OrPon ryöstöretki onnistui Savossa

01.10.2014

OrPo haki täyden pistepotin keskiviikkona Pieksämäeltä ja WoVo teki saman tempun kotonaan Pölkky Kuusamon kustannuksella.

Pallag takoi ja Antikainen syötti OrPolle pisteet

Agnes Pallagin vahva hyökkäyspeli ja Annina Antikaisen syötöt olivat avainasemassa Oriveden Ponnistuksen hakiessa täyden pistesaaliin Pieksämäeltä erin 1-3 (16-25, 23-25, 25-18, 21-25).

Sunnuntaina avauspelissä Orivedellä loppunumerot olivat samojen seurojen kesken 3-2.

Jos oli ailahtelevaa peli Volleyn ja Orpon kesken ensimmäisessä kohtaamisessa niin oli se tänäänkin. Virheitä tuli kummallekin joukkueelle vähintäänkin riittävästi. Vastaanotto petti kahdessa ensimmäisessä erässä pahemman kerran. Nuorten pelaajien jännitys, kuten Essi Helminen mainitsi, sotki ykköstemmon täysin. Passari ei pystynyt paikkaamaan kaikkea. Torjunta toimi aika-ajoin hyvin, mutta Anges Pallag oli lähes pitelemätön.

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- Me saimme Orpon pelaamaan haluamallamme tavalla. Harmittaa kahden erän jäpittäminen ja varsinkin sen toisen erän häviö. Sellaista ei pitäisi tapahtua. Peli oli kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvää, mutta viimeisen erän väsähtäminen näkyi. Onnistujina Essi Helminen ja Nikolina Alter ansaitsevat maininnan.

Lazlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Olen ehdottoman tyytyväinen kolmeen pisteeseen, koska tiesimme vaikeudet mitkä kohtaa Pieksämäellä. Liian paljon hyökkäys- sekä syöttövirheitä. 2. erän lopun Anniinan syöttöputki oli hyvä. Naislentopallossa voi tapahtua tällaista.

Unkarilaisvahvistus Pallag teki vieraille 27/+12 eli kauden korkeimman pistemäärän tähän mennessä naisten liigassa. Pallag toki teki ottelussa myös kymmenen suoraa hyökkäysvirhettä.

Pieksämäelläkin pelanneen passari Annina Antikaisen syöttövuoro toisen erän loppuun oli pelin erikoisuuksia. Antikainen käänsi jo selkeältä näyttäneen kotivoiton (23-17) erässä vieraiden juhlaksi 23-25. Kaikkiaan Antikainen syötti kuusi ässää ottelussa.

Kotijoukkueen tehonainen oli 12/+9 tehnyt serbialainen keskitorjuja Nikolina Alter, joka palasi yhden välivuoden jälkeen Mestaruusliigaan.

Pallag nappasi kolme Lähitapiolan pistettä, Alter kaksi ja Antikainen yhden.

WoVo takoi toisen voiton Pölkystä

Rovaniemeläisjoukkue Woman Volleyn avasi kotipelit voitokkaasti, kun se otti lauantaisen 2-3- vierasvoiton jatkoksi 3-1 (25-21, 25-20, 23-25, 25-13)- kotivoiton Pölkky Kuusamosta.

WoVon hyökkäystehot (45%) olivat selkeästi kuusamolaisia (34%) kovemmat.

Karoliina Kyllönen oli kentän pistekuningatar tehoin 23/+15. Johanna Pekkarinen teki 15/+8 ja yhdysvaltalaiskaksikko Amber Kaufman/Jennifer Keddy keskellä yhteensä 25/+15.

Libero Tanja Körkkö keräsi täydet kolme LähiTapiolan pistettä Pekkarisen saatua kaksi ja Kyllösen yhden.

Pölkystä Olena Prokopenko teki 17/+6 ottaen mm. neljä torjuntaa. Suomalaisista tehokkain oli Iida-Emilia Kivimurto (9/+2).

Joukkueiden kolmas kohtaaminen viikon sisällä oli lentopallollisesti viihdyttävin. Molemmat joukkueet olivat saaneet turhat tomut karisteltua kesätreenaamisen jälkeen jaloista ja pallo sai kyytiä molemmilta puolilta verkkoa.

Kotijoukkueen aloitus oli todella vaikea. Pölkky karkasi 0-5 johtoon ja valmentaja Teemu Mäkikyrö joutui turvautumaan aikalisään joukkueensa herättelemiseksi. Wovo kuitenkin terästäytyi ja sai palettinsa pyörimään. Hyvin toimiva vastaanotto mahdollisti passari Noora Raution monipuolisen pelinpyörittämisen. Jenna Keskimäki sai tehdä tilaa peliluvat uunituoreena lunastaneelle Jana Jaudzemalle. Jana kiitti peliajasta ja nappasi heti ensimmäiseen erään torjunnan ja muutamia puolustuksia. Ensimmäinen erä kääntyi Wovon alkukangistelun jälkeen tasaisen väännön seurauksena emännille.

Toinen erä mentiin Wovon johdossa alusta loppuun. Huima vastaanotto 59% mahdollisti Wovon monipuolisen hyökkäämisen ja kun torjunta-puolustupelaaminenkin toimi Tanja Körkön johdolla mallikkaasti. Karoliina Kyllönen ja Amber Kaufman olivat molemmat hurjalla pelipäällä ja mättivät pisteitä kilpaa Pölkyn kenttään. Toinen erä sai huiman päätöksen kun kotijoukkueen keskitorjuja kopitti kuusamolaisten hyökkäyksen taraflexiin.

Liekkö pitkä erätauko tehnyt tepposet kun kotijoukkueen peli takerteli kolmannessa erässä. Erän puoliväliin saakka mentii tasapisteissä, kunnes Pölkky sai syöttö vaihteen päälle ja laittoi Wovon vastaanottajat helisemään. Karoliina siirrettiin vastaanotosta pois ja lopulta pallo saatiin nousemaan. Wovo taisteli itsensä vielä tasoihin, mutta Pölkyn tehonainen Olena Prokopenko hyökkäsi vahvasti ja sai Pölkylle eräpallon. Wovo sinnitteli vielä suttuiselle pelillä pari Pölkyn eräpalloa, mutta lopulta erä päättyi Pölkyn hyökkäykseen.

Neljänteen erään Wovo sisuuntui ja karkasi johtoon heti alusta asti. Viimeinen erä oli yhtä-maalia, kun Wovon vastaanotto saatiin jälleen toimimaan. Karoliina mätti pisteitä Heidi Rovanperän nopeista passeista eikä Pölkyn Olena pystynyt peliä yksin kantamaan. Pölkyn vastaanotto jäi vaatimattomaan 39%, mikä vaikeutti passari Iida Paanasen peliä huomattavasti. Wovon torjunta-puolustuspelaaminenkin oli vastustajaa vahvempaa ja niinpä wovo vei kolmannenkin kohtaamisen nimiinsä.

Wovon Valmentaja Teemu Mäkikyrö oli tyytyväinen, että pelin taso on parantunut ”paikallismittelöiden” aikana. Joukkue luottaa enemmän omaan torjunta-puolustuspelaamiseen, jolloin helpot virheet hyökkäyksissä jäävät vähemmälle. Erityistä kiitosta saa Karoliina Kyllönen, joka oli tänään vahva hyökkäyspuolella (23/+15). Torjuntojen määrä (12kpl) koko joukkueelta on hyvä lukema, mikä kertoo, että Pölkyn hyökkääjät tehtiin melko aseettomiksi.

Pölkyn valmentaja Marko Kaakinen näki pelissä positiivisia elementtejä. Kahden hävityn erän jälkeen joukkue nousi vielä taisteluun, eikä antanut kahdessa ensimmäisessäkään erässä periksi, vaikka vastustajan myllytys oli välillä kovaa. Vastaanotto oli tänään aika kehno, mikä vaikeutti joukkueen pelaamista liikaa. Toisen yp:n Yulia Voronan peli ei tänään ollut omalla tasollaan, ja häntä pölkky olisi tänään kaivannut, mikäli olisi tahtonut pelin voittaa. Pölkyn pistenaisia olivat Olena Prokopenko 17/+6 ja Mariia Russman 11/+8.