PerPo keskiviikon suurin sankaritarina - Hurrikaani ja Tiikerit myös voittoihin

23.11.2022

Keskiviikon isoimmat otsikot ansaitsi miesten Mestaruusliigassa Perungan Pojat, joka nappasi puhtaan 3-0 -kotivoiton Savo Volleysta. Voitto oli PerPolle ensimmäinen koskaan Savo Volleysta ja se tuli 16:nnella yrittämällä. Kyyjärvellä Tiikerit maksoi kalavelkansa takaisin lokakuun alusta ja Loimaalla Hurrikaani jaksoi taistella 3-2 -kotivoiton Vantaa Ducksista.

Tiikerit kuittasi tylysti Kyy York Areenassa

Kokkolan Tiikerit kuittasi tylysti kauden alun tapahtumat kotihallissaan vieraillessaan Kyyjärvellä. 1. lokakuuta KyKy-Betset voitti Hollihaassa 3-0 ja nyt samoin numeroin Tiikerit vieraissa.

KyKy-Betset – Kokkolan Tiikerit 0-3 (17-25,23-25,18-25)

Ottelu alkoi Tiikereiden komennossa, joukkue syötti hyvin ja vastaanotto toimi. Joska Försti pyöritti peliä mallikkaasti laajalla rintamalla. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue ei pysynyt Tiikereiden kyydissä kuin kymmeneen pisteeseen. Jere Mäkinen oli erän hahmo hyvillä hyökkäyksillä ja upeilla haku palloilla. KyKy-Betsetiltä onnistui Tommi Siirilä neljällä hyökkäys pisteellään.

Toisessa erässä Tiikerit jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Joukkueen syöttö oli kovaa ja KyKy-Betsetin vastaanotto oli vaikeuksissa. Antti Leppälä hyökkäsi tehokkaasti ja oli Tiikereiden parhaimmistoa. Erän lopussa, tilanteessa 20–24 KyKy-Betset sai kiri vaihteen päälle Kasper Pennasen johdolla. KyKy-Betset kiri tilanteeseen 23–24. Joska Försti tarjoili eräpallon Antti Leppälälle joka niittasi pallon ykköspuolelle kenttään.

Pitkä erätauko ei tuonut muutosta peliin. Erä alkoi Tiikereiden komennossa ja se piti ottelun loppuun saakka. Tiikerit pelasivat koko joukkueella tasaisesti ja heikkoa hetkeä ei tullut. Syöttö pysyi riittävän kovana ja KyKy-Betset ei päässyt haastamaan Tiikereiden puolustusta.

Antti Leppälä:

- Syöttö-vastaanotossa oltiin tänään riittävän vahvoja. Sitä kautta saatiin torjunta ihan riittävästi voittoon. Oma peli oli ihan mukiin menevä.

Aatu Pöllänen:

- Tiikerit syötti kovaa. Ei Pysytty mukana. Itse ei saatu oikeen mitään aikaiseksi. Omassa pelissä hyökkääminen oli ihan ok. Muutoin jäi parannettavaa.

Mikko Keskisipilä:

- Syöttö oli hyvä, tänään se oli isossa roolissa. Pelin taso omalla joukkueella oli tänään hyvä. Peruspelaaminen on tällä hetkellä hyvä, tulevaisuudessa pystytään tarttumaan yksityiskohtiin tarkemmin, varsinkin hyökkäykseen.

Eduard Venski:

- Tiikerit syötti hyvin ja heillä oli hyvä vastaanotto. Tiikerit puolusti hyvin ja hyökkäsi tehokkaasti puolustuksen jälkeen. Tiikerit oli tänään selvästi parempi. Kausi on pitkä ja jokainen ottelu täytyy pelata ja hakea parasta peliä.

PerPolle ensimmäinen voitto Savo Volleysta

Perungan Poikien ja Savo Volleyn ottelusta odotettiin tasaista kamppailua, kun europelien vuoksi otteluruuhkaan valmistautuva Savo Volley on kierrättänyt kotimaan otteluissaan pelaajiaan. Se ilmeisesti näkyikin joukkueen otteissa keskiviikkoiltana pelatussa ottelussa Lapin Urheiluopistolla.

Ensimmäinen erä lähti tasaisesti liikenteeseen, mutta loppua kohden kuitenkin vahvasti kotijoukkueen komennossa. Perungan Poikien vastaanotto oli hieman vahvempaa ja Savo Volley sortui virheisiin, kun erä päättyi 25-18 kotijoukkueelle. Toisessa erässä savolaiset kuitenkin petrasivat, mutta Perpo oli kovassa vedossa kun pisteiden tekemisestä toisessa erässä vastattiin laajalla rintamalla. Toinenkin erä meni Perpolle 25-21.

“Mestaruusliiga on kovatasoinen sarja. Jokaiseen otteluun pitää olla valmis. PerPon kovuus ei yllättänyt. Pelin alku oli jälleen heikko, minkä seurauksena meidän pelissä tulee kiire. PerPo ansaitsi voiton tänään. Otteluruuhkan ja valmistautumisen tehokkuuden takia olemme hieman kierrättäneet pelaajia. Vastaanottoa saimme parannettua pelin edetessä, mutta hyökkäys ei siitä huolimatta toiminut”, analysoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

“3-0 Savo-Volleyta vastaan on kova suoritus. Kolmannen erän loppu oli jopa yllätys minulle. Itse valmistauduin jo neljänteen erään. Olen tyytyväinen Lasse Jäntin kehitykseen. Torjunta oli tänään vahva, vaikka torjuntapisteitä ei paljon tänään tullutkaan. Erityisesti Jäntin yhteistyö keskipelaajien ja Alvi Shurdin kanssa on kehittynyt viimeisissä peleissä paljon.” kehui Perpon päävalmentaja Guntis Atars.

Kolmas erä sitten oli ihan erilainen kuin kaksi edeltäjäänsä. Savo tulikin pitkän erätauon jälkeen kovaa ja otti erän haltuunsa miltein loppuun asti hakkuri David Kisielin (14/+9) ja yleispelaaja Andrus Raadikin (14/+9) johdolla. Kotijoukkue teki paljon omia virheitä ja ei saaneet aikaisempia erien hurmosta päälle. Savo Volley oli jo 24-21 tilanteessa painelemassa erävoittoon, kunnes tuli passari Lasse Jäntin syöttövuoro. Ensin keskitorjuja Alexander Berggren takoi pallon kenttään, Savo Volley sortui hyökkäysvirheeseen ja passari itse painoi ässän kenttään. Erävoiton 26-24 tilanteeseen ja ottelun 3-0 voittoon viimeisteli ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson (20/+13) ja lappilaisjoukkueen juhlat olivat valmiit alkamaan.

“PerPo pelasi hyvän pelin tänään. Me emme saaneet parasta peliä aikaiseksi. Hyvästä vastaanotosta hyökkäyksemme oli niin huono, ettei sellaisella pysty voittamaan. Teimme tosi tyhmiä virheitä. Otteemme ei ole olleet tällä kaudella tasaisia”, pohti Savo Volleyn parhaana palkittu hakkuri Andrus Raadik.

“Mieluummin saisi pelipaikan pelaamalla kuin loukkaantumisten myötä. Paketti pysyi meillä kasassa. Hyökkäsimme tänään vahvasti. Gustavsson tappoi tänään lähes kaiken. Alvi Shurdi oli myös tosi vahva tänään.” kommentoi toisen kokonaisen Mestaruusliigapelinsä pelanneen Perpon yleispelaaja Tomi Perkiö.

Kolmen pisteen voitot eivät ole olleet tällä kaudella Perungan Pojille yleisiä, sillä tämä oli vasta joukkueen “puhdas” toinen voitto. Viisieräisiä pelejä joukkue on pelannut viisi kappaletta, joista voittanut kolme. Perungan Pojat jatkavat kotipelejään tällä viikolla Iissä lauantaina, kun joukkue kohtaa toistamiseen Hurrikaani Loimaan. Savo Volley jatkaa pelejään sunnuntaina kovatasoisessa mittelössä Valepaa vastaan kotonaan Siilinjärvellä.

Viiden erän vuoristoratapeli päättyi kotijoukkueelle

Hurrikaani- Loimaa – Vantaa Ducks 3-2 (17-25,25-18,23-25,25-18,16-14)

Hurrikaani- Loimaa ja Vantaa Ducks tarjoilivat viiden erän verran jännitystä Loimaan keskiviikkoillassa. Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään otteluun muutetuilla kokoonpanoilla, kun kotijoukkueelta poissa oli edelleen nilkkavammasta toipuva Aleksi Muukkonen ja sormivammasta toipuva Kalle Nohteri. Ducksin riveistä puuttui Lauri Lehtonen ja Marko Määttänen. Jussi Heino oli sekoittanut ei pelkästään poissaolojen takia, aloitusseitsikkoaan normaalista. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella aloitukseen pääsi Miro Leinonen ja vähemmälle peliajalle jäänyt Atro Berg. Keskipelaajat osoittivat, että jatkossa Heinon ratkaisu keskipelaajien osalta ei ainakaan helpotu. Leinonen kirjautti 13 pistettä 79% hyökkäystehoilla ja Bergille merkittiin 12 pistettä, kolme ässää ja neljä torjuntaa. Myös vierasjoukkueella säkenöi keskipelaaja, aikaisemmin myös Hurrikaanissa parin kauden verran pelannut Henrik Porkka. Porkka tykitti jo avauserään kolme ässää, ja lopulta miehen pistesarake näytti 14 pistettä ja neljää ässää.

-Aika paljon oli pelissä tunnetta, kun palasin vanhaan kotiluolaan, Porkka myönsi. Ottelun voittaja pysyi piilossa aivan kalkkiviivoille saakka. Pelille ominaista oli pisteputket, joita joukkueet tekivät vuorotellen. Useaan kertaan ottelussa toinen joukkue kiskoi neljän- viiden pisteen eron, joka oli hetkessä kurottu umpeen. Näin kävi myös viidennessä erässä, jota kotijoukkue vei periaatteessa koko ajan. Hurrikaani johti päätöserää 8-5, 10-6 ja vielä 13-11, mutta Ducks runnoi väkisin vielä rinnalle, ja pakotti ottelun jatkopalloille. – Pienistä asioista oli voitto kiinni. Hurrikaani ansaitsi voiton, me olimme tiukilla hetkillä hiukan pehmeämpi, Juho Rajala myönsi reilusti.

Kun ottelu kestää reilun kaksi tuntia ja vartin, ja ottelun kokonaispiste- ero viiden erän jälkeen on vain kuusi pistettä, puhutaan pienten marginaalien pelistä. Nyt Hurrikaani onnistui erien lopuilla paremmin, jälleen hyvin pelanneen Kristers Dardzansin (27pist. 3 ässää, 3 torjuntaa) johdolla.

Ducksille ottelussa jäi jossiteltavaa, miten joukkue olisi suorittanut, jos Lauri Lehtonen olisi ollut pelikunnossa. Nyt Joona Väänänen ruokki ahkerasti Porkkaa verkolla, mutta toinen keskipelaaja Iiro Seppälä jäi huomattavasti pienemmälle passimäärälle.

– Ei me ennen ottelua mietitty, kuka on poissa. Jokaista peliä lähdetään aina voittamaan, vaikka voittoja ei toistaiseksi ole kovin paljoa tullutkaan, Rajala myönsi.

Kotijoukkue jatka hyvässä lennossa. Voitto oli nyt neljäs putkeen, ja se on saalistanut kahden pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla. Berg ja Leinonen osoittivat keskiviikkona, että Hurrikaanilla on neljän keskipelaajan suhteen armoton kilpailu peliajasta.

– Aika ailahtelevaa oli pelaamisemme tänään, paljon on kiinni vastaanottopelaamisesta, joka heitteli aika tavalla, Jussi Heino kommentoi. Tänään molemmat keskarit suoriutuivat erinomaisesti, päävalmentaja kiitteli Leinosta ja Bergiä.
Hurrikaanin pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkaa Iihin isäntäjoukkue PerPoa vastaan.

Hurrikaani Loimaa - Vantaa Ducks 3-2

17–25, 25–18, 23–25, 25–18, 16–14
Koti:Dardzans 27/+14, Leinonen 13/+7, Petruf 13/+6
Vieras:Rastamo 21/+11, Kattelus 19/+10, Drobnic 15/+3