OrPo ja HPK voittojen tiellä

10.10.2014

Naisten liigan torstai-illan kaksi ottelua toivat odotetut voittajat, kun Oriveden Ponnistus voitti Kuortaneella 1-3 ja HPK Kuusamossa 0-3.

Orivesi jatkaa tappioitta

Oriveden Ponnistuksen rutiini ratkaisi torstai-illalla naisten lentopallon mestaruusliiga ottelussa Kuortaneella, kun maajoukkueen tytöt saivat taipua hyvän esityksen jälkeen vieraille erin 1-3 (13-25, 25-18, 15-25, 19-25)

Ottelun avauserässä näkyi peliin lähdön eron, mikä on rutiinijoukkueella ja nuoren kehitysjoukkueen välillä. Kuortane tuskaili oman tasonsa kanssa avauserässä ja tasoero vaihteli liikaa, joten avauserä oli selkeää Oriveden näytöstä jota tahditti passari Annina Antikainen ja venäläisiskijänä Julia Tokarenko, joka takoi avauserässä ponnistukselle kuusi pistettä.

Toinen erä oli Kuortaneen liigahistorian parasta näytöstä, mitä opistolla on nähty. Joukkue torjui näyttävästi laajalla rintamalla ja hyökkäysten päättämisessä oli tekemisen meininkiä, mistä vastasivat Roosa Nieminen ja Ronja Heikkiniemi.

Oriveden suoritus toisessa erässä ei ollut avauserää heikompaa, mutta Kuortane teki erästä vieraille vaikean. Kolmannessa erässä alkoi näkyä erityisesti kokeneen liigajoukkueen rutiini Oriveden eduksi kaikilla pelin osa-alueilla. Neljännessä erässä Kuortane antoi hyvän vastuksen kokeneelle ponnistuksen joukkueelle, mutta rutiinilla vieraat hoitivat neljännenkin erän ja näin kolme pistettä matkasi Oriveden suuntaan.

OrPon riveissä debytoi liigassa Inka Raitala, joka esiintyi myös kentällä yhden aloitussyötön verran.

- Meitä seuraa tuo toisen erän kirous edelleen, Meille tällaiset ottelut ovat vaikeita, kun olimme kuitenkin ennakkosuosikkeja otteluun lähdettäessä, ja Kuortane sai kuitenkin otteluun lähteä rennommin, niin jostain se nihkeä pelin ilme meihin tarttuu. Kolmeen pisteeseen pitää kuitenkin olla tyytyväinen, se piti tänään ottaa pelaamalla hyvin, kommentoi Oriveden kapteeni Eeva Puukka.

- En voi olla pettynyt joukkueeseeni, vaikka tappio tulikin. Pelasimme läpi ottelun vähillä virheillä ja jos niitä virheitä tulee, niin se vain rankaisee nuorta joukkuetta enemmän kuin rutiinijoukkuetta, joka meillä tänään oli vastassa. Tehtiin itse ponnistuksen peli tänään väliin todella vaikeaksi ja tämä on hyvä merkki tällaisessa kehitysjoukkueessa, taas on menty eteenpäin, totesi Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen.

Kuortane, Kosonen 12/+1, Heikkiniemi 12/ -1
Orivesi, Tokarenko 17/ +10, Martinovic 13/ +3
LähiTapiola pisteet; 1p Tokarenko, 2p Rantala, 3p Antikainen

Otteliutilasto

HPK jaksoi täyteen saaliseen pohjoisesta

HPK_n pohjoisen kierros toi täyden pistepotin ilman erätappioita, kun keskiviikon WoVo-voittoa seurasi torstaina 0-3 (23-25, 17-25, 16-25) -voitto Kuusamossa Pölkystä.

Pölkky Kuusamo pisti HPK:n ahtaalle ensimmäisessä erässä hyvällä syötöllä ja taisteluilmeellä. HPK:n ensimmäinen yritys karkumatkalle sattui tilanteessa 7-10, josta kotijoukkue tasoitti Mariia Russmanin siirtopaterilla, Olena Prokopenkon junttauslyönnillä ja Julia Voronan ässäsyötöllä 10-10. Tekniselle erätauolle mentiin 14-13 johtoasemassa, joka tuli Anna Borichevan näyttävällä 'kaapituksella'. HPK pelasi vahvasti ja pääsi viiden pisteen karulle 16-21. Pölkky Kuusamo tuli väkisin tasoihin ja pienoiseen johtoasemaan hyvällä taktisella peluuttamisella. Passarina pelanneen Henna Hämäläisen lisäksi kentälle otettiin toinen passari Iida Paananen ja Henna vaihtoi hakkurin paitaan. Erän lopussa hieman leveäksi mennyt hyökkäys päästi vastustajan eräpalloon ja erä harmittavasti Ervinin kulmasijoituksessa HPK:lle. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli taidokasta pelaamista molemmilta joukkueilta.

Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkueen peli oli erän alkupuolella hyvin paketissa, mutta vastustajan tarkka syöttöpeli mursi vastaanottoa rikki, eikä hyökkäystyöskentely ollut riittävän tehokasta. Pölkky Kuusamon pelaaminen oli välillä hyvinkin taidokasta ja kovaa, mutta vastustajan syötön lisäksi peliä hyydytti muutamat harmittavat omat virheet. Pelastuspallon jälkeen muut pelaajat empivät kuka seuraavan kosketuksen ottaa, ja se vaikutti selkeästi myös seuraaviin palloihin. Tuomareiden ratkaisujen ihmettely sekoitti myös jonkin verran peliä, mutta nuorelle joukkueelle kovat pelit ovat hyvää oppia seuraaviin koitoksiin. HPK puolestaan pelasi vähillä virheillä ja ansaitsi voiton. Ei niin kovalla, mutta taidokkaalla pelaamisella.

Kuusamon joukkueesta Olena Prokopenko pelasi järkevästi välillä kovaa ja heti perään hyviä sijoituksia keräten joukkueen parhaan pistemäärän 13 /+4. Iida-Emilia Kivimurron ja Mariia Russmanin keskipeli oli vahvaa. HPK:n tehonainen oli Lexi Ervin pisteillä 16/+10. Pölkky Kuusamon keskipeliin vastasi hyvin Michaela Madsen, joka viihtyi myös syöttöruudussa. Torjunnat kotijoukkueelle 8-6.

Bruno Napolitano, päävalmentaja HPK:
- Olen totta kait tyytyväinen pisteisiin, mutta helppoa ei ollut pelata tänään. Olimme taktisesti keskittyneet WoVo peliin ja peräkkäisinä päivinä pelaaminen matkustamisen lisäksi tuo omat haasteensa. Tässä pitää vielä vähän itselläkin opetella Suomen liigassa pelaamista. Kahdesta pelistä kuusi pistettä on tosi tärkeä joukkueelle.

Napolitano kehui nuoren pelaajaansa Piia Korhosen panosta. Piia itse totesi, että alussa peli käynnistyi vähän hitaasti, mutta loppua kohti peli parani mukavasti. Piia Korhosen pisteet tänään 15/+9.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:
-Meillä oli puolitoista erää todella hyvää pelaamista, mutta se ei riitä näin kovaa vastustajaa vastaan. Meillä ei ole varaa niihin muutamaan helppoon palloon mitä joka erään sattui. Ensimmäinen erä olisi ollut otettavissa. Taktisesti onnistuimme melko hyvin, mutta helpot pallot jäivät harmittamaan. Sarjan alku on meille hankala, kun vastassa on viime kauden mitalipeleissä olleita joukkueita. Nuorelle joukkueelle olisi tärkeää saada pisteitä ja onnistumisia.

Pölkky Kuusamon hakkuri Annukka Paloniemi oli tänään sivussa Cup-ottelussa saadun nilkkavamman takia.

LähiTapiolan pisteet: 3 p. Katja Kylmäaho HPK, 2 p. Piia Korhonen HPK, 1 p. Mariia Russman Pölkky Kuusamo
Pölkky Kuusamo parhaat pisteenaiset: Olena Prokopenko 13/+4, Julia Vorona 10 /+1 ja Mariia Russman 9/+8.