Seuraa meitä somessa:

Perungan Pojat luopuu liigatoiminnasta

09.05.2023

Perungan Pojat ry:n ylimääräinen vuosikokous on päättänyt, että seura luopuu lentopallon liigatoiminnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että seuran joukkuetta ei nähdä ensi kauden Lentopallon Mestaruusliigassa.

Perungan Pojat aloitti nousun Suomen lentopallon huipulle 5-sarjasta vuonna 1991 ja nousi seitsemän sarjatason ja kahdentoista vuoden jälkeen korkeimmalle sarjatasolle. Seura on pelannut liigassa yhtä jaksoisesti 22 vuotta ja saavuttanut neljä Suomen mestaruutta, useita mitalisijoja sekä Suomen Cupin mestaruuden. Kansainvälisiä otteluita on takana 51, joista 22 päättyi Perungan Poikien voittoon.

Kuten usealle muullekin urheiluseuralle, viime vuodet ovat olleet Perungan Pojille taloudellisesti haastavia. Seura on pyrkinyt sopeuttamaan taloutta karsimalla kuluja ja uudistamalla toimintaa. Varainhankinta on vaikeutunut epävakaiden vuosien myötä, ja yleisömäärät ovat tippuneet vuosi vuodelta niin voimakkaasti, että ottelutuloilla ei enää pystytä kattamaan tapahtuman menoja. Liigatasoiselle toiminnalle ei yksinkertaisesti ole enää edellytyksiä.
Seuran menestyksen taustalla on aina ollut tiivis ja sitoutunut talkoolaisten ryhmä. Ottelutapahtumien lisäksi iso osa seuran budjetista on tehty talkootyöllä. Talkooperinne on ollut seuralle merkittävä yhteisöllisyyden rakentaja ja ylläpitäjä, ja seura haluaakin omalla esimerkillään kannustaa suomalaisia osallistumaan talkooperinteen ja seurakulttuurin ylläpitämiseen. Perungan Pojat kiittää kaikkia talkoolaisia siitä, että he toiminnallaan mahdollistivat menestysvuodet liigassa.

Vuodet suomalaisen lentopallon huipulla ovat olleet kyläseuralle uskomattoman suuri saavutus. Perungan Pojat kiittää kaikkia mukana olleita yhteistyökumppaneita, pelaajia, seura-aktiiveja ja kaikkia niitä, jotka ovat olleet mukana saavuttamassa suuria lentopallounelmia. Lisäksi seura haluaa kiittää kaikkia seuroja, joita vastaan se on päässyt pelaamaan vuosien varrella. Vuodet ovat olleet upeaa aikaa monella tavalla.

Perungan Poikien toiminta jatkuu, mutta ilman liigajoukkuetta. Seuraavaksi katseet käännetään perinteisiin yleisurheilukilpailuihin, jotka järjestetään heinäkuussa Perunkajärven koulun kentällä. Seura toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan kesän kilpailuihin.

Seura on sitoutunut hoitamaan kaikki velvoitteensa. Lisätietoja vuosikokouksen päätöksestä antaa seuran puheenjohtaja, Niko-Matti Koskela: 040 544 9142.

Perungan Pojat ry

  Takaisin