Seuraa meitä somessa:

OrPo, LP Viesti ja LP Kangasala voittoisasti joulutauolle

21.12.2019

Naisten Mestaruusliiga on yhtä ottelu vailla valmis ennen joulutaukoa. Lauantaina voitokkaasti tauolle lähtivät OrPo, LP Viesti ja LP Kangasala.

OrPo otti puhtaan 3-0 voiton WoVosta

OrPo pelasi tasaisen varmasti ja vei ottelun WoVo Rovaniemeä vastaan suoraan kolmessa erässä 25-17, 25-12, 25-18).

Oona Viljanen, WoVo:

Enemmän peli on kiinni henkiseltä puolelta. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin. Ei ehkä annetu parastamme.

Nea Luntamo, OrPo:

- Koko ajan helpompi olla mukana, kun oma peli paranee koko ajan. Meillä on vielä vara parantaa.

Juha Keihäskoski, WoVo:

- Tumppi (päävalmentaja Tuomas Alatalo) on flunssassa ja ei päässyt kiertueelle. Agressiivinen syöttö onnistui, mutta OrPo hyökkäsi noinkin huonon vastaanoton jälkeen yllättävän hyvin. Ei saatu torjunnalla mitään aikaiseksi. Onnittelut OrPolle, pelasi jäätävän pelin. Kukaan ei ole meilläkään miinuksella, vastustaja oli vain kovempi.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Olen tyytyväinen tulokseen ja kolmeen pisteeseen. Syöttö-torjunta-puolustus oli vahva. WoVo on hyvä joukkue, etenkin hyökkäyksissä. Meillä oli erittäin vaikea lokakuu. Pelipaikkoja vaihdettu koko ajan. Joukkue on kehittynyt paljon ja on luotettu omaan tekemiseen. Se on ollut asian ydin. Haluan onnitella pelaajia syksystä, kuinka siitä selvittiin. Pelasimme taktiikan mukaan.

OrPo voitti torjunnat 10-3, WoVo ässät 6-4. OrPo onnistui pitämään hyökkäyksensä 46 %, vaikka vastaanotto oli vain 36 %.

Otteluisännät KT Honkava, Oriveden Muurauspalvelu ja Lampark Oy valitsivat joukkueiden parhaiksi Outi Polson WoVosta ja Saara Holmin OrPosta.

Otteluisännät mahdollistivat, että otteluun ennakkoon myytyjen lippujen tuotto meni kokonaisuudessaan juniorijoukkueille.
Yleisöä 396

LähiTapiolan pisteet
3 Holm OrPo
2 Luntamo OrPo
1 Beddingfield OrPo

PROlibero
Polso WoVo

Ottelutilasto

LP Viesti maukkaan voiton kautta joulutauolle

LP Viestin Mestaruusliigan joukkue pääsi varsin hyvillä mielin ansaitulle joulutauolle: syyskausi päättyi yhden kovan kilpakumppanin Pölkky Kuusamon kukistamiseen Salohallissa, numerot 3-0 (25-20, 25-15, 25-21) olivat valmiit ajassa 1.09 (tehokas peliaika). LP Viesti palaa pelikentille 15.1.2020 vierasottelussa LP Kangasalaa vastaan.

Kahden ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle vaikea: 1. erässä 2-7, 2. erässä 1-4. Kuten päävalmentaja Tomi Lemminkäinen pelin jälkeen totesi, nousu pikaisesti tasoihin auttoi molemmissa erissä lopulta erävoittoon saakka. Avauserä kulki mm. numeroiden 10-8, 17-12 ja 22-18 kautta loppulukemiin 25-20, toisessa erässä Salohallin isolle näytölle syttyivät numerot 4-4, 10-6, 17-12 ja 21-13 ennen loppulukemia 25-15.

Kolmannessa erässä LP Viesti karkasi jo lupaavasti 4-0 -johtoon, mutta Pölkky kiri pisteen päähän 5-4. Sen jälkeen ero kotijoukkueen hyväksi pysyi 2-4 -pisteen kokoisena.

Vieraiden ykköspelaaja oli lukemat 15/+11 tehtaillut yleispelaaja Adeja Lambert.

- LP Viesti ei tuottanut meille minkäänlaisia yllätyksiä, joukkue oli hyvin ”vakoiltu” ennakkoon. Pystyimme alussa tukemaan toisiamme, mutta se ei nyt riittänyt. Tulokseen ei tietenkään voi olla tyytyväinen ja silloin omalla pelilläkään ei ole niin suurta merkitystä, mietti USA-pelaaja.

- En usko, että kenelläkään oli vielä joulu mielessä, onhan meillä vielä syyskauden viimeinen peli sunnuntaina LP-Vampulaa vastaan, muistutti Lambert.

LP Viestin parhaana palkittiin Anu Ennok. Hyökkäystehojen 13/+7 rinnalle tulivat vastaanoton tehot 73% (11 suoritusta).

- Kaikki olimme valmiita tähän peliin ja etenkin meidän syöttömme oli aiempia pelejä parempi. Kolme pistettä olivat todella tärkeät ja se saavutettiin pelillä, jossa ei ollut paljon nousuja eikä laskuja, tasaista.

- Tottakai Kangasala-tappion ja Mestarien liigan pelin jälkeen tämä oli meille haaste, mutta pystyimme tuomaan Mestarien liigan pelin tasoa tänne Mestaruusliigaan ja se auttoi voittoon, kuvaili Anu Ennok.

- Hyvillä fiiliksillä päästään tauolle, hymyili virolaispelaaja.

Hyvillä fiiliksillä ei ollut Pölkyn valmentaja Timo Tolvanen.

- Peli oli meiltä vähän samanlaista kuin Salohallin musiikki: se ei lähtenyt ollenkaan soimaan. Meidän oli tarkoitus laittaa LP Viesti ahtaalle ja hakea siitä mahdollisuus menestyä ottelussa – nyt ei niin käynyt, pohti Tolvanen.

- Me emme saaneet missään vaiheessa peliä haltuun – olimme kuin bambi liukkaalla jäällä ja odoteltiin milloin se jää pettää, Tolvanen kuvaili värikkäin sanakääntein.

- Ilman Adeja Lambertia olisimme olleet vielä suuremmissa vaikeuksissa, kolmanteen erään saatiin vähän muitakin mukaan.

- Tässä on nyt selvästi pohdinnan paikka miksi emme Kangasala- ja nyt LP Viesti -ottelussa menestyneet. Yksi syy tietysti on se, että nämä joukkueet eivät anna niitä pisteitä ilmaiseksi, ne pitää itse tehdä. Nyt ei kerta kaikkiaan ansaittu voittoa, myönsi Tolvanen.

LP Viestin nimipäiväsankari Tomi Lemminkäinen oli tyytyväinen.

- Tasainen esitys, olimme kaikilla osa-alueilla vastustaa parempi ja se näkyy tulostaululla. Kaksi erää pelattiin ensin Lambertia vastaan, kolmannessa erässä tuli muitakin mukaan.

- Kahdessa erässä alun heikko vaihe saatiin käännettyä tasalukemiin ja se oli tärkeä vaihe pelissä.

- Viime viikon perjantaina tehty sukellus Kangasalaa vastaan saatiin nyt kuitattua pois, alla oli hyvä treeniviikko ja on mukava lähteä voitto taskussa tauolle.

- Kaikkiaanhan sarja on todella mielenkiintoinen, muistutti Lemminkäinen.

Parhaat pisteiden tekijät:
LP Viesti: Katarina Pilepic 22/+15, Anu Ennok 13/+7, Anna Czakan 11/+8.
Pölkky: Adeja Lambert 15/+11, Lucia Babic 9/+5, Anna Wruck 8/+6.

Otteluisäntä Hanhivaaran liikuntakeskuksen palkitsemat pelaajat:
LP Viesti: Anu Ennok
Pölkky: Adeja Lambert

Yleisö: 501

Lehdistötilaisuus

LähiTapiolan pisteet
3 Ennok LP Viesti
2 Pilepic LP Viesti
1 Lambert Pölkky

PROlibero
Bozizevic Pölkky

Ottelutilasto

LP Kangasalan voittokulku jatkui Hämeenlinnassa

Lentiskerho oli vailla voiton mahdollisuuksia väkevästi pelanneen LP Kangasalan kanssa. Numerot 0-3 (15-25, 22-25 ja 17-25) syntyivät Kangasalan pelillä, jossa kaikki lentiksen osaamisalueet toimivat lähes virheettömästi.

Kangasala vei jokaista erää alusta saakka eikä Hämeenlinna ollut lähellä erävoittoa misään vaiheessa. Lentiskerhokin pelasi ajoittain hyvin mutta suurin ongelma taisi olla surkea nostopeli.

Kangasalan valmentaja Arttu Keränen: Tänään kaikki toimi niin kuin pitääkin. Jokainen pelaaja onnistui hyvin eikä heikkoa lenkkiä ollut. Lentiskerho pelasi toisessa erässä pirteästi mutta taipui siinäkin erässä.

Lentiskerhon valmentaja Matteo Pentassuglia: Meillä on ollut vaikea syksy. Aloituskuusikko on vaihtunut jatkuvasti mutta pelaajat ovat taistelleet vastoinkäymisistä huolimatta urhoollisesti. Nyt harjoitellaan kovasti ja uskon, että keväällä pelimme on jo parempaa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin keskarit Kangasalan Roosa Laakkonen ja Lentiskerhon Karoliina Friberg.

LähiTapiolan pisteet
3 Laakkonen LP Kangasala
2 Friberg Lentiskerho
1 Sievänen LP Kangasala

PROlibero
Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

  Takaisin