Seuraa meitä somessa:

Penttinen palasi voittajana Loimaalle - KyKy-Betset otti historiallisen avausvoiton

01.10.2022

Lentopallon Mestaruusliigan avauslauantai ei ollut ihan mikä tahansa ilta. Kyyjärven KyKy-Betset otti liigahistorian avausvoittonsa, Karelian hurmos voitti viisieräisen ottelun ja Petteri Penttinen palasi liigakentille johtamalla Savo Volleyn voittoon Loimaalla.


Tiikereiden kausi alkoi tappiolla – KyKy-Betset otti historiallisen voiton

Kyyjärveläinen KyKy-Betset kukisti Tiikerit suoraan kolmessa erässä ja otti historiallisen ensimmäisen voiton. Kotiyleisön edessä pelannut tiikerilauma hävisi 21-25, 23-25 ja 23-25.

Antti Leppälä iski kotijoukkueen ensimmäiset kaksi pistettä, joista 3-1 ässällä. Daniel Thiessen puolestaan teki uransa ensimmäisen liigapisteen, kun hän iski 4-2.

Aivars Petrusevicsin pisteillä myös vierasjoukkue sai hyvän alun. Erää edettiin tasatahtiin. Tiikereille sattui hyvä jakso, kun Jere Mäkisen syöttövuorolla tilanne 9-10 kääntyi tilanteeksi 12-10. KyKy oli kovempi, kun erävoitto ratkaistiin. Ex-tiikeri Oskari Keskinen sai kunnian päättää erän.

Toisessa erässä edettiin tasatahtiin. Sen ratkaisuvaiheita sävytti runsaat virheet. KyKy teki putkeen kolme virhettä, 22-19 Tiikereille. Sitten Tiikerit teki virheitä ja tilanne 22-21. Leppälä iski 23-21, mutta Keskinen nosti vieraat tasoihin. Toinen ex-tiikeri Tatu Venetjoki tuli penkiltä ja syötti pahoja. Kun Tiikerit sortuivat virheisiin, erä vieraille.

Kolmas ex-tiikeri, eli Tommi Siirilä, johdatti vieraat 5-2 johtoon kolmoserässä. Tiikerit nousi muutaman kerran tasoihin, mutta sitä seurasi vieraiden muutaman pisteen putki.

Kotiyleisö, 510, eli toivossa, että neljänteen erään mennään, kun Leppälä teki 20-18 ja Thiessen 22-20. Kuten kahdessa aiemmassa erässä, myös kolmannessa KyKy oli vahva lopussa.

Oskari Keskinen, KyKy-Betset:

-Makea fiilis. Eka voitto ja vielä vanhaa joukkuetta vastaan. Paljon oli tuttuja kavereita verkon toisella puolella. Tehtiin vähemmän virheitä, ehkä jopa yllättäenkin. Leppälää lukuun ottamatta saatiin vastustajat hyvin kiinni.

Daniel Thiessen, Tiikerit:

-Kova peli. En kyllä tiedä, ansaitsinko parhaan pelaajan palkinnon. Vastustaja pelasi hyvin. Puolusti ja hyökkäsi aggressiivisesti. Meiltä ei hyvä peli. Jatketaan harjoituksia. Joka osa-alueilla pitää parantaa.

Eduard Venski, KyKy-Betset:

-Olen tyytyväinen. Ensimmäinen voitto ja se on henkisesti tärkeä. Paljon paineita putosi pois. Oltiin vastustajaa parempi. Pelattiin suunnitelmien mukaan.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Onnittelut vastustajalle. Pelasivat hyvin ja ansaitsivat voiton. Varsinkin erien loppupuolella olivat vahvempia. Kyllä homma vähän piippuun jäi. Välillä näytti jo hyvältä, mutta ei… KyKy hyökkäsi fiksummin ja tehokkaammin. Jatketaan hommia. Pystymme parempaan.

Ruudun tallenne ottelusta

Tiikerit – KyKy-Betset 0-3
(21-25, 23-25, 23-25)
Koti: Thiessen 18/+9, Leppälä 14/+12, Mäkinen 9/+2.
Vieras: Keskinen 16/+15, Petrusevics 16/+10, Pennanen 11/+4.

Ässät: 6-1
Syöttövirheet: 5-7
Torjunnat: 3-12
Hyökkäys%: 41%-51%

Joukkueiden MVP:t
Tiikerit Daniel Thiessen
KyKy Oskari Keskinen

PROlibero
Illia Liunenko KyKy-Betset

Yleisöä: 510

Ottelutilasto

Hurmoksen kausi käyntiin kotivoitolla – viisieräisten kirous murtui PerPo:n kustannuksella

Karelian Hurmos ja Perungan Pojat avasivat mestaruusliigakautensa lauantai-illan kamppailussa Joensuun urheilutalolla. Ilmassa väreili odottava tunnelma, olihan joukkueiden edellisistä sarjaotteluista yli puoli vuotta aikaa. Kesän työnteon tuloksia päästiin toden teolla mittaamaan parketilla, ja molemmat joukkueet lähtivät otteluun intoa täynnä.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmin puolin nähtiin niin näyttäviä hyökkäyksiä kuin kauden alulle tyypillisiä virheitäkin. PerPo johti erän alkuun 6-4, mutta Janne Marttila hyökkäsi näyttävän kavennuksen ja heti perään libero Tatu Hakkarainen avasi pistetilinsä tarkalla sormilyöntisijoituksella. Hurmos syttyi tästä ja siirtyi kuskin paikalle. Petteri Härkösen syöttövuorolla Hurmos karkasi 16-10-johtoon ja sen jälkeen salissa tuntui olevan vain yksi joukkue. Matias Korhonen päätti erän hyökkäyspisteeseen ja taululla loistivat Hurmoksen 25-17-voittolukemat.

Toisessa erässä Hurmos tykitti kahta kovempaa, eikä PerPo pystynyt vastaamaan lainkaan. Erän alkupuolen kohokohtiin lukeutui Eetu Häyrisen oivallus vetää kädet torjunnasta alas ja Alvi Shurdhi toimitti pallon sormilyönnillä leveäksi. PerPo:n tuskaa lisäsi Fredric Gustavssonin kaksi perättäistä hyökkäysvirhettä, jotka siivittivät Hurmoksen 14-6-johtoon. Tilanteessa 19-9 syöttövaihdossa liigadebyyttinsä tehnyt 18-vuotias Niko-Matias Puhakka räjäytti yleisön valtaisiin aplodeihin aloittamalla uransa puhtaalla ässäsyötöllä. Puhakka painoi syöttövuoroon vielä toisenkin ässän ja vei Hurmoksen 23-9-johtoon. Viimeiset pallot olivat lähinnä kosmetiikkaa ja erä päättyi Shurdhin hyökkäysvirheeseen ja lukemiin 25-12.

Lentopallo-ottelun kummallisuuksiin kuuluva pitkän erätauon taika muistutti jälleen olemassaolostaan kolmannessa erässä. PerPo:n torjunta-puolustuspeli oli ajoittain timanttista luokkaa, eikä Hurmos saanut palloa kuolemaan oikein mistään. Yksittäiset onnistumiset ja vierasjoukkueen virheet pitivät erän näennäisesti tasaisena ja loppua kohden mentiin tasatahtia molempien joukkueiden tehdessä pisteitä hienoilla suorituksilla vuorotellen. Hurmos nousi tilanteesta 22-23 Marttilan ja Häyrisen pisteillä eräpallotilanteeseen, jonka Gustavsson selvitti ja Daniel Wetter hyökkäsi PerPo:n kiinni eräpalloon. Lasse Jäntti ratkaisi erän komealla torjunnalla vieraille 26-24.

Neljäs erä noudatteli pitkälti edellisen kaavaa. PerPo oli niskan päällä, mutta Hurmos kykeni roikkumaan mukana aina tilanteeseen 9-9 saakka. Wetter näytti olevansa kova keskitorjuja Mestaruusliigaan ja johdatteli rovaniemeläiset neljän pisteen karkumatkalle. Shurdhin hyökättyä tilanteeksi 19-14 vieraiden eduksi Hurmos teki tuplavaihdon, jossa passariksi kentälle tuli Lasse Jylhä ja hakkuriksi Puhakka. Hurmos piristyi hetkeksi ja viidestä seuraavasta pallosta Puhakka tappoi isäntien pisteeksi kolme. Wetter ja Gustavsson olivat kuitenkin pitelemättömällä pelipäällä ja vaikka Lauri Jylhä tuli vaihdosta loistavasti mukaan peliin, ei Hurmos kyennyt enää erävoitosta taistelemaan. PerPo voitti neljännen erän 25-21 ja venytti ottelun täysimittaiseksi.

Viidennen erän alkuun Härkönen sytytti Hurmoksen komealla hyökkäyksellä, ja hetkeä myöhemmin Niko Haapakoski ja Hakkarainen taistelivat pallon upeasti peliin. Tilanteesta syntyneen vastapallohyökkäyksen torjui PerPo:n kenttään Nuutti Niinivaara ja Joensuun urheilutalolla riitti tunnelmaa. Häyrinen vei Hurmoksen 5-2-johtoon ja takoi useamman tärkeän pisteen erän edetessä. Kotijoukkueelle sattui pieni musta hetki erän puolivälin jälkeen, ja PerPo nousi 10-8-johtoon Alexander Berggrenin täräytettyä vastapallon kenttään. Syöttövirhe ja sitä seurannut Härkösen torjunta tasoittivat pelin ja Lauri Jylhä pääsi hetkeä myöhemmin niittaamaan tilanteeksi 13-10. Hurmoksen kantti kesti mainiosti ja joukkue pääsi aloittamaan voitonjuhlat valotaulun näyttäessä lukemia 15-11.

”Kaksi ekaa erää ei oikein… aloitettiin ihan ok, mutta peli puhkesi kuin ilmapallo. Petrattiin siitä aika paljon, ja viidennessä erässä passarin 6-tilanteessa oli vaikeuksia. Ihan ok aloitus kuitenkin kauteen. Meillä on onneksi hyviä hyökkääjiä, Gustavsson on kova pajavasara. Tähän on tyytyminen, toisenkin pisteen olisi mielellään ottanut” tuumi PerPo:n passari Jäntti lehdistötilaisuudessa.

”Hyvä ilme, tehtiin sovittuja asioita paljon kahdessa ekassa erässä. Sitten kasvoi virhemäärä ja vastustaja paransi joka osa-alueella. Onneksi voitettiin viidennessä erässä, jotain positiivista sentään. Ei tule mietittyä viidensiä eriä erikseen” pohdiskeli puolestaan Hurmoksen MVP:nä palkittu hakkuri Häyrinen.

”Kotimatka piteni kun hävittiin. Lentopallo on tuollainen peli, kaikki kunnia vastustajalle ja oli hieno ottelu. Ei ollut paljon tietoa vastustajasta, ja alussa oli vaikeaa taktisesti. Hermot pettivät kahdessa ensimmäisessä erässä, alussa ei pystytty noudattamaan taktiikkaa ja peli meni sekaisin. Muutamat virheet on helppo korjata, mutta jos kaikki pettää niin on vaikeaa. Tauon jälkeen pojilla pää kylmeni ja peli lähti käyntiin. Lopussa passari teki vähän huonoja ratkaisuja, mutta se on lentopalloa” analysoi PerPo:n päävalmentaja Guntis Atars.

”Voitto lämmittää totta kai. Harmittaa ottelun sisällä tapahtuneet asiat, tuo miten tultiin pitkän tauon jälkeen. Kokemuksena tärkeä meille, vaikea hetki käännettiin voitoksi. Viides erä lämmittää, otetaan tavaksi ja voitetaan kaikki ne tänä vuonna” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen kausi jatkuu ensi viikonloppuna vierastuplalla, jonka ensimmäinen osa pelataan TuTo Volleyn vieraana Turussa ja matka jatkuu sunnuntaina Hurrikaani-Loimaan luokse.

Karelian Hurmos - PerPo 3-2
25–17, 25–12, 24–26, 21–25, 15–11
Koti:Häyrinen 24/+18, Marttila 12/+5, Niinivaara 11/+7
Vieras:Gustavsson 22/+12, Wetter 13/+10, Shurdhi 9/-7

Ässät: 9-5
Syöttövirheet: 18-12
Torjunnat: 14-6
Hyökkäys%: 45%-36%

Joukkueiden MVP:t
Hurmos Eetu Häyrinen
PerPo Fredric Gustavsson

PROlibero
Tatu Hakkarainen Hurmos

Yleisöä: 324

Ottelutilasto

Petteri Penttinen johti Savo Volleyn voittoon pitkäaikaisessa kotisalissaan

Hurrikaani- Loimaa – Savo Volley 2-3 (22-25,25-22,25-21,20-25,8-15)

Hurrikaani- Loimaa aloitti lauantaina 16. Mestaruusliigakautensa viime kauden hopeamitalisti Savo Volleyta vastaan. Hyvän Tahdon Ottelun teemalla pelattu kamppailu keräsi noin 900 katsojaa seuraamaan uuden Hurrikaanin otteita. Ennen peliä isoimman yllätyksen tarjoili Timo Tolvanen, nimeämällä aloittavaksi passariksi Petteri Penttisen. Penttisen ”oikea” rooli olisi apuvalmentaja, mutta kun Ilja Ivanov ja Maciej Madej ovat loukkaantuneena, kävi Penttiselle käsky kentälle. Eikä miehen tarvitse ollenkaan pelaamistaan hävetä. Päinvastoin. Kypsä passipelaaminen leimasi myös Hurrikaanissa pelanneen miehen otteita.

– Jos jossain täytyi mennä kentälle, niin juuri Loimaalla, joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon pokannut Penttinen myönsi.

– Kyllähän tässä selkä ja jalat kramppasivat aika kovin, ja polvi ilmoittelee kivuista. Ei ole tullut hypittyä viime aikoina, kahdesti joukkueen kanssa viikolla harjoittelemaan ehtinyt mies paljastaa.Jussi Heinon suojateilla vaikeuksia liiga- avaukseen toi Luka Marttilan siirtyminen alkuviikosta Monzaan Italiaan. Miehen tilalle Heino laittoi seuraavan Marttilan, Lukan pikkuveljen Nooan. Kun Nooa Marttila oli avauserässä selvinnyt alkujännityksestä, pääsi liigadebyytin tehnyt 17- vuotias yleispelaaja kiinni liigarytmiin.

Ottelusta muodostui lopulta kahden ailahtelevasti pelanneen joukkueen näytös. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä, mutta pitkälti omien virheiden ansiosta vastustaja pääsi aina kuromaan etumatkaa kiinni. Suurimmat vaikeudet olivat syöttöviivan takana, jossa Savolle merkattiin 23 virhettä ja Hurrikaanillekin 21. Isoin ero joukkueiden välillä tuli hyökkäyspelaamisessa. Kun loimaalaisten uusi hakkuri Kristers Dardzans hakee vielä yhteisiä säveliä Santeri Välimaan kanssa, oli kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen Savoa köyhempää.

Vastaavasti Penttisen yhteispeli Michael Michelaun (20pist +8) ja hakkuri Veikka Lindqvistin (26pist.+15) kanssa sujui saumattomasti. Kun savolaisvieraat olivat kolmen erän jälkeen 2-1 tappiolla, alkoi Penttinen ruokkimaan Michelauta enemmän. Amerikkalainen ei pettänyt, vaan hyökkäsi lopulta 59% tehoilla.

– En ole ollenkaan tyytyväinen peliimme tänään. Niitä asioita, joista keskusteltiin, emme tehneet. Esimerkiksi juuri Michelaun nelospaikan hyökkäys. Emme päässeet mieheen ollenkaan torjunnalla kiinni, Jussi Heino ihmetteli.

Vaikka kotivoitto jäi Hurrikaanilta saamatta, pelistä löytyi myös positiivisia asioita. Miika Haapaniemen ennakkoluuloton pelaaminen liigadebyytissään (9pist. +6) antaa jatkossakin Heinolle luottoa siihen, että neljän keskipelaajan kesken on kova kilpailutilanne. – Ihan kivasti meni, vaikka tappio harmittaa. Itse nukuin muutamissa tilanteissa, kritisoi Haapaniemi itseään.

Savo Volleyn pelaaminen Loimaalla oli samanlaista räiskyvää lentopalloa kuin viime kaudella. Michelaun ja Andrus Raadikin hyökkääminen on edelleen kovalla tasolla. Penttinen ei lyhyen valmistautumisen takia ymmärrettävästikään pelannut paljoa keskeltä, mutta kun tarjoili palloa Jakub Kovacille, se myös tuotti lähes poikkeuksetta pisteen.

- Periaatteessa minulla ei ole oikeutta kommentoida mitään, Timo Tolvanen paljasti ottelun jälkeen. Tolvasta ja Savo Volleyta kalvaa tilanne, jossa seuran anomus siirtää pelejä loukkaantumissumaan vedoten, on liigan toimesta peruttu.

– Sen verran uskallan kommentoida, että Penttisen pelaamista oli hieno seurata.

Tolvasen ollessa vierasvoittoon tyytyväinen, Heino surkutteli hukattua mahdollisuutta.

– Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa. Ymmärrän, että kaveri oli kokeneella joukkueella liikkeellä, mutta omia sovittuja juttuja ei suoritettu.

Hurrikaani pääsee viikon ajan harjoittelemaan rauhassa, kun joukkue matkaa vasta lauantaina Sastamalaan ja sunnuntaina Loimaalle saapuu Karelian Hurmos.

Ruudun tallenne ottelusta

Hurrikaani Loimaa - Savo Volley 2-3
22–25, 25–22, 25–21, 20–25, 8–15
Koti:Muukkonen 19/+7, Dardzans 19/+4, Suomalaine 10/+7
Vieras:Lindqvist 26/+15, Michelau 20/+8, Kovac 13/+6

Ässät: 7-7
Syöttövirheet: 20-23
Torjunnat: 7-11
Hyökkäys%: 44%-55%

Joukkueiden MVP:t
Hurrikaani Miika Haapaniemi
Savo Volley Petteri Penttinen

PROlibero
Keisuke Matsuo, Savo

Yleisöä: 838

Ottelutilasto

Ducks otti kauden ensimmäiset pisteet Akaa Volleylta

Vantaa Ducks - Akaa Volley 3-2 (20-25, 25-23, 23-25, 25-23, 7-15)

Vantaa Ducks otti kauden kotiavauksessa ensimmäisen sarjapisteensä ottelussa Akaa Volleyta vastaan. Akaa oli viimeisessä erässä vahvempi ja kaksi pistettä lähtivät kuitenkin vieraiden matkaan.Yleisöä kauden ensimmäistä peliä katsomaan saapui peräti 453.

Otteluisäntänä toimi NHP Yhtymä.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän pirteästi vaikka ensimmäinen syöttö päättyikin verkkoon. Onnistumisia tuli tasaisesti, Sergej Drobnič sekä hyökkäsi tehokkaasti että puolusti uharutuvasti, pisteitä tuii myös Kalle Kattelukselle ja Ville Sorvojalle.

Ankat johtivat jo ensimmäistä erää 16-14 kun Akaan passari Anton Välimaa astui syöttöruutuun. Välimaan syötöt olivat Ducksille myrkkyä ja hetkessä tilanne oli vieraille 16-22. Toki Ali Fazli myös hyökkäsi tehokkaasti. Ei auttanut edes ankkojen pari hienoa hyökkäystä erän lopussa, vieraat veivät sen 20-25.

Toisen erän alussa Akaa Volley meni jo turvallisen tuntuiseen johtoon. Luvut olivat 6-11 kun Sergej Drobnič astui syöttöruutuun. Pari ässää ja ankat olivat taas mukana pelissä. Tosin Akaa oli karkaamassa toistamiseen erän puolessa välissä ja tilanne oli pahimmillaan jo vieraille 17-21.

Sitten Ducks sai sekä keskihyökkäyksen että torjunnan toimimaan. Henrik Porkka ja Lauri Lehtonen pääsivät kunnolla töihin ja kun muu joukkue onnistui sekä hyökkäyksessä että torjunnassa keskeltä alkoi nousu. Erä erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen isännille luvuin 25-23.

Kolmannessa erässä joukkueet etenivät tasatahtia, Akaa teki erän alussa joukon virheitä. Ville Sorvojan syöttövuorolla isännät menivät jo 15-12 johtoon, mutta vieraat tulivat Ali Fazlin tehokkailla hyökkäyksillä tasoihin. Jos toinen erä meni täpärästi isännille niin kolmas meni yhtä täpärästi vieraille, 23-25. Sauli Sinkkonen syötti tehokkaasti.

Neljänteen erään tuli mahtavasti taisteleva ankkalauma. Libero Louis Pineau nosti hienosti, Ville Sorvoja, Kalle Kattelus ja Lauri Lehtonen hyökkäsivät tehokkaasti ja torjuntakin toimi. Pääsipä Henrik Porkka lyömään päivän jyrkimmän lyönnin parkettiin. Tämä erä taas isännille 25-23.

Viidenteen erään ankoilla ei ollut enää annettavaa, kun Akaa pääsi heti kättelyssä peräti 1-6 johtoon. Ville Sorvoja teki isännille muutamia lohdutuspisteitä, mutta erä selvästi vieraille 7-15 ja samalla peli 3-2.

Sauli Sinkkonen, Akaa Volley: “Viidenteen erään saimme hyvän alun. Nyt viikonlopun pelit painavat vähän jaloissa. Syöttö on aina ollut vahvuuteni ja se toimi tänään hyvin.”

Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks: “Hyvin pääsimme puristamaan ja kivaa oli haasta kärkiporukkaa. Meillä on joukkueessa hyvä henki ja se on tässä pelissä tärkeää .”

Valmentaja Olli Kunnari, Akaa: “Jännittävä peli, Ducks laittoi tänään täysillä hanttiin Meillä olisi ollut mahdollisuus tappaa peli aiemmin mutta päästimme kaverin mukaan peliin. Viidenteen erään saatiin hyvä startti ja voittoon olen tyytyväinen .”

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Meitä sytytti toisen erän nousu. Huomattiin, että osataan pelata ja syöttää. Viides erä repesi jo alussa. Joukkueena me voitamme ja häviämme, ei tässä yksilöitä voi nostaa.”

Vantaa Ducks - Akaa-Volley 2-3
20–25, 25–23, 23–25, 25–23, 7–15
Koti:Sorvoja 19/+11, Kattelus 14/-1, Lehtonen 13/+9
Vieras:Fazli 25/+14, Petty 16/+2, Sinkkonen 9/+7

Ässät: 5-7
Syöttövirheet: 25-17
Torjunnat: 13-7
Hyökkäys%: 42%-47%

Joukkueiden MVP:t
Ducks Lauri Lehtonen
Akaa-Volley Sauli Sinkkonen

PROlibero
Elias Risso Akaa-Volley

Yleisöä: 453

Ottelutilasto

Kuvat: Olli Leino

  Takaisin