molemmat pelaajat ovat kasvaneet kakkossarjatasosta liigatasolle LP-Vampulan akatemiajoukkuemallin kautta. Samaa polkua pitkin on kasvanut useita muitakin pelaajia. Julia osoitti viime kauden joulun jälkeisellä puoliskolla, että hän on jo valmis kantamaan vastuuta ja ansaitsee sitä lisää tulevalla kaudella. Hän on ulottuva pelaaja, minkä avulla hän viime kaudella teki paljon pisteitä, sanoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

–Selma omasi viime kaudella yhden kovimmista hyökkäyksistä ykkössarjassa ja pääsi niitä väläyttelemään muutamaan otteeseen liigassakin. Selmalla on nyt seuraava askel edessään ja uskon, että hän tulee kilpailemaan paikasta Julian kanssa. Molemmilla pelaajilla on vielä kehittymispotentiaalia. Lisäksi Selman kanssa on tavoitteena kehittää vastanottotaitoja, että hän pystyisi ottamaan tulevaisuudessa hakkurintontin lisäksi yleispelaajan roolin, sanoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.


Julia Seikkula pelasi viime kaudella liigajoukkueen hakkurina, kun Marika Välimäki loukkaantui pian joulutauon jälkeen ja oli pois kentältä loppukauden. Valinta joukkueen ykköshakkuriksi maistuu Seikkulalle.

–Hyvältä tuntuu, kun vastuu kasvaa, sanoo neljättä kauttaan LP-Vampulan riveissä aloittava 20-vuotias Narvi-Pallon kasvatti. Aluksi hän pelasi seuran ykkössarjajoukkueessa.

–Viime kausi oli meille vaikea lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Oli kuitenkin hienoa päästä pelaamaan, kun peli alkoi sujua lisääntyneen peliajan ansiosta. Syöttöä minun pitää saada varmemmaksi tulevalla kaudella ja hyökkäyksiä monipuolisemmiksi.

Julia Seikkula piti kauden päättyessä pienen ”breikin”, mutta on harjoitellut omatoimisesti jo hyvän aikaa.

–Toivon, että saamme kokoon yhtenäisesti ja loppuun asti taistelevan joukkueen. Lajiharjoittelu alkaa pikapuoliin ja
yhteisharjoituksiin saamme päävalmentajaltamme Ziga Kosilta ohjeet, sanoo Seikkula.

182-senttinen Julia Seikkula asuu Huittisissa ja hän on töissä Lauttakylän koulun iltapäiväkerhossa. Selma Räsänen sanoo odottavansa innolla tulevaa kautta. Hän on 18-vuotias ja opiskelee SASKY koulutuskuntayhtymän Karkun yksikössä lähihoitajaksi. Päättyneen kauden aikana Räsänen pelasi myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka voitti Pohjois-Euroopan mestaruuden. Maajoukkueen leirit alkoivat jälleen 16. toukokuuta, jonka päätteeksi Suomen U19 -maajoukkue pelaa EM-karsintaturnauksessa.

–Edessä on iso muutos, kun siirryn ykkössarjasta liigaan. Vähän jännittää, mutta siitä huolimatta odotan innolla tulevaa kautta. Treenit tulevat olemaan kovempia ja samoin ottelut, sanoo Selma Räsänen.
Kutsua liigajoukkueeseen hän ei kauaa miettinyt.

–Jos haluan päästä tässä lajissa eteenpäin, on tämä askel tehtävä. Tavoitteenani on pystyä pelaamaan lentopalloa niin kauan kuin se tuntuu omalta jutulta. Ensimmäinen tavoitteeni on saada peliaikaa liigajoukkueessa. Vastaanottoa minun on parannettava ja se on tärkeää myös sen vuoksi, jos joskus pelaan yleispelaajana.

LP-Vampulan ykkössarjajoukkue säilytti karsintaotteluiden jälkeen sarjapaikkansa. Pitkän kauden Räsänen piti kuukauden tauon lentopallosta.

–En koskenutkaan silloin palloon, mutta nyt olen treenannut fysiikkaa ja käynyt Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla pallotreeneissä.

Selma Räsänen teki liigadebyyttinsä jo viime kaudella ja sai siten tuntumaa siitä, mitä tuleman pitää.

–Iso muutos on todella tulossa. Tempo ja taso ovat ihan eri luokkaa kuin ykkössarjassa, sanoo VaLePan kasvatti Selma Räsänen, joka on aloittamassa kolmannen täyden kautensa LP-Vampulassa.

  Takaisin