Seuraa meitä somessa:

OrPo vei paikallispisteet Kangasalta

01.11.2014

Lauantain naisten liigan neljän ottelun antia olivat mm. OrPon vierasvoitto LP Kangasalasta paikallispelissä, Pieksämäen avausvoitto ja Kuortaneen ensimmäinen piste, LiigaPlokin 3-2-kotivoitto WoVosta ja LP Viestin viides voitto jo tällä kaudella LP-Vampulasta.

OrPo rökitti vaisua LP Kangasalaa

LP Kangasala (1-3) kärsi lauantaina kotonaan tappion paikalliskamppailussa Oriveden Ponnistuskselle (5-2) erin 1-3 (25-23, 15-25, 19-25, 12-25). OrPo nousi kolmen pisteen saalillaan liigassa toiseksi.

Kangasalan tehotilasto jäi kotipelissä yhden miinukselle, kun OrPon saalis oli +38. Agnes Pallag oli vieraiden ykköshammas tehoilla 20/+17, kotijoukkueen ainoa onnistuja oli Maryna Deinega 16/+10. Torjunnat vieraat veivät 7-14 jä ässät 0-6.

LP Kangasalan vahvuudesta olivat edelleen poissa Roosa Laakkonen ja Nette Tuominen. Myös Alison Landwehr on kärsinyt selkäkrampista joten joukkue ei ollut ihan täydessä terässään.

Eveliina Smolander, Oriveden Ponnistus

- Tunnelmat ekassa erässä karmivat, hyvä että ottelu hoidettiin kotiin. Tuntui että joukkueella oli hieman käsijarru tänään päällä. Mukava pelata Kangasalla, oma suoritus oli tänään ok. Edellisen pelin kompastukset ei enään kummitelleet mielessä.

Päävalmentaja Laszlo Hollozy, Oriveden Ponnistus

- Ekan erän krampista päästiin yli ja pelihalu löytyi. Paransimme torjunnassa ja puolustuksessa ja tilastoissakin näkyvä hyökkäysprosentin paraneminen toi meille voiton tänään. Vastaanottomme oli tänään keskitasoa vaikka virheitä ei tullut yhtään. Vastaanottoa täytyy parantaa erityisesti Saloa vastaan ja Euro Cup- pelejä varten. Saadut kolme pistettä antavat itseluottamusta jatkoon.

Daniela Öhman, LP Kangasala

- Oma hyökkäys ei tänään kulkenut niin hyvin, torjunnassa olin paremmin mukana.
Joukkueen vastaanotto oli heikkoa ja syöttö liian pehmeä.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo, LP Kangasala

- En ole tyytyväinen joukkueen syöttö-vastaanottoon, tämä oli meiltä todelle huono peli. Nuorisokaartimme sukelsi kokonaisuudessaan tänään, joten meillä ei ollut hyökkäyksessä kunnollista lyöntivahvuutta. Maryna kuitenkin onnistui ja pelasi hyvän pelin. Sarjan alku on meille kova, kuusi seitsemästä pelistä on OrPoa tai HPKta vastaan joten vastus on kova. Maanantain HPK-peliin nollataan tämän päivän tapahtumat ja yritetään saada mahdollisimman nopeasti ajatukset tulevaan.

LähiTapiola pisteet: 1 Maryna Deinega. 2 Julia Tokarenko. 3 Agnes Pallag.

Ottelun parhaat pelaajat: Oriveden Ponnistus Agnes Pallag. LP Kangasala Maryna Deinega.

Ottelutilasto

Pieksämäelle avausvoitto, Kuortaneelle avauspiste

Pieksämäki Volley (1-3) löi Kuortaneen (0-4) viiden erän taistelun jälkeen 3-2 (27-25, 23-25, 25-15, 20-25, 15-11). Voitto oli Hannu Seppäsen suojattien ensimmäinen tällä kaudella ja Seppäsen ensimmäinen liigavalmentajana. Kuortaneelle piste oli puolestaan kauden ensimmäinen.

Anastasia Leshyk (26/+14) ja Elina Heiskanen (17/+13) olivat kotijoukkueen tehokkaimmat Outi Polson tarjoilusta. Essi Helminen (15/+5) syötti viisi ässää.

Jessica Kosonen teki 26/+8 vieraista 45% hyökkäystehoilla. Annika Mikkilä (0/0) ja Katri Ruuska (6/+5) debytoivat liigassa.

Hannu Seppänen, Pieksämäki

- Positiivista oli voitto. Kentällä liikkui kuudet-seitsemät tossut tehden erinäisiä suoritteita välillä onnistuen. Pelaajille on haastavaa harva peliohjelma. Ei oltu valmiina eikä hereillä.

Aapo Rantanen, Kuortane

- Tappio ei tietenkään miellytä vaikka se oli osittain odotettua. Taisteluun olen tyytyväinen. Vastustaja pelasi riittävän hyvin kun voitti. Onnistujana haluan nimetä Jessica Kososen.

Ottelutilasto

LP Viestille viides voitto LP-Vampulasta

Jo kauden viides kohtaaminen LP-Vampulan ja LP Viestin kesken toi saman voittajan kuin neljä aiempaakin (kaksi liigassa, kaksi Suomen Cupissa). Huittisissa LP Viestin voitti nyt 0-3 (15-25, 12-25, 23-25).

Viesti vei kahta ensimmäistä erää jo 21-7, mutta kotijoukkue kaunisteli erien lopussa numeroita. Kolmas oli tasaista kotijoukkueen johdettua vielä 21-18.

Parhaana pelaajana Viestistä palkittiin Laura Pihlajamäki ja kotijoukkueesta useita upeita pelastuksia ja varmaa vastaanottopeliä esittänyt Hillaelina Hämäläinen.

Elli-Noora Hiltunen teki kotijoukkueesta 12/+2. Vieraiden tehotriona olivat Jokinen-Pihlajamäki-Rakic yhteistehoin 37/+30.

LP-Vampulan riveissä tällä kaudella liigajoukkueen mukana ensimmäistä kertaa ollut Iida Toivonen (4/-1) pelasi ennakkoluulottomasti.

Laura Pihlajamäki, Viesti:

- Kaksijakoinen ottelu, jossa kaksi ensimmäistä erää oli vahvaa meiltä. Kolmannessa Vampula painosti hyvin mutta onneksi saatiin erä käännettyä meille. Hillaelina Hämäläinen, Lp-Vampula:

- Kaksi ensimmäistä erää oli ohi jo ennen kuin se oikein alkoikaan. Kolmannessa päästiin mukaan mutta se ei ihan riittänyt. Iida Toivonen pelasi loistavan ottelun vaikkei ollut kuin yksissä harjoituksissa mukana ennen peliä.
Kari Raatikainen, Viestin päävalmentaja:

- Kaksi ensimmäistä erää Vampula oli yllättävän vaisu. Onnistuimme hyvin omassa syötössämme, eikä kotijoukkue ehkä senkään vuoksi saanut peliään käyntiin. Kolmannessa taas peli oli aivan erilaista ja Vampula laittoi meidät ahtaalle.
Janne Harju, LP-Vampula:

- Kaksi ensimmäistä erää ei tapahtunut oikeastaan yhtään mitään. Todella paljon oltiin vastustajaa jäljessä tänään. Hiljaiseksi vetää tällaiset pelit. Kova fysiikkatreeni ehkä kangisti pelaajia hieman ja otan sen osalta hiukan pelaajien kankeutta myös omaan piikkiini.

Ottelun etenemisestä:

Ottelu alkoi Viestiltä vahvasti, eikä Vampula mahtanut mitään vierailijoiden painostaessa, etenkin vaikeilla syötöillään. Tilanteessa 9-19 Viesti teki tuplavaihdon. Kentältä otettiin pois passari Viktoria Tuchashvili ja tilalle laitettiin Venla Hyttinen. Rakic antoi tilaa Mira Hämäläiselle. Vaihtojen jälkeen Vampula sai oman pelin auki ja tilanne kaventui pisteisiin 15–21. Viestin otettua vaihdot takaisin ja jatkaessaan neljällä ulkomaalaispelaajalla, oli loppuerä selvää Viestin hallintaa ja erä Viestille lopulta pistein 15–25.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi ja erä helposti vieraille pistein 12–25.

Pitkällä erätauolla kotijoukkue keräsi sisua ja erän alkaessa kentälle astelikin uudesti syntyneen oloinen LP-Vampula Huittinen. Erässä nähtiin monta pitkää ja viihdyttävää taistelupalloa. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14–13. Vampula johti parhaimmillaan erää jo 20–17, mutta lopussa Viesti oli kuitenkin vahvempi ja voitti erän pistein 23–25 ja koko ottelun siis puhtaasti 0-3.

Ottelutilasto

Toispuoleista taikaa Pihtiputaalla

LiigaPloki (4-2) ja iltavieraille Pihtiputaalle saapunut Woman Volley (2-4) väänsivät täydet viisi erää kaikkien erävoittojen tultua lopulta samalta kenttäpuoliskolta erin 3-2 (25-18,11-25,25-11,21-25,15-8).

Pistepörssin kärkinainen Hillary Hurley oli jälleen kentän tehokkain (25/+18). Johanna Pekkarinen teki WoVosta 15/+7.

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Tänään henkisesti tärkeä voitto, kaksi edellistä viikkoa ovat olleet parhaimmat harjoitukset kautta aikojen, se näkyy puolustuspelin paranemisena. Pelaajat ovat tehneet oikeita asioita myös pelissä.

Teemu Mäkikyrö, Woman Volley:

- Kaksi erää hyvää tekemistä, puolustuspelissä erityisesti. Lopussa tuli liikaa omia virheitä.

Iida Eskonmaa, LiigaPloki:

- Parasta peliämme voitetuissa erissä, hävityissä ote ei vielä pitänyt.

Jenni Keskimäki, Woman Volley:

- Tämä oli jo toinen peräkkäinen peli parempaan suuntaan, viidennen erän lopussa teimme harmittavasti liikaa virheitä.

LähiTapiolan pisteet 3/ Hillary Hurley (25/+18), 2/ Johanna Pekkarinen, WoVo (15/+7) 1/ Mercy Moim (14/+7)

Ottelutilasto

Kuvat:
Pieksämäki Volley: Tuomo Toppinen
LP Kangasala: Jyri Kivimäki
LiigaPloki: Jari Kotka

  Takaisin