Seuraa meitä somessa:

OrPo ja LP Kangasala viisieräisten voittoon

16.02.2019

Naisten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina kaksi viisieräistä, joissa molemmissa voitot matkasivat vierasjoukkueiden mukana. OrPo voitti Maria Tuomisen juhalottelun Kuusamossa ja LP Kangasala nousi voittoon Nurmossa.

Pölkky ja OrPo pelasivat täydet viisi erää

Pölkky Kuusamo ja OrPo pelasivat viisieräisen ottelun neljä ensimmäistä erää vuorotahtiin ensimmäisen erän mennessä kotijoukkueelle. Viidennen erän alussa vierasjoukkue pääsi kolmen pisteen karkumatkalle kahdella Netta Rekolan ja yhdellä Tiana Dockeryn onnistuneella hyökkäyksellä. Pölkky tasoitti Mia Swaneganin ässäsyötöllä lukemisksi 7-7. OrPo johti joukkueen parhaana palkitun Shannon Duganin ässäsyötällä jo viiden pisteen erolla 7-12, mutta Pölkky rutisti vielä kahden pisteen päähän lukemiin 11-13. Erä vierailijalle 12-15 ja joukkueet päätyivät pistejakoon sarjapisteiden mennessä 1-2. OrPo kavensi siis Pölkyn piste-etumatkaa yhdellä sarjapisteellä ja ero on nyt 9 pistettä.

Ottelun suurimman pistemäärän teki kotijoukkueen hakkuri Trine Kjelstrup 25/+15. Trine syötti myös kolme ässää ja otti yhden torjunnan. Vierasjoukkueen yleispelaaja Shannon Dungan teki pisteet 23/+15 ja hän syötti puolestaan neljä ässää ja otti kaksi torjuntapistettä. Molemmilta joukkueilta nähtiin vahvaa keskipeliä, kotijoukkueelta Mia Swanegan 19/+11 52 % hyökkäystehoin ja vierasjoukkueelta Saara Lepistö 15/+9 42 % tehoin.

Shannon Dugan, OrPo:
- Meille iso peli ja olen onnellinen lopputuloksesta ja voitosta. Syöttö ja vastaanotto oli meidän vahvuus ja pystyimme parantamaan pelin aikana.

Trine Kjelstrup, Pölkky:
- Aloitimme vahvasti, vastaanotossamme oli ongelmia ja sitä meidän pitää saada paremmalle tasolle.

Apsotolos Oikonomou, päävalmentaja OrPo:
- Pelin tärkein pointti oli saada itseluottamusta voiton myötä ja uskoa voittamiseen playoffseissa, joissa vastassa mahdollisesti Kuusamo tai Kangasaala.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
- Onnittelut Orpolle, joka pelasi taktisesti hyvän pelin. Heidän vastaanototn jälkeinen hyökkäys oli 61 %, jota ole ennen nähnyt näin kovalla tasolla naisten peleissä. OrPo oli henkisesti vahvempi tänään ja he paransivat hävittyjen erien jälkeen hyökkäystä ja vastaanottoa.
- Meidän pelissä oli hyviä ja huonoja hetkiä.

Pölkky Kuusamo - OrPo 2-3
25-21, 20-25, 25-22, 19-25, 12-15
Pölkky: Kjelstrup 25/+15, Swanegan 19/+11, Lambert 14/+2
OrPo: Dugan 23/+15, Rantanen 13/+3, Rekola 11/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Dugan OrPo
2 Kjelstrup Pölkky
1 Handley OrPo

PROlibero
Moncks Pölkky

Ottelutilasto


Vain kirsikka jäi nurmolaisten kakun päältä uupumaan

Nurmon Jymyn otteet lentopallon mestaruusliigassa paranevat kevään edetessä viime vuoden tavoin. Tällä kertaa joukkue laittoi sarjakolmosen LP Kangasalan ahtaalle, vaikka viidestä ottelupallosta huolimatta voitto kirjattiinkin lopulta vieraille.
LP Kangasalan valmentaja Arttu Keräsen mukaan ottelu oli varmasti yleisöönmenevä, sillä pisteputket ja erävoitot vaihtelivat vuorottain. Voitosta huolimatta Arttu jakoi kohteliaasti kehut kotijoukkueen Andy Malloylle (21/+16) joka parantaa otteitaan peli peliltä ja hakkuri Maja Krljicille (28/+20), joka iski palloa parkettiin kovilla 54 % tehoilla.

Kangasalan avauserien piristysruiske oli yleispelaaja Vilma Ruuska. Neljän ässäsyötön lisäksi Vilman ”hiha” kesti Jymyn syöttöpaineen ja hän päätti hyökkäyksiään tehokkaasti. Vilma kehui ottelun ilmapiiriä ja yleisön (352) raivoisaa kannustusta. Erityisen hienoksi Vilma koki hiljaisen hetken, kun ratkaiseva ottelupallo päättyi heidän edukseen. Kangasalan tehokkaimmat pelaajat olivat hakkuri Nikki Taylor (24/+12) ja liigan tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluva keskipelaaja Kayla Haneline (19/+17).

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Andy Malloy esitti läpiottelun kentän tehokkainta laitapelaamista 58 % hyökkäystehoillaan. Mikäs siinä oli iskeä, kun Texasista Yhdysvalloista saapuneet vanhemmat istuivat Nurmohallin lauteilla.
Andykin kehui oman joukkueen suorituksen lisäksi vastustajien avainpelaajien tekosia.

-Voitto oli tänään todella lähellä, peli oli viihdyttävää, katsojat olivat hienosti mukana ja tunnelma oli katossa, Andy fiilisteli ottelun päätyttyä.

Jymyn valmentaja Kari Tuomela puolestaan korosti koko joukkueen hyvää peli-ilmettä.

-Bettiina Yli-Sissala toi pelin loppuun hyvän piristysruiskeen ja hyökkäysvoima oli tänään sitä, mitä sen pitää olla. Voitto oli todella lähellä ja jos vastaanottomme olisi ollut pykälänkin verran parempi, niin se olisi myös tullut, Kari valaisee ja kehuu kotiyleisöä mahtavasta kannustuksesta.

Nurmon Jymy - LP Kangasala 2-3
25-18, 23-25, 25-18, 22-25, 19-21
Jymy: Krljic 28/+20, Malloy 21/+16, Friberg 15/+12
Kangasala: Taylor 24/+12, Haneline 19/+17, Peit 15/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Krljic Jymy
2 Taylor LP
1 Haneline LP

PROlibero
Sievänen LP

Ottelutilasto

Kuvat:
Tomi Mäenpää / Jymy
Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin