Seuraa meitä somessa:

”Olisihan se Dolen pelimäärä mukava rikkoa” - Eetu Pennaselle 400 liigapeliä täyteen

01.11.2022

Monasti asiat lähtevät käyntiin hieman yllättäenkin ja ennustaminenhan on tulevaisuuden suhteen perinteisesti menneisyyttä vaikeampaa. Kuten oheiset Sanomalehti Itä-Savon lehtileikkeet kertovat, sunnuntaina jo 400:nnen lentopallon pääsarjapelinsä pelaava Eetu Pennanen sai liigakasteen 2010 hieman yllättäen ja melkoinen liigakasteesta Joensuussa muodostuikin…

Savonlinnalaisen East Volleyn kasvatti, juuri syyskuusss 30 vuotta täyttänyt Eetu, on pelannut Mestaruusliigassa 109 ottelua Saimaa Volleyssa (2010-2013), 68 Riennossa (2013-2015), 162 Ettassa (2015-2019 ja 2021-2022), 55 Akaa-Volleyssa (2020-2022) ja nyt vuorossa on sunnuntaina kuudes VaLePassa.

Kysäisimme muutaman napakan kysymyksen Eetulta juhlapelin alla.

Ensimmäinen liigapelisi 3.1.2010 Saimaa Volleyn paidassa oli Rientoa vastaan Joensuussa. Mitä muistikuvia?

17-vuotiaana ekaan liigapeliin Joensuuhun ja (Giovanni) Torchio laittoi heti avaukseen. Ensimmäinen hyökkäys muistaakseni antenniin, mutta sen jälkeen sain nakuteltua jotenkin 20 pistettä siihen peliin, joten hyvät muistot ensimmäisestä pelistä.

Tämän hetken Mestaruusliigan pelaajista vain joukkuekaverilllasi Mikko Eskolla on enemmän liigapelejä kun sinulla. Melko huima tilasto. Mitä ajatuksia se sinussa herättää?

Onhan tuo tilastona aika hauska, että nyt tässä sitten ollaankin jo liigan kokeneimpien pelaajien joukossa huomaamatta. Toki löytyyhän Meskon lisäksi kokeneempia lentopalloilijoita vielä liigasta ( Sivula, Raadik yms...)

Kuinka monta liigapeliä Eetu Pennanen tulee urallaan pelaamaan?

Olishan se Dolen (Timo Tolvanen kaikkien aikojen otteluttilaston ykkönen Mestaruusliigassa 706 pelattua liigapeliä) pelimäärä mukava rikkoa, mutta siihen saisi vetäistä vielä aika monta vuotta polvisuojat jalkaan. Mennään nyt kausi ja sata peliä ensin kerrallaan. Jos kroppa ja muu elämä antaa myöten mennä vielä 5-10 vuotta niin se olisi hienoa.

183-senttisenä on varmasti tullut pari kertaa vastaan ajatus, että vastassa on lähinnä vain pidempiä pelaajia. Silti ennen tätä kautta homma toimi aina myös verkolla. Miten olet itse ajatllut/suhtautunut mittaasi kentillä?

Pystyin lyhyen mittani korvaamaan onneksi hyppäämällä ja kehittämällä lyöntivalikoimaa. En sitä sen kummemmin ajatellut, toki olihan se hauskaa torjua kaksimetrinen hakkuri ja olla antamatta niille torjuntoja itsestäni.

Tämä on ensimmäinen varsinainen kausi liberona. Mistä tämä päätös syntyi ja miltä se nyt tuntuu muutaman kuukauden jälkeen?

Siirtyminen liberoksi on ollut aina tiedossa, että jossain vaiheessa se tapahtuu ja nyt viime kauden jälkeen VaLePan ollessa kiinnostunut, päätös oli aika helppo tehdä. Muutaman kuukauden jälkeen tuntunut oikealta ratkaisulta ja päässyt nyt varsinkin Europeleissä haastamaan itseään eri tavalla.

Mitä muuta kuin lentopalloa tällä hetkellä elämään kuuluu?

Tällä hetkellä saan nauttia täysin ammattiurheilijan elämästä kauniissa Sastamalassa.

Olit maajoukkueen mukana useamman vuoden ajan ollen mukana 47 kertaa, mm. yhden EM-kisat. Mitä noista maajoukkuepeleistä ajatuksia näin muutaman vuoden jälkeen ja kiinnostaako maajoukkuepaikka nyt uudelleen?

Maajoukkue ei ainakaan nyt ole päätavoitteissa, Vote on ottanut niin isoja steppejä liberona että mielellään seuraan kotisohvalta hänen kehittymistä veljeksissä ja seurajoukkueessa. Tottakai, jos maajoukkue tarvitsee liberoa ja kutsu käy niin vedän mielellään Suomi-paidan päälle.

Parinkymmenen vuoden lentopallouran aikana on ollut takuulla aika monta tärkeää vaikuttajaa sinun uralla. Ketkä ovat niitä suurimpia ja miksi?

Kyllähän se suurin taitaa olla omat vanhemmat ja muuten en haluisi käydä nostamaan ketään erityisiä henkilöitä uran varrelta. Jokainen valmentaja ja menossa mukana ollut tietää vaikutuksensa

Eetu Pennanen pelaa 400. liigaottelunsa keskiviikkona, kun VaLePa isännöi Vantaa Ducksia. Onnea Eetu!

(Kiitos Itä-Savolle lehtileikkeistä. Tämän kauden kuvat Hannu Moilanen, teksti Toni Flink)

  Takaisin