Seuraa meitä somessa:

OrPo kaatoi LP Kangasalan - LP-Vampula ja LP Viesti vierasvoittoihin.

28.02.2021

Jo ratkenneet runkosarjan kärkisijoitukset näkyivät peluuttamisessa sunnuntaina, kun OrPo, LP-Vampula ja LP Viesti ottivat voitot. Samalla varmistui Puijo Wolleyn jääminen ulos pudotuspeleistä.


LP-Vampula voittoon, Puijon kova loppukiri ei riittänyt

Puijo Wolley joutui antautumaan sunnuntaina kotonaan LP-Vampulalle 1-3 (21-25, 25-21, 18-25, 23-25) menettäen samalla mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

LP-Vampula ja LiigaPloki lähtevät päätöspeleihin keskiviikkona yhden pisteen erotuksella pihtiputaalaisten eduksi. Tasapisteissä LP-Vampula on sijoituksissa LiigaPlokin edellä suuremman voittomääränsä johdosta.

Ottelun aloitukseen Puijolta Anni, Jooa, Hilu, Emppu, Eve, Pilvi, Pepi ja Ansku. Vampulalta Viljanen, Milton, Jantunen, Lofton, Ollonen, Riikonen, Niemelä. Aloitus lähti Puijolta vahvasti ja hyvä syöttöpelaaminen teki Vampulan pelistä helpompilukuista. Vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan erän edetessä ja puolessa välin oltiin tasoissa. Erän lopussa Puijo ei saanut riittäviä tehoja irti ja kaksi ässää ratkaisi erän Vampulalle 21-25 lukemin.

Toiseen erään samat kuusikot kentälle. Puijo läksi viemään erää päättäväisesti ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Vampulalla tuli vaihtoja ja aikalisiä, erän puolessa välissä Puijolla oli vielä selvä johto. Vampulan kiri alkoi erän loppua kohden ja pääsi jo kotijoukkueen iholle, kunnes hyvä loppu toi erän Puijolle 25-21.

Kolmannessa alkupuoli erästä oli tasaista vääntöä, jonka jälkeen Puijon puolelle alkoi kasaantua lisää virheitä. Vampula käytti paikat ja vei erän selvästi 18-25.

Neljänteen erään Vampula jatkoi kovalla syötöllä. Puijolle tuli virheitä ja vastustaja hyökkäsi hyvällä prosentilla. Ero kasvoi jo 8-16 tilanteeseen, aikalisät ja vaihdot oli käytetty. Even syöttövuorolla Puijo kiri eroa umpeen muutaman pisteen ja siitä eteenpäin taisteli voitosta ottamalla puolustuksien kautta pisteitä ja oli jo niin lähellä viedä erää. Hienon taistelun jälkeen pari virhettä helpoissa palloissa ja vastustaja rankaisi surutta ja vei erän 23-25.

Kovasta taistelusta huolimatta Puijolle tappio pelistä josta vain voitto olisi kelvannut - joukkue ei ollut riittävän kova niillä hetkillä kun ottelua ratkaistiin. Tasaisuuskaan ei riitä, kun liigan taso on sen verran kova. Ottelun kovin oli Vampulan hakkuri Milton ja Puijolta palkittiin Keskon palkinnoin hienon iltapuhteen tehnyt Hilkka Hujanen.

Jukka Lehtonen Puwo
- Kaksi ja puoli erää oli todella hyvää palaamista. Kolmas erä karkasti. Niin sanottu flow-tila tuli liian myöhään. Emme ansainneet voittoa, kun emme pystyneet ottamaan sitä.

Darko Dobreskov, LP-Vampula
- Tiesimme pelin tiukaksi, koska Puijolla oli vielä mahdollisuudet jatkopeleihin. Tarkoituksena oli pelata mahdollisimman hyvin ja saada hyvä pohja playoffeihin. Peli oli välillä hermostunutta, mutta kääntyi meille.

Hilkka Hujanen, Puwo
- Taistelimme hyvin loppuun asti, hyökkäsimme niin että kynnet lähti pallon mukaan - mutta sekään ei riittänyt.. Nyt harmittaa todella paljon!

Taylor Milton, LP-Vampula
- Mukava peli meiltä. Ylämäkeä ja alamäkeä. Kova viikon jälkeen saimme pelin kasaan ja voiton pelistä.

Ottelun tilastonostoja
* Puijo Wolleyn mahdollisuudet pudotuspeleihin menivät
* LP-Vampula säilytti mahdollisuudet runkosarjan kuudenteen tilaan
* Puijo on hävinnyt 10 edellistä ottelua ja 6 edellistä kotiottelua
* LP-Vampula on voittanut kaikki 6 joukkueiden aiempaa kohtaamista vieden pisteet 17-1.
* Kauden aiemmat Kuopiossa 2-3 (23.1.) ja Huittisissa 3-0 (1.11.)

Puijo Wolley - LP-Vampula
1-3 (21-25, 25-21, 18-25, 23-25)
Puijo: Hujanen 23/+13, Hänninen 13/+9, Kääntä 12/+1
Vampula: Milton 22/+11, Jantunen 14/+11, Lofton 13/+11
Ässät 10-11, syöttövirheet 11-9, torjunnat 5-5, hyökkäys% 35-39, vastaanotto% 49-44

Pistekilpailu:
3 Milton LP-Vampula
2 Hujanen Puijo
1 Hänninen Puijo

PROlibero
Niemelä LP-Vampula

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
10) Puijo 5-22, 17 p
7) Vampula 11-16, 31 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
KE 3.3. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - Puijo Wolley
KE 3.3. 18:30 LP-Vampula - OrPo

LP Viesti jaksoi voittaa Rovaniemellä

WoVo Rovaniemi – LP Viesti 1-3 (17-25, 20-25, 25-20, 30-32)

Sunnuntaina Rovaniemellä tyhjille katsomoille pelatussa ottelussa nähtiin laadukasta lentopalloa molemmilta joukkueilta. Runkosarjan kakkospaikkansa varmistanut LP Viesti pystyi hieman kierrättämään pelaavaa kokoonpanoansa viikon kolmannessa ottelussa, mutta se ei menoa haitannut.

WoVo alkoi todenteolla taistelemaan kolmannessa erässä ja neljännen erän lopusta saatiin myös melkoinen trilleri, jossa LP Viesti oli rovaniemeläisiä lopulta parempi 32-20. Saana Lindgren oli jälleen kerran kentän pistekuningatar, takoen kovat pisteet 29/+13.

WoVo tarvitsee pudotuspelipaikkaan vielä ainakin yhden voiton, kun jäljellä on kaksi ottelua Pölkky Kuusamoa vastaan. Niistä ensimmäinen nähdään ylihuomenna tiistaina Rovaniemellä. LP Viesti päättää runkosarjan keskiviikkona vierasottelulla Hämeenlinnaa vastaan.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Olen tosi tyytyväinen, että tänään pelattiin laadukasta lentopalloa ja peli-ilme oli taisteleva. Harmi, että kaverin syöttö oli ensimmäisessä erässä kova. Oikeastaan olen tyytyväinen kaikkeen muuhun, paitsi tulokseen.

Outi Polso, WoVo:

- Varoen pelattiin pari ensimmäistä erää, jonka jälkeen kenties herättiin siihen, että meillähän on mahdollisuudet haastaa ja viedä peliä. Sitä sitten kolmannessa erässä tosi rohkeasti toteutettiinkin. Vastustaja tuli hyvällä syötöllä, mikä ehkä säikäytti meidät, mutta vastavuoroisesti meidän omakin syöttö oli tänään rohkeaa. Arkoja pätkiä tuli välille, kuten meidän kauteemme on kuulunut. Tyytyväinen ei pidä tulokseen kuitenkaan olla.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kaksi ensimmäistä erää pelasimme hyvin ja saimme niissä WoVon hyökkääjät hyvin aisoihin. Sen jälkeen unohdimme oikeastaan kaiken ja torjuimme etenkin tosi huonosti. Pyöräytimme kentällistä uusiksi viimeiseen erään, jotta saimme ulottuvampia torjujia ja saimme sillä riittävästi WoVon hyökkääjiä aisoihin. Tyytyväisiä olemme voittoon ja siihen, että pystyimme tavoitteiden mukaisesti peluuttamaan nuorisoa ja antamaan kokeneimmille hieman lepoa rankan viikon päätteeksi.

Anna Syrjälä, LP Viesti:

- Oma vastaanottoni parissa viimeisessä erässä oli hyvää, mutta puolustuksia olisi saanut tulla enemmän. Joukkueena oli ihan hyvää pelaamista. Hieman ehkä näkyi jo ne lukuisat kilometrit bussissa, mutta hyvin taisteltiin varsinkin viimeisen erän pari viimeistä pistettä, ne olivat tiukassa.

Parhaat pelaaja
WoVo: Outi Polso
LP Viesti: Anniek Siebring

Ottelun tilastonostoja
* LP Viesti on varmistanut runkosarjan toisen tilan
* LP Viesti on voittanut 10 edellistä otteluaan ja 18/19 edellistä
* LP Viesti on voittanut 7edellistä vierasotteluaan, se on hävinnyt vieraissa viimeksi 24.10.2020 LP Kangasalle
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 27-3 LP Viestille, Rovaniemellä 13-3.
* Kauden aiemmissa LP Viesti voittanut molemmat kotonaan 3-0

WoVo Rovaniemi - LP Viesti
1-3 (17-25, 20-25, 25-20, 30-32)
WoVo: Lindgren 29/+13, Kärkkäinen 19/+12, Viljanen 11/+4
Viesti: Siebring 19/+17, Andrikopoulou 17/+7, Czakan 12/+11
Ässät 6-4, syöttövirheet 8-10, torjunnat 7-10, hyökkäys% 39-47, vastaanotto% 44-40

Pistekilpailu:
3 Siebring Viesti
2 Andrikopoulou Viesti
1 Polso WoVo

PROlibero
Polso WoVo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
9) WoVo 6-20, 18 p
2) LP Viesti 23-4, 68 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
TI 2.3. 18:00 WoVo - Pölkky Kuusamo
KE 3.3. 18:30 Hämeenlinna - LP Viesti

OrPo löi lepuutelleen LP Kangasalan

OrPo-LP Kangasala 3-1 (25-21,25-11,19-25,26-24

OrPolla tuli otteluun samalla terävällä ilmeellä, millä se voitti LiigaPlokin. Erän alkupuolelle kolme epäonnista hyökkäystä hieman rajan väärälle puolelle, muta sen jälkeen ottelu tasoittui. OrPolle ensimmäinen aikalisä 5-10 ja 13-14 Kangasalalle. 18-18 OrPo tuli tasoihin. Tasalukemat olivat vielä 19-19 ja 20-20, mutta sitten OrPo laittoi vielä uuden vaiheen päälle ja Alexia Kalantaridou niittasi erän päätökseen 25-21.

Toisessa erässä OrPo pelasi vahvasti. Kangasalan ensimmäinen aikalisä 8-3 ja toinen 18-12. OrPo vei erän puhtaasti 25-15…ja nimenomaan pelaamalla.

Pitkän erätauon jälkeen Kangasala tuli ryminällä ja OrPolle tuli muutama ylimääräinen virhe. Kolmas erä vieraille 19-25. Neljänteen lähdettiin taas tasaisemmissa merkeissä, Kangasalan hienoisessa johdossa ja tasoissa oltiin 9-9. Kangasalan ensimmäinen aikalisä 14-12 ja toinen 19-16. OrPo pääsi lopussa 23-20 johtoon ja tasoissa käytiin vielä 23-23, jolloin OrPo otti ensimmäisen aikalisänsä. Kangasala sai räpallon 23-24 ja OrPolle toinen aikalisä. Kaisa Nyman jujutti tasoihin 24-24 ja päävalmentaja Sotiris Gkotsis otti Lotta Kukkosen syöttämään. Lotta syötti terävästi ja puolusti todella hienosti OrPolle erä- ja ottelupallon. Taas hyvä syöttö ja ottelu ratkesi Kangasalan virheeseen. OrPolle makea voitto runkosarjan ykkösestä.

Ottelussa hyvää taistelua, pitkiä palloja ja uhrautuvaa puolustusta. Televisiopeliksi hyvää mainosta taitavalle ja monipuoliselle naisten lentopallolle.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Aloitettiin tosi hyvin. Saatiin hyvä fiilis. OrPo kehitti paremmin peliään ja pääsi hyvälle tasolle. Otetaan opiksi.

Nea Luntamo, OrPo:

- Meillä jatkui sama tosi hyvä fiilis kuin edellisessäkin ottelussa. Lähdettiin pelaamaan omaa iloista peliämme.

Arttu Keränen: LP Kangasala:

- Torjuntapuolustus oli kuin Vampula-pelissä; tehtiin oikeita asioita, mutta ei loppuun asti. Tottakai lähdettiin voittamaan peliä. Kuusikko muuttui vielä iskurullauksessa. Nuoret tytöt pelasivat hyvin.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Kangasala oli varmistanut runkosarjan voiton ja me 5. sijan. Olen tyytyväinen voittoon, mutta etenkin peli-ilmeeseen. Syöttö ja vastaanotto oli todella hyvää. Neljännessä, kun Kangasala tuli tasoihin ja sai eräpallon, otimme kuitenkin erän ja voitimme ottelun. Hyvä ottelu ja henkisesti vahva suoritus joukkueelta.

Joukkueidensa parhaina palkittiin passarit Katja Kylmäaho LP Kangasalalta ja Nea Lunamo OrPosta.

Ottelun tilastonostoja
* LP Kangasala on varmistanut runkosarjan voiton
* OrPo on varmistanut runkosarjan viidennen tilan
* OrPo on voittanut 1/5 edellistä ottelua
* LP Kangasala on voittanut 7 edellistä otteluaan ja 19/20 edellistä
* LP Kangasala on voittanut 4 edellistä vierasottelua
* LP Kangasala on voittanut 5 edellistä keskinäistä ja 2 edellistä Orivedellä
* Viimeisen 10 vuoden kohtaamiset LP Kangasalan eduksi 21-18 ja 10-6 Orivedellä
* Kauden aiemmat kohtaamiset molemmat Kangasalla 3-1 (11.11. ja 9.2.)

OrPo - LP Kangasala
3-1 (25-21, 25-15, 19-25, 26-24)
OrPo: Uboavic 19/+11, Nyman 18/+13, Kalantaridou 15/+7
Kangasala: Karhu 14/+6, Roo.Heikkiniemi 14/+1, Jäärni 13/+6
Ässät 9-6, syöttövirheet 10-8, torjunnat 12-6, hyökkäys% 42-37, vastaanotto% 45-45

Pistekilpailu:
3 Luntamo OrPo
2 Nyman OrPo
1 Kylmäaho LP Kangasala

PROlibero
Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
5) OrPo 14-13, 39 p
1) LP Kangasala 24-3, 73 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
KE 3.3. 18:30 LP-Vampula - OrPo
KE 3.3. 18:30 LP Kangasala - JymyVolley

Naisten liigan runkosarjan loput ottelut
TI 2.3. 18:00 WoVo - Pölkky Kuusamo
KE 3.3. 18:30 Hämeenlinna - LP Viesti
KE 3.3. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - Puijo Wolley
KE 3.3. 18:30 LP Kangasala - JymyVolley
KE 3.3. 18:30 LP-Vampula - OrPo
KE 3.3. 18:30 Pölkky Kuusamo - WoVo

  Takaisin