Seuraa meitä somessa:

OrPo rutisti jo kolmannen välierävoiton - LP Viestille toinen

09.03.2014


Eeva Puukan "satanen" on lähdössä vihaisesti HPK:n kenttäpuoliskolle.

Naisten Mestaruusliigan välierissä Oriveden Ponnistus nappasi sunnuntaina jo kolmannen voittonsa ja LP Viesti omassa parissaan toisen. OrPolla on ensi lauantaina finaalipaikka katkolla ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa.

OrPo vei nimiinsä kaksi ensimmäistä erää, HPK kaksi seuraavaa. Viides erä eteni koko matkan tasaisesti ja HPK:kin ehti päästä kokeilemaan ottelupalloa. 3-2 (25-22, 25-14, 21-25, 21-25, 19-17).

HPK vei torjunnat 16-8, ässäsyötöt OrPo 11-6. Agnes Pallag oli kotijoukkuee tehokkain 29/+15 ja Sue Jacobi vieraiden 23/+15.

Katja Kylmäaho, HPK:

- Paras peli meiltä. Olisi voinut käydä miten vaan. Meillä torjunta parani edellisistä peleistä. Vielä on ottelusarja kesken.

Saana Koljonen, OrPo:

- Huikea fiilis ja pleijaritunnelma. Kiitos faneille! HPK tuli pahemmalla syötöllä. Onneksi saatiin hyviä vastaanottoja väliin ja siitä omia hyökkäyksiä.

Jukka Koskinen, HPK:n päävalmentaja:

- Ei paljon lämmitä, että saadaan eka kerran peli järjestykseen, mutta hävittiin. Taistelua. Kahdessa ensimmäisessä erässä OrPo kaivoi kaikki peliin, sitten se vain alkoi jännästi kääntymään. Saana Koljonen oli loistava, Sannakin (Häkkinen) ihan jees.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja kiitti ensimmäisenä yleisöä mahtavasta tunnelmasta.

- Molemmat joukkueet taistelivat joka pallosta. Aloitimme hyvin. Veimme kahta ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen HPK kokosi itsensä. Viimeinen erä oli aivan hirmuinen. Kiitos yläkertaan, että me teimme viimeisen pisteen.

KVL-Tekniikka Oy palkitsi otteluisäntänä parhaina pelaajina HPK:sta Sue Jacobin ja OrPosta Saana Koljosen.

OrPo: Pallag 29/+15, Hynes 20/+6, Mäkinen 14/+8
HPK: Jacobi 23/+15, Otineru 22/+5, Boricheva 17/+14
Yleisöä: 606
Tuomarit: Aro- Muro

Tilasto
Jyri Kivimäen kuvia OrPon FB:ssä

LP Viesti tulitti keskeltä

LP Kangasala ei pystynyt kotisalissaan avamaan voittotiliäään välieräsarjassa, vaan LP Viesti oli lopulta vahvempi eräluvuin 1-3 (13-25, 19-25, 26-24, 16-25).

LP Kangasala sai vastustajan laitapelaajat hyvin kuriin, mutta pelätty keskitorjujakaksikko Kaisa Jokinen - Dubravka Rakic keräsi komeat tehot 40/+30.

Kolmannessa erässä Kangasala sytytti vielä kotiyleisön liekkeihin ottamalla erävoiton, mutta LP Viesti kokosi itsensä neljänteen ja vei ratkaisevan erän.

LP Viestin Noora Kosonen oli tyytyväinen joukkueensa vastaanottoon.

- Kolmannen erän puoliväliin pysyi peli kasassa, sitten tuli notkahdus. Neljännessä saimme peli taas sujumaan. Vastaanottomme toimi joukkueena hyvin. Täytyy yrittää kaikkien laitureiden tehdä järkevämpiä ratkaisuja, jotta saisimme sieltä lisää tehoja.

Toiseen erään hienosti sisään tullut LP Kangasalan Hanna Salomäki totesi pelin parantuneen Salosta, mutta ei tarpeeksi.

- Parannettiin Salosta paljon. Ensimmäisessä ja toinen erässä meillä oli heikko syöttö, kolmannessa saatiin sitä vähän toimimaan. Neljännessä erässä pääsimme vielä erään mukaan, mutta vastaanotto tökki hieman kriittisellä hetkellä.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen:

- Meidän hallintaa vahvasti kaksi erää, vaikka laitapelaajien tehot eivät nousseetkaan hirveän kovaksi. Vastaanotto toimi riittävän hyvin, että pääsimme jyräämään keskeltä. Kolmattakin hallittiin, mutta lähdimme turhaan huutokauppaan tuomarin kanssa ja ajatus karkasi hieman. Täytyy nostaa joukkueelle hattua, että neljänteen erään palasimme tasollemme. Keskeltä pääsimme jylläämään läpi pelin hyvän vastaanoton voimin.

LP Kangasalan käskyttäjä Tuomas Alatalo:

- Syöttö-vastaanotossa emme päässeet niskan päälle kuten oli tarkoitus. Lisäksi puolustuksen jälkeiseen toiseen kosketukseen tarvitsemme lisää laatua, jotta saamme palloja paremmin lyötäväksi. Laiturit saimme hyvin kuriin, mutta vieläkään emme saaneet Salon keskipelaajiin tarpeeksi otetta.

Kolmas välierä pelataan maanantaina ja se nähdään suorana lähetyksenä URHOtv:ssä kello 18.25 alkaen. Taukovieraana on naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasaniemi.

LP Kangasala: Roslandy Acosta 14/+5, Nicole Koolhaas 11/+8 (8 torj.), Hanna Salomäki 11/+2
LP Viesti: Dubravka Rakic 24/+16, Kaisa Jokinen 16/+14, Anu Ennok 14/+3
Yleisöä: 346
Tuomarit: Kolehmainen - Sundell

Tilasto

  Takaisin