Paikallistaisto sarjakärjen nimiin

10.02.2021

Pitkäjärven koululla LP Kangasala tarjosi Aamulehden ja Ruudun välityksellä jännittävän lentopalloillan ja pystyi säilyttämään täydet 3 sarjapistettä Kangasalla, kun OP Kangasalan isännöimä ottelu päättyi Oriveden Ponnistusta vastaan erin 3-1. Ottelun ehdottomiin onnistujiin lukeutuivat pirteästi hyökkäyksessä ja syöttöruudussa esiintynyt Taija Tikka ja hyökkäystä laadukkaasti pyörittänyt Katja Kylmäaho.

Illan paikalliskamppailu alkoi juhlallisin menoin kun tammikuun AllStars kunniakirjat jaettiin, jopa viidelle LP Kangasalan pelaajalle: Katja Kylmäaholle, Tintti Sieväselle, Ronja Heikkiniemelle, Roosa Laakkoselle ja Jody Larsonille. Jodylle annettiin myös teollisuusliiton kuukauden tekijäpalkinto ja kunniakirja.

Naapurikunnasta matkustanut Oriveden Ponnistus saapui Pitkäjärven koululle normaalia paremmin latautuneena, kun vastassa on Mestaruusliigan kärkipaikkaa pitävä LP Kangasala. Ylimääräisen latauksen myönsi myös kokenut keskipelaaja Kaisa Nyman (os. Jokinen):

- Kärkipaikalla olevaa halutaan voittaa ja tehdä parhaansa.

Oriveden Ponnistuksen peliä pyöritti tällä kertaa nuori Lotta Kukkonen, joka keräsi kehuja myös kokeneelta Nymanilta. Yhteispeli nuoren passarin kanssa toimi hetkittäin erittäin mallikkaasti.

LP Kangasalan joukkue marssitti kentälle tutun seitsikon, pienin muutoksin. Lauantaina Kuopiossa esiintynyt keskipelaaja Taija Tikka sai jatkaa avauskokoonpanossa. Puijo Wolley ottelun huilannut Karoliina Friberg pääsi jälleen tositoimiin. Lauantaisesta pirteästi otteitaan parantanut Tikka oli kentän hahmo nopeilla satasen hyökkäyksillään ja neljällä ässällään.

Syöttöpeli illan ottelussa oli huomattavasti agressiivisempaa, kuin edellisissä otteluissa. Lopputuloksena LP Kangasala keräsi 13 ässä syöttöä, joista Ronja Heikkiniemi keräsi upeat 5 kappaletta.

Ottelun kulku

Ensimmäinen ja toinen erä kulki puhtaasti kotijoukkueen johdossa. OrPon päävalmentajan Sotiris Gkotsis myönsi että kentällä oli ottelun ensimmäisissä erissä vain yksi joukkue, LP Kangasala. Kotijoukkueen vastaanotto oli ensimmäisessä erässä 60%, joka parantui toiseen erään 71 prosenttiin. Ponnistuksen vastaavat olivat 26% ja 38%.

Hyvän vastaanoton avulla LP pystyi hyvin pelanneen Katja Kylmäahon johdolla pyörittää omaa peliään laadukkaasti laajalla rintamalla, hoitaen pallon pisteeksi 52% tarkkuudella.

Ottelun ensimmäisissä erissä LP Kangasala sai kaivettua kentälle hyvän energian ja tahtotilan vieden erät selkeästi 25-15 ja 25-13.

Klassinen pitkä erätauko muutti voimasuhteet päälaelleen. Vierasjoukkue sai kaipaamansa tauon kahden ensimmäisen erän jälkeen ja loi pukukopissa hyvän hengen päälle.

Kolmas erä tarjosi tasaista vääntöä ottelun lopulle saakka. OrPon passari Lotta Kukkonen loi hyökkääjille keskipelaajalle Kaisa Nymanille (5/+5) ja Annukka Paloniemelle (4/+3) tilanteita, jotka kääntyivät vaiheittain vierasjoukkueen eduksi ja pitkällä erätauolla nostettu sopiva agressiivisuus ja päättäväisyys aloitusruudussa ja torjunnassa palkitsi erävoiton vieraille 22-25. Erän aikana kotijoukkue turvautui vaihtoihin ja vaihdosta lisävirtaa toi Roosa Heikkiniemi, Salla Karhun paikalle.

Neljännessä erässä Heikkiniemi toi tarvittavaa piristystä joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Heikkiniemi jatkoi ottelun päätöserässä kentällä joka kiitti peliajasta ja toimi ratkaisevassa roolissa kun taisteltiin neljännen erän ratkaisutilanteissa. Kolme upeaa hyökkäystä vastustajan torjunnasta pisteiksi ja hakkurin Jody Larsonin rauhallinen pelaaminen läpi ottelun riitti tänään LP Kangasalan 3-1 voittoon. Neljäs erä kotijoukkueelle 25-21.

Ottelun parhaiden pelaajien ja päävalmentajien kommentit:

Kaisa Nyman, Oriveden Ponnistus:

- Muutama oma virhe neljännen erän lopussa harmittaa erityisesti. Tänään oltaisiin voitu viedä ottelu viidenteen erään ja voittaakin ottelu. Kangasala oli tänään kova. Kaksi ensimmäistä erää lämmiteltiin ja odoteltiin. Pidemmän erätauon aikana löydettiin hyvää lisä energiaa ja agressiivisuutta peliin, joka näkyi torjunnoissa.

Taija Tikka, LP Kangasala:

- Hieno fiilis ottelusta. Tänään oli todella luottavainen omaan syöttöön, eikä tarvinnut jännittää syöttöruudussa.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Oriveden Ponnistus:

- Kolmessa erässä kentällä oli vain yksi joukkue ja se oli LP Kangasala. Tehtiin kahteen ensimmäiseen erään paljon virheitä. Kolmannessa erässä löysimme itseluottamuksemme syöttöön ja saatiin haastettua sillä Kangasalaa. Neljännessä erässä pelasimme hyvin ensimmäiset 2/3, mutta ratkaisu hetkellä emme pystyneet käyttämään hetkeä hyödyksi hyökkäyspelaamisessa ja tästä syystä hävisimme erän ja koko ottelun.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:

- Kaksi ensimmäistä erää onnistuttiin kerätä energiaa kentälle, mutta kolmannessa olimme vaikeuksissa kun vastaanotto alkoi rakoilla. Kahdessa viimeisessä erässä, jouduimme vastaanoton kanssa epämukavuusalueelle, jonka jälkeen loppui kärsivällisyys. OrPon vahva syöttöpeli toi lisäenergiaa vierasjoukkueelle, eikä ollut kaukana ettei viidenteen erään menty. Ottelun lopussa meidän kannalta oli onneakin mukana, mutta etenkin Heikkiniemen Roosa onnistui tehokkaasti hyökkäyksessä. Pitää olla iloinen että pystyttiin ottelu kääntämään vastaanotosta huolimatta.

* Ronja Heikkiniemelle 5 ässäsyöttöä
* LP Kangasalan Roosa Laakkonen on torjuntatilaston 3. (53) ja hyökkäys% 1. (57%), Tiiamari Sievänen johtaa vastaanottotilastoa (58%) ja Taija Tikka on hyökkäys% 3. (53%)
* OrPon Sanna Häkkinen on vastaanottotilaston 5. (50%)

LP Kangasala - OrPo
3-1 (25-15, 25-13, 22-25, 25-21)
Kangasala: Heikkiniemi 20/+11, Larson 19/+11, Tikka 14/+10
OrPo: Ubavic 15/+6, Nyman 12/+8, Kalantaridou 8/+3
Ässät 13-8, syöttövirheet 14-10, torjunnat 7-9, hyökkäys% 44-29, vastaanotto% 40-34