Seuraa meitä somessa:

OrPo ja LP Viesti lauantain voittajat

16.11.2019

Oriveden Ponnistus ja LP Viesti ottivat naisten liigalauantain pistesaaliit. OrPo kaatoi kotonaan Puijo-Wolleyn suoraan kolmessa erässä, kun taas Nurmon Jymy nipisti erän liigan kärkipaikalla olevan LiigaPloki kanssa tasapisteisiin nousseelta LP Viestiltä.

LP Viesti käänsi pelin Seinäjoella

Jymy Volleyn rynnistys LP Viestiä vastaan riitti avauserän voittoon, mutta sen jälkeen hallitseva Suomen mestari näytti kaapin paikan ja karkasi voittoon.

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin hyvätasoinen ja molemmat joukkueet tekivät vähän suoria virheitä. Viestin syöttö- ja vastaanotto sekä erityisesti hyökkäysarsenaalin leveys vei kuitenkin tällä kertaa voiton ja pisteet matkasivat Saloon erin 1-3 (25-21, 20-25, 14-25, 20-25).

Anna Czakan teki vierasjoukkueelle keskipelaajalle todella komean 20 pisteen saaliin ja rikkoin samalla 1000 liigapisteen rajan.

Kaisa Nyman, Jymy:

- Ottelun avauserä oli vahvaa tekemistä. Erityisesti syöttö- ja vastaanottopeli oli erinomaista, mutta harmiksemme taso ei seuraaviin eriin riittänyt. Nuoret pelaajat tulivat jälleen hienosti sisään ja Noora Rasinperä sai elämänsä ensimmäisen liigapisteen. Rohkeutta vaan koko joukkueelle lisää ja voittojakin tulee.

Kari Tuomela, Jymyn päävalmentaja:

- Syöttöpelimme on ollut nyt viimeiset kolme peliä hyvällä mallilla. Avauserän jälkeen sekin kuitenkin hieman helpottui ja Viesti pääsi peliin mukaan. Nuoret kasvavat ja kehittyvät ja Jody Larssonkin pääsi jälleen hyvin peliin mukaan, joten tyytyväinen täytyy tappiosta huolimatta olla. Isojen passien tappamisessa olemme edelleen sarjan kärkijoukkueita perässä, mutta nuorten pelaajien kasvatus ja kehittäminen ovat hyvällä mallilla. Kun kaikki palaset ovat kohdillaan ja tasomme säilyy, voimme voittaa sarjassa kenet vaan.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Ottelu lähti hyvin matkaan, mutta sen jälkeen Nurmo vei avauserän hyvällä pelillään. Tiesin, että minulla oli 1000 liigapistettä lähellä ja tässä ottelussa se meni nyt rikki. Kaisa Nymanin pistemääriin on vielä matkaa, mutta onhan näitä pelivuosiakin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Kaikki Nurmossa pelatut ottelut huomioiden, olen ensimmäistä kertaa tyytyväinen otteluun. Nurmo oli avauserässä niin vahva, että tokkopa mikään liigajoukkue olisi sitä voinut voittaa. Nette Peit alkoi pelaamaan kahden pelatun erän jälkeen ja Nea Haatainen pelasi keskellä erinomaisesti. Victoriia Tuchasvili lienee sarjan paras passari keskipelaamiseen ja tänään passeja jaettiin hyvin ympäri kenttää. Peli oli kaikkiaan oikein hyvätasoinen ja tuomarit olivat todella hyviä.

Ottelun parhaat pisteet:
Jymy: Ramsey 17 (+7), Nyman 15 (+8), Larsson 11 (+8)
LP Viesti: Peit 21 (+14), Czakan 20 (+18), Pilepic 14 (+6).

Ruudun ottelukooste

LähiTapiolan pisteet
3 Czakan LP Viesti
2 Tuchashvili LP Viesti
1 Nyman Jymy

PROlibero
Vilppola, Jymy

Ottelutilasto

OrPo ei suonut Puijo-Wolleylle erääkään

OrPo otti toisen perättäisen liigavoittonsa ja samalla kauden toisen täyden pistepottinsa, kun se kaatoi edelleen avausvoittoaan hakevan Puijo Wolleyn 3-0 (25-16,25-20,25-16)

OrPo pelasi uudella kaavalla ja todella keskittyneen sekä kypsän pelin. Itseluottamus oli silminnähtävää, vaikka peliin oli tuotu paljon uusia asioita. Ehkä paras peli joukkueelta koko kaudella. Koko ottelu pelattiin tasapainoisesti läpi.

Anniina Kastarinen, Puijo Wolley:

- Voittoa tultiin hakemaan ja haluttiin enemmän kuin saatiin. Ei pystytty vastaamaan OrPon peliin. Nälkää löytyy.

Carly Beddingfield, OrPo:

- Hyvin jännittävää. Energiataso pyrittiin pitää korkealla koko ottelun. Olen opetellut pelaamaan keskellä, vaikka se ei ole minulle se luontevin paikka. Olemme harjoitelleet paljon torjuntatekniikkaa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

- Ehdottomasti odotukset olivat suuremmat kuin lopputulos. Olisi pitänyt taistella ja tänään ei oltu siihen valmiita. OrPolla oli tänään odotettua parempi vastaanotto tai meillä vastaavasti heikompi syöttö. Koko ajan on menty harjoituksissa eteenpäin. Taso ja itsevarmuus pitää löytyä.

Sotiris Gkotskis, OrPo:

- Puijo on ensimmäistä kertaa Mestaruusliigassa. Joukkue on tappioista huolimatta pelannut hyviä pelejä, ottivat pisteen Hämeenlinnalta. Oli tärkeää, että saimme kolme pistettä. Joukkueella oli hyvä keskittyminen ja hyökkäysprosentti, jatkohyökkäykset hyviä. Tehtiin niitä asioita, joita on harjoiteltu. Maanantaina alkaa harjoitukset ja uudet haasteet heti esillä.

Ottelutapahtumaa väritti OrPon vanhojen legendojen paikallaolo. Yli 40 oli paikalla ja joukossa koko mestaruusjoukkue vuodelta 1978. Upea tunnelma hallissa ja kentällä ottelun jälkeen.

Otteluisäntä Tampereen Lattiamestarit Oy palkitsi joukkueiden parhaina Annina Kastarisen Puijo Wolleystä ja Carly Beddingfieldin OrPosta.
Yleisöä 396, joka varmasti nautti näkemästään ja OrPo kiittää hyvästä kannustuksesta.

LähiTapiolan pisteet
3 Otero OrPo
2 Luntamo OrPo
1 Beddingfield OrPo

PROlibero
Sipilä OrPo

Ottelutilasto

Kuvat:
Tomi Mäenpää / Jymy
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin