OrPolle taas 3-2 -vierasvoitto Pihtiputaalta

17.01.2021

LiigaPlokin oli tyytyminen yhteen sarjapisteeseen, kun OrPo haki sunnuntaina Pihtiputaalta voiton 2-3 lukemin marrrraskuisen vierailun tapaan.

Ottelutapahtumat

Ottelu lähti käyntiin OrPon aggressiivisella otteella ja kotijoukkue ei ollut ollenkaan hereillä. OrPon johtaessa jo 10-18 LiigaPloki sai otetta peliin. Kun OrPo vielä auttoi kirivaiheessa Plokia tekemällä suoria hyökkäysvirheitä niin, Sofia Lehdon hyvä syöttövuoro toi joukkueen jo johtoasemaan 20-19. Hyvällä syöttövuorolla saatu etu kuitenkin lipesi, kun vastapainoksi parin syöttövirheen avustamana erä Orivedelle.

Toisessa erässä johtoasema vaihtui alun jälkeen ja LiigaPloki sai OrPon etumatkan kiinni tilanteessa 12-12 ja jatkoi muutaman pisteen johtoasemassa. OrPo tuli vielä ohi tilanteeseen 21-22, mutta kotijoukkue oli lopussa niukasti vahvempi.
Kolmannessa erässä Liigaploki ei päässyt ollenkaan peliin mukaan ja OrPo marssi helppoon erävoittoon.
Neljänteen erään kotijoukkue sai hyvän alun. Orivesi tuli tasatilanteeseen 16-16, mutta LiigaPloki karkasi sen jälkeen selkeähköön erävoittoon.

Ratkaisevaan viidenteen erään OrPo tuli ensimmäisen erän tavoin selvästi nälkäisempänä. Vaikka LiigaPloki tuli kahteen otteeseen pisteen päähän, ilman omia virheitä pelannut vierailija piti hallinnan itsellään ja kuittasi arvokkaan voiton.

OrPon hakkuri, parhaana Isidora Ubavic oli vaikea pideltävä ja Annukka Paloniemen vaikeat syötöt olivat myös myrkkyä emännille. Kokeneet Kaisa Nyman ja libero Sanna Häkkinen ottivat johtajuutta kentällä.

LiigaPlokin parhaana palkittiin keskipelaaja Jaelyn Keene, joka pelasi tuttuun tapaansa vahvasti. Lauren Matias hyökkäsi näyttävästi ja alkaa pikkuhiljaa päästä vauhtiin loukkaantumisen jäljiltä. Hakkurin tontilla esiintynyt Roosa Päykkönen väläytteli hyökkäyspelissään.

Ottelu oli LiigaPlokille viides kymmenen päivän sisällä. Neljä niistä on ollut pitkiä matkapeleja. Helpotusta tammikuun otteluruuhkaan ei ole tulossa, sillä edessä vielä neljä tai viisi peliä. Seuraavaksi joukkue matkustaa keskiviikkona Nurmon vieraaksi

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Ottelu oli meiltä huolimatonta ja järjestäytymätöntä tekemistä. Ensimmäisen erän alku oli katastrofi, pelaajat eivät tienneet missä oltiin. Väkisin saimme puristettua ottelusta pisteen. OrPo oli tänään parempi ja ansaitsi voiton. Olen pettynyt tämän päivän pelaamiseen. Tyhjälle katsomolle pelaaminen ei vaikuttanut ottelun tulokseen.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Taistelimme hyvin, onnistumisia joukkueelle tuli erityisesti torjuntapelissä. Meillä säilyi ote loppuun saakka. Ajoittain peli oli hyvää lentopalloa.

Sanni Rantanen, LiigaPloki:

- Meillä oli hyvää taistelua, mutta notkahduksia tuli liikaa. Meidän täytyy vielä jokaisen tsempata enemmän, jotta ottelut kääntyvät meille.

Anastasia Boricheva, OrPo:

- Pääsimme hyvin peliin, vaikka tämä oli vasta toinen pelimme joulutuon jälkeen. Pelaaminen maistuu ja se antaa minulle potkua mennä eteenpäin.

Ottelun tilastonostoja
* OrPolle neljän perättäinen voitto
* LiigaPlokille kolmas perättäinen tappio
* LiigaPloki kotona 2-6, OrPo vieraissa 5-3
* OrPon Kaisa Nymanille kuusi (toiseksi eniten koko liigassa tällä kaudella yhteen otteluun) ja Anastasia Borichevalle viisi torjuntaa. Kaikkiaan OrPolle 17 torjuntaa (LiigaPloki 11)
* OrPon Annukka Paloniemi ja LiigaPlokin Sanni Rantanen syöttivät neljä ässä. Paloniemelle kaikkiaan 31 syöttöä ja Rantaselle 30.
* LiigaPlokin Jaidyn Blanchfieldille peräti 55 vastaanottoa
* Jaelyn Keene jatkaa ässätilaston neljäntenä (24) ja torjuntatilaston kolmantena (40). Hyökkäysprosentti Keenella on liiga toiseksi paras (53%).
* OrPon Sanna Häkkinen on vastaanottotilaston viides (52%)
* OrPon Annukka Paloniemi nousi liigan pistetilaston kuudenneksi (226) ja LiigaPloki Jaelyn Keene seitsemänneksi (225).
* Keskinäset 20 viimeistä: 11-9 OrPolle
* OrPo voitti kauden ensimmäisen keskinäisen Pihtiputaalla 3-2. Kolmas kohtaaminen 25.2. Orivedellä

LiigaPloki - OrPo 2-3 (23-25, 25-23, 19-25, 25-20, 12-15)
LiigaPloki: Matias 19/+11, Keene 17/+13, Blanchfield 17/-1
OrPo: Ubavic 22/+10, Nyman 15/+9, Kalantaridou 15/+4