Seuraa meitä somessa:

OrPo ja VaLePa riemastuttaviin cupvoittoihin

27.01.2019

Lentopallon Suomen Cupin mestareiksi vuosimallia 2018 pelasivat lauantaina Turun Kupittaalla naisissa Oriveden Ponnistus ja miehissä VaLePa Sastamala Tampere. OrPon edellisestä cupmestaruudesta ehti kulua 21 vuotta, kun taas VaLePan mestaruus oli kolmas perättäinen.


OrPo otti hienolla esityksellä kannun

Oriveden Ponnistus pelasi upean loppuottelun ennakkosuosikkina ollutta Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan Turussa ja vei lentopallon naisten Suomen Cupin mestaruuden 3-1 (27-25, 22-25, 25-14, 25-17).

Orivedelle kulta on matkannut aiemmin kaksi kertaa vuosina 1996 ja 1997 ja hopea vuosina 2010 ja 2011. Hämeenlinnaan on aiemmin mennyt Suomen Cupin kulta erinimisille seuroille viisi kertaa ja hopeaa on tullut tätä aiemmin kuusi kertaa.

- Ei tässä oikein sanoja löydä. Minulle tämä voitto oli kuin ihme. Olen todella ylpeä pelaajistani, OrPon kreikkalainen valmentaja Apostolos Oikonomou sanoi palkintojenjaon jälkeen.

- Meillä ei ollut mitään hävittävää ja pelaajat pelasivat aivan ylärajoillaan. Useimmat heistä saivat ensimmäisen mestaruutensa ja he ovat varmasti onnellisia.

Kapteeni Saara Lepistö vahvisti valmentajan sanat.

- On aika sanaton fiilis. Hienolta tuntui, kun sai ensimmäisen kerran nostaa mestaruuspokaalin ilmaan. Tahtojen taisteluhan tämä peli oli, Lepistö kertoi iloisena.

Hämeenlinnan italialainen valmentaja Matteo Pentassuglia kehui OrPon peliä ja harmitteli omiensa esitystä.

- OrPo pelasi todella hyvän ottelun ja he ansaitsivat saada kultamitalit. Me emme olleet parhaassa iskussamme, Pentassuglia sanoi. Hän ei ruvennut selittämään tappiota tämän viikon pitkällä pelimatkalla Jekaterinburgiin.



Hämeenlinnan Emmi Riikilä valitti joukkueen jännittämistä.

- Meillä oli jännitystä alussa ja kaveri tuli aika lujaa. Me jäätiin vähän paikoilleen eikä me saatu jännitystä oikein kokonaan pois ottelussa, Riikilä sanoi.

OrPon ykköstykki oli yhdysvaltalainen yleispelaaja Tiana Dockery, joka teki peräti 21 pistettä. Maajoukkuepelaaja Nelli Rantanen saalisti 11 pistettä.

Hämeenlinnalla oli tasainen ratkaisijakolmikko: Emmi Riikilä 13 pistettä ja Suvi Kokkonen sekä Mara Green 12 pistettä.

OrPo aloitti finaalin hurjasti ja johti avauserää jo 20-9. Tilanteesta 23-14 Hämeenlinna otti huikean kirin ja tasoitti tilanteeksi 23-23. Jatkopalloilla pelattiin tiukasti ja OrPo vei lopulta erän 27-25. OrPon Tiana Dockery teki hyökkäyksillä kuusi pistettä. Hämeenlinna iski erään viisi ässää ja OrPo otti viisi torjuntaa.

Toisessa erässä taisteltiin tasaista tahtia 21 pisteeseen asti. Sen jälkeen Hämeenlinna pelasi lopun vahvasti ja vei erän 25-22. Ässät 2-2 ja torjunnat 1-1.

OrPo löysi taas kolmanteen erään kovan vireen ja vei sen selkeästi 25-14. OrPo sai Hämeenlinnan virheillä kahdeksan pistettä ja vei hyökkäyspisteet 12-7.

Neljännessä erässä OrPon tahti jatkui lujana ja cupin mestaruus varmistui 25-17-erävoitolla.

Ottelutilasto

VaLePa otti kolmannen Suomen Cupin voiton putkeen

Lentopallon miesten Suomen Cupin 2018 mestaruudella oli tuttu osoite. VaLePa Sastamala Tampere kukisti Turussa pelatussa finaalissa viime vuoden tapaan Hurrikaani-Loimaan 3-1 (27-25, 24-26, 25-20, 25-23).

VaLePalla oli tätä ennen jo Suomen Cupin voitot 2012, 2016 ja 2017 sekä hopeaa 2013 ja 2014. Hurrikaanilla oli ennestään Suomen Cupin hopeaa 2015 ja 2017.

Finaali oli tasaista kamppailua ja Hurrikaani pelasi sekin hienon pelin, josta 2027 katsojaa nautti täysillä.
VaLePan voimahahmoja olivat Erik Sundberg (19 pistettä) ja Urpo Sivula (17). Hurrikaanin tehokkaimmat olivat Tomi Rumpunen (17), Tapio Toiviainen (16) ja Antti Ropponen (16).

- Jo etukäteen oli selvä, että tästä tulee tiukka matsi ja niin tulikin, VaLePan valmentaja Radovan Gacic sanoi pelin jälkeen.

- Me syötimme paremmin ja Hurrikaani ei ollut parhaimmillaan vastaanotossa. Me ratkaisimme paremmin myös heikon vastaanoton jälkeiset tilanteet kuin Hurrikaani.

- Tunnen itseni nyt 100 kiloa kevyemmäksi, kun voitimme. Tämä oli meille iso tavoite, mutta nyt pitää heti mennä eteenpäin ja valmistautua keskiviikon CEV Cupin peliin Kemerovoa vastaan. Euroopan cupit on ihan yhtä tärkeä tavoite kuin Suomen Cup.

VaLePan keskitorjuja Markus Kaurto oli iloinen siitä, että yleensä pääsi sairastelunsa takia pelaamaan finaaliin ja voitto maistui vielä makeammalta.

- Itsellä on takana aika veemäiset ajat ja nopeasti piti raapia itsensä kuntoon. En kuukausi sitten ajatellutkaan, että olisin kentällä täällä. Kyllähän tämä voitto on nyt todella makea, Kaurto kertoi.

- Tiukkaa vääntöä tämä oli ja jokainen piste piti oikeasti ansaita. Oli mahtavaa pelata. Nautin siitä, että on painetta pelissä.

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino harmitteli, kuinka lähellä voitto oli heille.

- Me pelattiin tiukka peli ja oltiin lähellä voittoakin. Tappio on kuitenkin tappio ja se ei ole kovin hyvä asia finaalipelissä, Heino totesi.

- Me itse tiedetään ja keltapaitaiset tietävät, että me olisimme voineet pelata paljon paremminkin tänään. Oma peli ei ollut ihan sellaista mihin me pystytään. Nyt alkoi painamaan mieli ja jalkakin.

VaLePa taisteli tiukan avauserän jatkopalloilla 27-25-voitoksi. Erik Sundberg nakutteli VaLePalle viisi pistettä ja Tomi Rumpunen Hurrikaanille seitsemän.

Toinen erä oli yhtä tiukkaa taistelua kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa Hurrikaani oli lopussa vahvempi ja vei erän 26-24. Hurrikaani otti torjunnat 4-1.

VaLePa karkasi kolmannessa erässä 13-13-tilanteesta ja piti muutaman pisteen johtoa 25-20-loppuun asti. VaLePa vei hyökkäyspisteet 17-12 ja Niko Suihkonen nakutti joukkueelle kuusi pistettä.

Neljännessä erässä Hurrikaani hallitsi alkua, mutta VaLePa tuli kuvaan mukaan ja tilanne oli tasan vielä numeroissa 22-22. VaLePa pelasi lopun vakuuttavasti ja vei erän 25-23.

Ottelutilasto

  Takaisin