Seuraa meitä somessa:

Perhe Häyrinen-Paananen Rovaniemen liigajoukkueisiin

21.04.2020

Rovaniemeläinen liigalentopalloilu sai kaksi kovaa pelaajaa yhdessä paketissa, kun yhteisen perheen muodostavat Iida Paananen ja Eetu Häyrinen siirtyvät ensi kaudeksi Rovaniemelle. Paananen nähdään tulevalla kaudella WoVo Rovaniemen paidassa, kun taas Häyrisen rintaa komistaa Perungan Poikien logo.

PerPon toiminnanjohtajana vastikään aloittanut Henri Tuomi kertoo edellä mainittujen sopimusten olevan hyvän yhteistyön tulosta rovaniemeläisseurojen välillä.

–Saimme jumpattua WoVon kanssa hyvässä yhteistyössä sellaisen paketin, jossa koko perheen olisi hyvä olla täällä, Tuomi avaa sopimusten taustoja.

Myös pelaajat itse vaikuttavat erittäin tyytyväisiltä niin sanottuun ”perhepakettiin”.

–Olemme todella onnellisia, että saimme järjestettyä tällaisen perheellisen ratkaisun, jossa molempien on mahdollista pelata ammatikseen. Rovaniemellä se onnistuu hyvin, kun seurat ovat samalla paikkakunnalla, Paananen ja Häyrinen kertovat tuntemuksiaan.

WoVo Rovaniemen päävalmentaja Teemu Mäkikyrö liittyy luonnollisesti näiden tyytyväisten joukkoon ja kertoo seuran kartoittaneen pelinrakentajan tontille valmista ja laadukasta pelaajaa.

–Nyt saimme maajoukkuetason passarin, joka tuo joukkueeseen myös johtajuutta ja kokemusta. Siinä vertailussa pääsemme nyt pitkästä aikaa liigan kärkipäähän, Mäkikyrö summaa.

Paanaselta löytyy liigakokemusta yhteensä viidestä eri seurasta. Keväällä 2014 LP Viestissä Suomen mestaruutta juhlinut passari on tuttu nimi viime vuosilta myös naisten maajoukkueesta, jonka kanssa hän oli voittamassa Euroopan liigan hopeaa vuonna 2017.

Pölkky Kuusamon kautta LP-Vampulaan päätynyt Paananen jäi äitiyslomalle maaliskuussa 2019 ja palasi liigakentille Puijo Wolleyn paidassa tammikuussa 2020.

–En tiedä oliko se nyt sellainen varsinainen comeback, kun ei ollut vielä fyysisesti täysin kunnossa, mutta mukavaahan se oli. Muistin taas, kuinka rakas laji tämä itsellenikin on, Paananen kertaa paluutaan pelien pariin.

26-vuotias passari uskoo, että WoVossa häntä saattaa odottaa pelillisen roolin lisäksi myös muu sivuosa.

–WoVossa on tunnetusti paljon nuorta verta, joten ehkä pienimuotoista äitihahmon roolia lienee myös tarjolla, Paananen murjaisee.

Paanasen kaksi vuotta vanhempi avopuoliso Häyrinen siirtyy Rovaniemelle Savo Volleysta, jossa hän on pelannut kaksi edellistä kautta. 194-senttinen hakkuri uskoo saavansa aikaisempia kausia enemmän vastuuta PerPon paidassa.

–Joukkueella oli hankala viime kausi, joten odotukset sen suhteen ovat maltilliset. Meidän pitäisi saada kuitenkin ihan laadukas nippu kotimaisia pelaajia, joten uskon parempaan menestykseen, kun harjoittelemme kovaa, Häyrinen kertoo.

Toiminnanjohtajan Tuomen mukaan Häyrisen siirto Rovaniemelle on jättipotti koko seuralle.

–Suomalaisia kovan tason hakkureita ei hirveästi ole tarjolla, joten tämä on erittäin iso juttu. Eetu vahvistaa meitä jokaisella osa-alueella ja pelillisten ominaisuuksien lisäksi saamme hänestä periksiantamattoman ja kovalla tunteella pelaavan hyökkääjän.

Seuraavia pelaaja- ja valmentajasopimuksia PerPolta voidaan Tuomen mukaan odottaa lähiaikoina ja Mäkikyrö mainitsee tilanteen olevan samankaltainen myös WoVossa.

  Takaisin