Seuraa meitä somessa:

OrPo nappasi LP Viestiltä pisteen - LiigaPloki ryöväsi kaikki Huittisissa

02.03.2022

Naisten keskiviikon voittajia olivat LiigaPloki Huittisissa, LP Kangasala Helsingissä ja niukasti LP Viesti Orivedellä.

Helsinki Volley paransi illan edetessä - pisteet LP Kangasalan mukaan

LP Kangasala osoitti vahvuutensa Töölön kisahallissa ja voitti etenkin ottelun kaksi erää vaivatta. Kotijoukkue paransi otteitaan pelin edetessä ja kolmannen erän voittamiseksi LP Kangasala joutui tekemään todella töitä. Ottelu päättyi 0-3 (9-25, 15-25, 25-27).

Ensimmäinen erä sai kotijoukkueen kannalta shokkialun, kun LP Kangasala otti yleispelaaja Emmi Riikilän syöttövuorolla 0-9 johdon. Pisteistä neljä tuli Riikilän ässäsyötöillä. Syöttöputken aikana kotijoukkue käytti molemmat aikalisänsä ja teki yleispelaajavaihdon vaihtamalla Sonja Laitisen Janica Heleniuksen tilalle. Alun jälkeen erää leimasivat toisaalta kotijoukkueen epätarkka vastaanottopeli ja toisaalta vierasjoukkueen erinomainen puolustuspeli ja vahva hyökkäyspeli. Erä päättyi lukemin 9-25.

Toinen erä käynnistyi ensimmäistä erää tasaisemmissa merkeissä, kun kotijoukkue ryhtyi tekemään pisteitä omilla hyökkäyksillään. Helsinki Volley hengitti LP Kangasalan niskaan vielä tilanteessa 8-10, mutta tämän jälkeen LP Kangasala venytti itselleen turvallisen etumatkan. Tämän erän syöttöputkesta vastasi LP Kangasalan Neea-Maria Joki, jonka syöttövuorolla vierasjoukkueen johto vahvistui viiden pinnan verran tilanteeseen 11-20. Erä päättyi lukemin 15-25.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue jatkoi tehokasta hyökkäyspeliään ja kävi ensimmäisen kerran johdossa tilanteessa 10-9. Tämän jälkeen erää edettiin tasatahtiin. LP Kangasala oli pakotettu aikalisään, kun kotijoukkue pääsi 17-15 johtoon. Hyvän puolustuspelin ansiosta Helsinki Volleyn passari Irina Melnichuk pääsi passaamaan makoisia paikkoja etenkin keskitorjujille, kapteeni Mona Kokolle ja Mona Watkinsille. Vierasjoukkueen syöttöpelissä oli erän loppua kohden melkoista hermostuneisuutta, kun syöttöruudussa kävi koko kuusikollinen vuoron perään epäonnistumassa. Kotijoukkueella oli jo eräpallotilanne 24-22, kunnes LP Kangasala käänsi tilanteen toisin ja päätti pelin tilanteessa 25-27.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen:

- Tavoite oli pelata kovaa. Pudotuspelit lähestyvät. Jokainen peli ja ennen kaikkea jokainen sarjapiste on meille äärimmäisen tärkeä, kun pelataan sijoituksista. Hyökkäyspelissä oli pieniä tavoitteita asetettu koko joukkueelle, eli numeroita, mitä pitää saavuttaa. Ne saavutettiin kirkkaasti. Huomasi tytöistä, että oltiin valmiita pelaamaan. Syöttöpelin osalta oli sekä hyvää että huonoa. Paljon saatiin tulosta aikaiseksi, mutta vähän liikaa tehtiin suoria virheitä ennen kaikkea tässä viimeisessä erässä. Siinä kotijoukkue sai hurlumhein päälle ja nosti tasoansa todella paljon, niin kuin numerot näyttävät. Ehkä siinä meni meillä joltain osin meiltä sormi suuhunkin. Erän loppu oli oikeastaan hyvä ja kova testi tytöille, että millä tavalla se hoidetaan, kun ollaan pari pinnaa takana eräpallotilanteessa. Saimme muutaman helpon puolustuksen siihen ja oltiin kovia vastaan, sillä se sitten tuli.

LP Kangasalan MVP Emmi Riikilä:

- Aloitettiin aika hyvin. Kaksi ekaa erää oli sellaista perushyvää tekemistä. Kun tultiin kolmanteen erään, niin kaveri nosti kyllä tasoaan. Ei oltu siinä mukana. Toisaalta hyvä, että tiukoista tilanteista saa itseluottamusta. Aika hyvä fiilis kolmesta pinnasta. Vielä pari peliä ennen pleijareita ja toivotaan, että menee yhtä hyvin.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Kun erä päättyi meidän yhdeksän pinnan jälkeen, tuli sellainen olo, että tästä illasta ei ihan hirveästi positiivista jää. Vähän herättiin pelaamaan toisessa erässä ja vähän saamaan puolustuksia, vaikkei sekään ollut vielä normaalitasolla. Kyllähän päivän pelastus oli tämä viimeinen erä, joka oli sitten jo hyvätasoista lentopalloa. Tai ainakin yritteliästä lentopalloa. Aika eri planeetalta oli meidän puolustus ja Kangasalla muutama virhe enemmän viimeisessä erässä. Kirsikka kakun päältä jäi saamatta, kun meiltä kolme viimeistä hyökkäystä oli pehmeitä suorituksia ja vastustaja näytti rutiinin ja sen miksi ovat kärjessä: ei olleet pehmeitä suorituksia sieltä puolelta, pallo paukkui aika kovaa. Täytyy myöntää, että lopun ansiosta homma kääntyi positiivisen puolelle. On paljon puhuttu uskosta, lentopallo on muutakin kuin pelkästään fyysinen tai pelkästään taitohomma, se vaatii myös uskoa ja taistelua. Onneksi näitä oli tällä kertaa.

Helsinki Volleyn MVP Mona Kokko:

- Oli todella kiva pelata, vaikka sitä ei ensimmäisistä eristä olisi arvannutkaan. Tosi hienosti koottiin itsemme ja olen ylpeä meistä kaikista, että pysyttiin näyttämään – sanoisinko, että meidän parasta peliä tässä viimeisessä erässä. Meillä on seuraava peli lauantaina Kuopiossa ja sitten kotiottelu Kuortanetta vastaan. Lähdetään lyömään palloa kovaa ja syöttämään kovaa ja iloitsemaan lentopallosta.

Helsinki Volley - LP Kangasala 0-3
9-25, 15-25, 25-27
Koti:Kokko 6/+2, Vallin 5/-4, Melnichuk 5/+2
Vieras:Riikilä 20/+15, Da Silva 12/+8, Joki 10/+5
Katsojia: 111

Joukkueiden MVP:t
Emmi Riikilä, LP Kangasala
Mona Kokko, Helsinki Volley

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

OttelutilastoOrPo piinasi LP Viestiä aivan loppuun asti

OrPo-LP Viesti 2-3 (16-25,25-19,25-23,20-25,13-15)

Olipa ottelu! Tilastokin on huiman hyvä molemmilla joukkueilla. Heti alusta asti huimaa taistelua ja upeita suorituksia. Ottelun painoarvo näkyi, ja sai myös tunteita pintaan kentällä. Ottelu oli tasaisempi, mitä eränumerot kertovat. Taisteltiin ja puolustettiin niin, että laidatkin välillä kaatuilivat, kun palloja haettiin lähes mahdottomistakin paikoista. Yleisö oli hienosti mukana. 

Viktoriia Tuchasvili, LP Viesti:

- OrPo on hyvä joukkue ja pelaa aina hyvin kotona. Olen hyvin kiitollinen joukkueestamme ja voitosta.

Arina Pirv, OrPo:

- Olen tyytyväinen peliimme, olimme lähellä voittoa. Kolme peliä jäljellä ja yritämme niissä voittoja.Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Palaverissa sanoin pelaajille, että OrPo on nuori joukkue. Silloin kun he pelaavat hyvin, niin he voittavat kenet tahansa.
Jossain vaiheessa meni torjuta-puolustus vaikeaksi, mutta se oli OrPon laitureiden ansiota.

- Kiva peli, pelattiin kovaa, yleisö hyvin mukana. Alusta asti piti tehdä hommia jokaiseen pisteeseen. Älyttämän kova tilasto naisten lentopalloon ja lämmittää, että voitettiin tällainen peli. Ettei menisi OrPon kehumiseksi, niin Iina pelasi hienon pelin ja koko joukkueella on viiteen erään vain kuusi hyökkäysvirhettä.

Nikolaos Gitzekos, OrPo:

- Onnittelut Viestille voitosta. Yritimme voittoa. Näytimme tänään, että osaamme pelata. Jatkossa pitää pelata näin ja vähän vielä paremmin.

Otteluisäntä tampereen lattiamestarit Oy palkitsi joukkuidensa parhaina Viktoriia Tuchasvili, LP Viesti ja Ariana Pirv, OrPo

OrPo - LP Viesti 2-3
16-25, 25-19, 25-23, 20-25, 13-15
Koti:Pirv 21/+4, Rekola 20/+16, Aronen 19/+9
Vieras:Andrikopou 24/+21, Nyman 14/+11, Kuusela 13/+6
Yleisöä 340

Joukkueiden MVP:t
Ariana Pirv, OrPo
Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti

PROlibero
Emilia Putkisaari, OrPo

Ottelutilasto

LiigaPlokilla enemmän tahtoa kuin kotijoukkueella

LP-Vampulan kauden viimeinen runkosarjan ottelu kotikentällä Tahto Areenalla Huittisissa ei päättynyt toivotunlaisesti. Vieraat Pihtiputaalta tulivat ja veivät ansaitusti pisteet erin 1–3 (19–25, 25–18, 16–25, 19–25).

Ottelun alussa LP-Vampulalla oli juhlahetki, kun joukkueen yleispelaaja Cassidy Baird valittiin helmikuun liigatähdistöön. Samanlaisen kunniakirjan hän sai jo tammikuussa.

Ensimmäinen erä alkoi hyvin ja Vampula johtikin jo pistein 11–6, mutta Ploki tuli ja tasoitti erän jo sen puolivälissä pistein 13–13. Ploki meni johtoon tilanteessa 17–18 eikä johtoasemaansa enää luovuttanut kotijoukkueelle. Vampula teki virheitä ja Ploki vei ensimmäisen erän pistein 19–25.

Toisessa erässä Vampula pääsi jo kuuden pisteen johtoon tilanteessa 10-4, jolloin Plokin valmentaja Arto Oinas otti jo toisen aikalisän. Ploki pääsi jo neljän pisteen päähän, mutta Vampula otti vahvan tuntuisen johdon jo tilanteessa 20–12. Ploki kuitenkin kuroi erän loppumetreillä Vampulan eroa umpeen ja lopulta erä päättyi kotijoukkueelle 25–18.

Kolmas erä alkoi taas Plokin tahdissa ja Vampula oli koko ajan takamatkalla. Vampula oli neljän pisteen päässä tilanteessa 10–14, mutta sitten Ploki karkasi ja vei erän 16–25.Neljännen erän alussa Vampulan peli takkusi oikein kunnolla. Ploki johti jo 1–7, kun Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti jo toisen aikalisän. Vampulalla ei ollut pätkääkään onnea eikä kaikilla pelaajilla ollut tänään se ihan paras pelipäivä. Kotijoukkueelle kertyi syöttövirheitä, kun taas Ploki syötti tarkasti ja heillä oli myös onnea matkassa. Ploki johti jo erän puolivälissä kuudella pisteellä, mutta erän loppua kohti mentäessä Vampula kiri, kun Plokillekin kertyi muutama virhe. Vampula pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän tilanteessa 16–18, mutta sen jälkeen Ploki meni menojaan ja vei erän pistein 19–25.

LiigaPlokin parhaana palkittu Olena Napalkova totesi, että ottelu oli kova, mutta Ploki saavutti kolme sarjapistettä, mikä oli tärkeää.

LP-Vampulan parhaana palkittu Julia Seikkula totesi, että koko joukkue syötti kaksi ensimmäistä erää hyvin.

–Kolmannessa erässä syöttö heikkeni ja vastustaja pääsi paremmin ratkaisupalloihin kiinni, totesi Julia Seikkula

LiigaPlokin valmennuksesta viimeiset pari kuukautta vastannut Arto Oinas totesi, että ajanjakso on ollut haastava.

–Viimeinen viikko on ollut erityisen haastava, mutta nyt kun saimme täältä kolme sarjapistettä, yhdeksäs sija sarjassa on liki.

Ehdottomasti meillä oli pakkovoiton tunne, ettei karsimaan joutuminen jäisi muiden käsiin.

–Kaksi ensimmäistä erää oli meille tosi vaikeita, olimme ihan telineissä. Sitten löysimme oman pelimme, vähän enemmän tehtiin töitä nostoille ja sitä kautta pääsimme hyökkäämään keskeltä. Ei missään nimessä helppo peli, sanoi Arto Oinas.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos onnitteli Plokia ansaitusta voitosta.

–Ei ollut yhtään hyvää asiaa, jonka olisimme tänään hoitaneet hyvin. Taistelimme syötön ja vastaanoton kanssa. Teimme 32 virhettä, mikä on ehdottomasti liian paljon etenkin sellaista joukkuetta vastaan, joka tulee tänne taistelemaan tosissaan pisteistä. Meillä oli tänään huono päivä, mutta hyvä asia on, että meillä on viikonloppuna edessä kaksi ottelua, jotta voimme todistaa, että osaamme pelata, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula - LiigaPloki 1-3
19-25, 25-18, 16-25, 19-25
Koti:Petrova 13/-4, Baird 13/+9, Seikkula 13/+5
Vieras:Yefremenko 19/+13, Pertens 14/+3, Vehmanen 10/+8
Katsojia: 305

Joukkueiden MVP:t
Julia Seikkula, LP-Vampula Huittinen
Olena Napalkova, LiigaPloki

PROlibero
Venla Pirinen, LiigaPloki

 

Ottelutilasto

  Takaisin