Seuraa meitä somessa:

Petteri Tyynismaa Kuortaneelta Akaaseen

11.05.2022

Viime kaudet Kuortaneen ykkössarjajoukkueessa ja nuorten maajoukkueessa pelannut Petteri Tyynismaa vahvistaa Akaa-Volleyn keskipeliä tulevalla kaudella.

19-vuotias Tyynismaa alkaa täyttää liigapelaajan mitat: pituutta on kertynyt 202 senttiä, torjuntaulottuvuus on noin 340 ja hyökkäykset lähtevät kymmenisen senttiä korkeammalta.

- Tiedän kyllä, että Akaassa jatkavat Sinko ja Panu tulevat olemaan pääroolissa. Mutta kyllä minullekin peliaika kelpaa, pohtii nuori lentopalloilija.

Sinkolla Tyynismaa viittaa Sauli Sinkkoseen ja Panulla Panu Pitkäseen, jotka molemmat jatkavat Akaa-Volleyn väreissä.
Kunnianhimoisella keskipelaajalla on selkeät tavoitteet.

- Haluan nähdä, millaista kehitystä ammattimainen harjoittelu tuo tullessaan. Toistaiseksi harjoitteluni on sujunut enemmänkin harrastuspohjalta. Miesten maaottelut ja pelit ulkomailla joskus tulevaisuudessa kiinnostavat kovasti.

Kesät jalkapallomaalivahtina

Kuten kaikki nuorten urheiluvalmennuksen puolesta puhuvat yrittävät vakuuttaa, monipuolisuus on valttia. Tyynismaa pelasi juniorina kesät jalka- ja talvet lentopalloa. Ulottuvan nuorukaisen pelipaikka jalkapallossa oli luonnollisesti tolppien välissä.

- Kauhavan Kanuunat oli kesäkausina seurani ja talvella taas Kortesjärven Järviveikot aina D-junnuihin saakka. Lentopallon kanssa tuli touhuttua ihan vaahtosammuttimen kokoisesta lähtien. Kiitos isäni Markku Tyynismaan ja Juha Paalasen, jotka silloin meitä ohjasivat, kertoo Tampereen ammattikorkeakoulusta opiskelupaikkaa hakenut Tyynismaa.

Lentopallo on näytellyt merkittävää roolia Alajärven Ankkurien kautta B-ikäisenä Alahärmän Kisan väreihin siirtyneen pelimiehen
perheessä.

- Isosisko Emilia pelasi päättyneellä kaudella Vampulan liigajoukkueessa. Pikkuveli Oskari puolestaan on edustanut Alahärmää junnusarjoissa. Isän syytä ilmeisesti, koska äidillä ei ole mitään siteitä lentopalloiluun, pohtii tuore akaalainen.

Tyynismaalla ei tosin ole vielä asuntoa Akaassa, joten kotipaikka ei ole varmistunut.

- Jossakin Akaan lähimaastossa osoite tulee olemaan. Oletan, että sähkö- ja automaatioalan opinnot TAMK:ssa alkavat viimeistään syksyllä 2023.

Akaa-Volleyn maine pelaajien keskuudessa on hyvä

Lupaavalla keskipelaajalla oli useita vaihtoehtoja tulevan kauden seuraksi. Akaa-Volleyn maine luotettavana sopimuskumppanina painoi valinnassa.

- Kävin katsomassa yhden pronssipeleistä. Minusta pidettiin huolta kuin oman seuran pelaajasta. Ja onhan se hienoa päästä lentopallolegenda Olli Kunnarin valmennukseen. Kesäkuussa pitäisi päästä Akaa-Volleyn harjoitusrinkiin mukaan. Kunhan saadaan ensin juhlat pois alta, hymyili tuore ylioppilas.

Mainittujen lisäksi Akaa-Volleyssa jatkaa 1+1 -vuotisella sopimuksella passari Saku Tuomivaara. Tyynismaan sopimus on mallia 2+1. Lisäksi useita sopimuksia on niin sanotusti liipaisimella. Niistä tiedotetaan heti, kun asiat varmistuvat.

Harri Mattila / Akaa-Volley

  Takaisin