Seuraa meitä somessa:

Pieksämäen kapulat jäi laittamatta Viestin rattaisiin

30.12.2014

LP Viestin ammattimainen asenne ennakolta heikompaa vastustajaa vastaan murensi Pieksämäki Volleyn aikeet edes erävoittoon Salohallissa. Vuoden viimeinen liigapeli päättyi 3-0 (25-11, 25-12, 25-16).

- Kyllä me ihan oikeesti lähdettiin hyvällä mielellä haastamaan Saloa, mutta eihän siitä mitään tullut. Jos sanotaan, että piti laittaa kapuloita rattaisiin niin kyllä ne kapulat putosi käsistä jo aikaisessa vaiheessa - ei oltu välillä tässä salissa ollenkaan, kuvaili värikkäästi vieraiden päävalmentaja Hannu Seppänen.

- Joo, olihan tähän vähän erikoinen valmistautuminen: yöllä kotiin Pihtiputaalta klo 02.00, lyhyet yöunet ja aamulla kohti Saloa. Asenteellisesti oltiin karisteltu matkapölyt, mutta kyllä tasoero oli niin suuri, ettei pystytty haastamaan kotijoukkuetta - ei etenkään sen hyökkäystä ja torjuntaa, kiteytti joukkueensa parhaana palkittu kapteeni Elina Heiskanen.

Hänen yhden naisen palkintoraadissa vieraiden parhaaksi nousi libero Anna-Kaisa Kerminen.

- Ansku pelasi ainoana omalla tasollaan, tiivisti Heiskanen.

Koko syyskausi oli kapteenin mielestä mollivoittoinen.

- Tätä joulukuuta odotettiin suurella innolla, koska pelejä oli alussa harvoin, mutta eipä tästä suuria tuloksia tullut, mietti Heiskanen.

Päävalmentaja Seppänen haki myös positiivisia asioita pelistä.
- Olihan tämä omalla tavallaan kokemuskin, puheet ja teot eivät nyt tosin kohdanneet. Libero Kerminen ansaitsee positiivisen maininnan, Seppänen totesi.

LP Viestistä lehdistötilaisuuteen oli valittu myös joukkueen kapteeni, Kaisa Jokinen, vaikka hän ei pelissä palloakaan pelannut.

- Hyvältä näytti kentän laidaltakin katsottuna. Saatiin harjoitella muutamia asioita esimerkiksi sunnuntain cup-finaalia ajatellen. Tytöillä oli asenne kohdallaan, kiitteli Kassu pelikavereita.

Hän löysi LP Viestin syyskaudesta paljon positiivista.

- Historiallinen syksy ja siellä suurimmat tunteet toistaiseksi herättänyt Mestarien liiga, jossa päästään seuraavaksi Moskovaan ja Dresdeniin. Toki nyt pitää keskittyä seuraavaan tärkeään peliin eli cupin finaaliin, se on yksi kauden tärkeimpiä pelejä. Tiukalla tahdilla on menty ja mennään edelleenkin, mutta olemme jo hiukan oppineet käsittelemään tätä asiaa, kuvaili Kaisa Jokinen.

- Keskittyminen ja pelaaminen oli lähes sataprosenttista aivan viimeisiä palloja lukuunottamatta, mutta silti hieno asenne joukkueen sisällä. Oli tarkoitus pelata normaalia enemmän muuta kuin ykköshyökkäystä ja passari Viktoriia Tuchahsvili näytti hyvän passarin elkeitä kun laidasta tultiin normaalia enemmän. Ja sieltä myös onnistuttiin, esimerkiksi Noora Kosonen (12/+10), vaikka hän ei näköjään palkintoraatia herättänytkään, mietti puolestaan LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen.

Palkintoraati antoi LähiTapiolan pistekilpailun pisteitä eniten Anu Ennokille (tehot 12/+8), 2 pistettä Lena Lymarevalle (12/+9) ja libero Roosa Koskelolle (vastaanotto 60% / 10 suoritusta).

- Joukkueelle voi antaa syksystä kiitettävän arvosanan. Mestarien liiga on ollut yksi kokemus eikä pelillistä tasoakaan tarvitse hävetä, vaikka voittosaldo on vielä avaamatta. Nyt lähdetään kamppailemaan sitten Suomen cupin voitosta, mietti Raatikainen jo tulevaisuutta.

LP Viestille / LP Salolle tammikuu tulee olemaan tiukka 4.-28.1. välisenä aikana kahdeksan ottelua, joista kolme Mestarien liigaa (kaksi vierasottelua), cupin finaali ja liigan kärkiottelu Hämeenlinnassa sekä kotona LP Vampula ja OrPo, joka kohdataan myös vieraskentällä.

Ottelutilasto

  Takaisin