Seuraa meitä somessa:

Pieksämäki haastamaan LiigaPlokia TV-ottelussa

28.12.2014

MTV Totalin Mestaruusliigan TV-ottelut jatkuvat maanantaina 29.12. mielenkiintoisella naisten liigapelissä LiigaPloki - Pieksämäki Volley.

Kuudentena liigassa oleva LiigaPloki (6-6) hakee kauden kolmatta kotivoittooaan Kuortaneesta ja WoVosta ottettujen ”päänahojen” seuraksi.

Yhdeksäntenä majaileva Pieksämäki Volley (3-9) saa takaisin riveihinsä kahden viikon huilin jälkeen viime pelit loukkaantumisen takia missaneen hakkurinsa Anastasia Leshykin. Valkovenäläisen pistekeskiarvo on liigan kovin (18,6), kun mukaan lasketaan vain hänen pelaamansa pelit. Pisteet pudotuspelipaikkaan ovat todella tärkeitä savolaisille.

Leshykin lisäksi ensimmäistä liigakauttaan valmentavan Hannu Seppäsen vierasjoukkueen avainpelaajia ovat liigaan palannut serbikeskitorjuja/hakkuri Nikolina Alter, passari Outi Polso, pippurinen laituri Essi Helminen sekä kokenut, yli 250 liigapelin Elina Heiskanen.

Toista kauttaa LiigaPlokia valmentavan Teemu Oksasen ulkolaiskolmikko on jopa liigan mielenkiintoisin: Kenian maajoukkueessa arvokisoja kiertänyt Mercy Moim, kovia pistemääriä takonut kahden lajin mestari Hillary Hurley sekä toisena yhdysvaltalaispelaajana keskitorjuja Kimika Rozier. Kun ”soppaan” lisätään vielä beachin EM-mitalisti Emilia Nyström, kokenut passari Hanna Anttila ja nuori libero Iida Eskonmaa, on käsillä todella mielenkiintoinen joukkue.

- Pari hyvää treenipäivää takana, ja keskittynyt ja odottava tunnelma pelin suhteen. Kauden neljäs peli Pieksämäkeä vastaan ja tiukkoja vääntöjä ovat olleet. Tosin nyt ensimmäistä kertaa meidän kotisalissa, josta viime kaudelta hyvä voitto vastaavasta pelistä. Molemmille joukkueille varmasti tärkeä peli, ja me pyrimme jatkamaan sillä hyvällä ilmeellä, jolla onnistuimme Orpoa ja Vampulaa vastaan, kertoo tunnemista LiigaPlokin päävalmentaja Teemu Oksanen.

Kauden avauskohtaamisen liigassa vei LiigaPloki Pieksämäellä tiukan taistelun jälkeen 2-3. Vieraat olivat tuolloin himpun parempia torjunta- ja syöttöpelissä Hillary Hurleyn tehtyä komeat ennätyspisteensä liigassa (30/+22) ja Mercy Moiminkin 22/+15. Pieksämäen ykköstykki oli myös liigaennätyksensä pisteissä (26/+11) tehnyt Essi Helminen Anastasia Leshykin saaliin ollessa 24/+10.

LiigaPloki - Pieksämäki Volley
Naisten Mestaruusliigaa
MTV Total 1
Maanantaina 29.12. klo 18.15 alkaen
Toni Flink selostaa, Riikka Lehtonen asiantuntijana ja Inka Korhonen studiossa

  Takaisin