Seuraa meitä somessa:

Ojansivu ja Pallag syöttökuninkaalliset

20.11.2014

Mestaruusliigan ässäkuninkaalliset ovat tällä hetkellä Kokkolan Tiikereiden Lelu Ojansivu ja Oriveden Ponnistuksen Agnes Pallag. Ojansivu on tykittänyt 34 ja Pallag 18 ässäsyöttöä.

Ojansivun meno syöttöpaikalla on ollut melkoista: Vammalan kasvatti on syöttänyt 34 ässää kymmeneen Tiikereiden pelaamaan liiga otteluun, joista hän on vielä kaiken lisäksi istunut kaksi kokonaan penkillä. Otteluokohtaiseksi ässämääräksi Ojansivulla tulee komea 3,4. Käytännössähän se olisi pelatut pelit laskien peräti 4,3 ässää ottelua kohden!

Ojansivun huikein syöttöilta tällä kaudella on nähty Oulussa 24. lokakuuta, kun hakkuri nakutti peräti 12 ässää Ettaa vastaan. Pelkästään niillä hän olisi 12. tilalla ässätilastossa!

Viime kaudella Ojansivu voitti ässätilaston ylivoimaisesti 67 ässällä. Tätä vauhti Ojansivun ässämäärä kasvaisi tällä kaudella 112:een.

2000-luvun liiga-ajan kausiennätys ässissä on Normunds Veinbergsin 78 ässää kaudelta 2002-2003.

Tilaston kakkosena miesten puolella on toinen maajoukkueen syöttötykki, Hurrikaanin Matti Oivanen 19 ässällä. Etta Joshua Walker on tilastossa kolmantena 17 ennen kolmatta maajoukkuemiestämme, Tiikereiden Tommi Siirilää (16).

Jos ässien syöttämistä katsotaan ns. ässäkeskiarvolla eli lasketaan monta syöttöä yhtä ässää varten pelaaja on tarvinnut, on Ojansivu tämänkin tilaston ylivoimainen kärkimies. Hän on tarvinnut 4,3 syöttöä yhtä ässää kohden.

Ässäkeskiarvoissa Lelua seuraavat Matti Oivanen (6,9), Joshua Walker (7,4), Korson Vedon Joel Laakso (7,7), Tommi Siirilä (8,1) ja Raision Loimun Urpo Sivula (8,8).

Naisissa tasaista: Pallag ja Hyttinen ykkösnimet

Naisten puolella ässäkärki on paljon tasaisempi, kun vielä 17 pelaajaa mahtuu seitsemän ässän sisälle kärkinainen Pallagista (18).

Unkarilaisen perässä ovat seurakaveri Annina Antikainen (17) varmistamassa OrPon kaksoisjohtoa ja kolmantena LiigaPlokin Anni Sorvoja (16).

Naisten kärkiseitsikkoon mahtuvat lisäksi LP Viestin Lena Lymareva (15), WoVon Johanna Pekkarinen (13), LiigaPlokin Mercy Moim (13) sekä Pieksämäki Volleyn Essi Helminen (13).

Viime kauden ässäkuningatar oli Pieksämäki Volleyssa pelannut Reetta Väisänen 43:lla ässällä. Liigaennätys on Johanna Helppikangas-Tuomisen 74 kaudelta 2001-2002.

Naisten ässäkeskiarvoissa ylivoimainen ykkönen on LP Viestin Venla Hyttinen, jonka 23:sta syötöstä kuusi ovat olleet ässiä eli hän on tarvinnut vain 3,8 syöttöä jokaista ässäänsä kohden.

Hyttistä seuraavat Essi Helminen (5,7), toinen pieksmäkeläinen Anastasia Leshyk (6,0) ja toinen viestiläinen Lena Lymareva (6,3)

Tutustu tilastoihin tarkemmin

  Takaisin