Seuraa meitä somessa:

Pieksämäki Volleylle ensimmäinen täysi pistepotti

19.12.2014

Pieksämäki Volley otti perjantaina kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa naisten Mestaruusliigassa voitettuaan Huittisissa. LP Viesti puolestaan merkkautti kauden 11:nnen täyden pistepottinsa Kangasalla.


Pieksämäki murskasi Huittisissa hyvällä esityksellä

Hannu Seppäsen valmentama Pieksämäki Volley (3-8) otti kauden kolmannen voittonsa ja samalla ensimmäisen täyden kolmen pisteen pottinsa, kun se kaatoi erittäin selkesin numeroin LP-Vampulan (3-7) vieraissa 0-3 (18-25, 16-25, 18-25).

Pieksämäki hyökkäsi 46% tehoilla kotijoukkueen 35:een % verrattuna. Iso ero oli myös suorissa hyökkäysvirheissä, joita kotijoukkue teki 14 ja vieraat vain 5.

Pieksämäki pelasi edelleen ilman polvivaivaista valkovenäläishakkuria Anastasia Leshykiä. Nikolina Alter hoiti tontin tehoin 12/+7.

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volleyn valmentaja:
- Hyvä harjotusviikko takana, vietiin peliä koko ajan. Oltiin selkeästi parempia. Hyvä syöttö ja itseluottamus korkealla.

Kai Stenius, LP Vampulan valmentaja:
- Virhepelko kasvoi kokoajan ja sitä myötä itseluottamus katosi kanssa. Harjoteltu jatkopalloja ja laitahyökkäystä koko viikko, hävittiin sata nolla vastustajalla laidasta. Kaikkien pitää muuttua, myös minun pitää miettiä mitä muutetaan.

LähiTapiolan pisteet
3
2
1

Parhaat pistenaiset
LP Vampula Goriaeva 8/+5, Tahvanainen 5/+2, Myslichyk 4/+3
Pieksämäki Alter 12/+7, Heiskanen 8/+7, Salomäki 8/+6

Ottelun lehdistötilaisuusvideo LP-Vampulan FB:ssa

Ottelutilasto

LP Kangasala haastoi kaksi erää tappiotonta LP Viestiä

LP Kangasala (6-7) jaksoi haastaa hyvällä pelillä kaksi erää liigakärki LP Viestiä (11-0). Lopulta salolaiset kuitenkin kuittasivat kauden yhdennentoista liigavoittonsa yhtä monesta ottelusta suoraan kolmessa erässä 0-3 (22-25, 20-25, 12-25).

Liigan nelosena oleva LP Kangasala lähti rohkeasti haastamaan Salosta saapuneen liigakärjen. Kaksi erää seurattiin huippupeliä, mutta kotijoukkueella nousi seinä sitten vastaan ja ottelu meni vieraille suoraan 3-0.
Kangasalan EVeliina Vilponen sai välttävät tehot, mutta useat verkkopelaajat jäivät tänään miinukselle, salolaisten joukossa taas loistivat keskarit Rakic ja Pihlajamäki tehden yhdessä puolet joukkueensa pisteistä.

LP Kangasala nappaa heti ottelun alkuun kaksi ensimmäistä pistettä. Lataus kuitenkin purkautui ja Viesti tulee tasoihin, mutta Kangasala taistelee upeasti liigakärkeä vastaan ja rinta rinnan mennään kotijoukkueen johdossa 9-7 tilanteeseen.

Kangasalan hyökkäyksissä oli voimaa ja Salon puolustajat joutuivat tosissaan tekemään töitä pitääkseen pallon pelissä.

Viestin päävalmentaja Raatikainen tulistui oman passarin peipin painuessa leveäksi. Kangasalan Hurskainen tsekkasi seuraavaksi ”ollinunnarimaisen" tsekin keskelle Viestin kenttään ja Raatikainen käytti aikalisän Kangasalan johtaessa 11-7.

Kangasala vie erää 15-10. Kangasala tekee kaikkensa pisteiden eteen, Tiiamari puolustaa yhden pallon jopa varpaillaan takaisin peliin. Viestillä tuli erän keskivaiheille virheiden putki ja Kangasala suksii jo kaukana edessä, 18-13.

Avainhahmoksi nousi Salon Dudravka Rakic, joka hyökkäsi keskeltä napakasti Kangasalan kenttään sekä otti tärkeitä torjuntoja erän lopussa. Salo pääsi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 22-23 ja vei siitä kokemuksella ja ammattitaidolla omiin nimiinsä ottelun ensimmäisen erän 22-25.

Kangasalan energia oli vielä tallella ja toisen erän alku oli lähes yhtä sähköinen kuin ensimmäinen. Johtoasema oli jo 7-4, mutta Salo kirii ohitusetäisyydelle nopeasti. Erän alkuun kentälle päässyt Salon Lena Rymavera otettiin vaihtoon Kangasalan johtaessa 10-9 ja Salon Hämäläinen pääsi takaisin kentälle.

Pitkälle erätauolle mentiin 13-14 Salon johtaessa, minkä jälkeen Kangasalan peli hiipui. Hyökkäystehot painuivat miinukselle vaikka puolustuksella kahmittiin palloja peliin koko takakentän mitälla.

Eron revettyä jo pisteisiin 14-18 Kangasalan Alatalo vaihtoi kentälle Nette Tuomisen ja Oona Yli-Pekkalan Landwehrin ja Deinegan tilalle.

Salon passivirheen jälkeen Tumppi otti tuplavaihdon takaisin ja Kangasala pääsi takaa-ajoon 18-20 tilanteessa. Salon torjunnasta tuli täysin ohittamaton ja se viekin erän torjuntatilastot 6-2. Salo kuittasi toisen erän itselleen 20-25.

Kolmannessa erässä Kangasalan paukut oli jo käytetty ja Salo pääsi leikittelemään omilla suorituksillaan.
Kangasalan Nette Tuominen pääsi kentälle Salla Karhun tilalle Salon viedessä 5-9. Kangasala törmäsi vuoroin Salon torjuntaan ja vuoroin hyökkäys jäi verkkoon. Hurskainen onnistui pitämään tasonsa hyökkäyksissä ja korjasi joukkueen peliä kovalla tsempillä.

Salon etumatka venyi jo 10 pisteeseen ja Kangasalan peli lopahti. Tumppi vaihtoi kentälle vielä Sonja Laitisen ja Oona Yli-Pekkalan ulkomaalaiskaksikon tilalle. Kangasala kalasti vielä rättilyönnillä 12 pisteen joka jääkin viimeiseksi. Salo vie erän ja ottelun nimiinsä 12-25

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen:

- Osaltaan olen tyytyväinen peliin sillä edellisestä pelistä 9 päivää. Kaikki kunnia naapurille puolustuksesta, itseluottamustamme nakerrettiin kovin, mutta onneksi oma pelimme palasi. Toisessa erässä jo torjuntamme parani, erityisesti Rakic-Hämäläinen pari sai hyvän seinän aikaiseksi. Vastaanottomme parani pelin edetessä, pelin aikana muutimme vastaanottoa ohejideni mukaisesti, joka auttoi saamaan palloja paremmin passarille. Teimme kovin töitä ja jokainen pelaaja joutui parantamaan pelissä. Ennakkosuosikin asema on aika rasittavaa eikä pelkkä voitosta voittoon ole yhtä rallattelua.

Dubravka Rakic, LP Viesti:

- Tämä oli hyvä peli ja Kangasala pystyi vastaamaan peliimme hienosti. Hyvä että saimme kuitenkin täydet pisteet 3-0 pelistä. Olimme alussa hieman hermostuneita mutta olen iloinen että slöysimme tien ulos siitä. Vastustaja johti peliä kahdessa ensimmäisessä erässä mutta tiedämme kuinka takaa tullaan ohi ja erät hoidetaan itselle. Henkilökohtaisesti olen tyytyävinen torjuntaani.

LP Kangasalan päävälmentaja Tuomas Alatalo:

Meiltä oli kaksi erää hyvää hiillostusta. Kolmannessa annettiin virheillä kaverille, oma peli naksahti harmillisesti. Peli oli kuitenkin hyvää verrattuna edelliseen peliimme, mikä on positiivista ja siitä on hyvä jatkaa.

Liisa Hurskainen, LP Kangasala:

- Parhaimpia pelejä tältä kaudelta, eka erä upeeta peliä. Ensimäisen erän surkea peli on parantunut. Puolustus toimi ja treeneissäkin torjunta-puolustus oli hyvä koko viikon. Meillä oli pehmeämpi syöttö kuin edellisessä kohtaamisessa Salon kanssa. Itsellä pari mahalaskua alla mutta tänään palaset omassa pelissä loksahtivat kohdilleen. Koko syksystä Kangasalle antaisin noin 8+ kouluarvosanoissa. Syksyn mittaan on hitsauduttu hyvin yhteen, tämä oli hyvä syyskauden lopetus ja hyvillä mielin lomille.

Parhaina palkitut pelaajat:
LP Viesti Viktoria Tuchashvili
LP Kangasala Eveliina Vilponen

LähiTapiolan pisteet
3 pistettä Viktoria Tuchashvili LP Viesti
2 pistettä Dubravka Rakic LP Viesti
1 pistettä Eveliina Vilponen LP Kangasala

Parhaat pistenaiset
LP Kangasala Eveliina Vilponen 8/+7, Liisa Hurskainen 12/+4
LP Viesti Dubravka Rakic 16/+13, Laura Pihlajamäki 10/+8, Anu Ennok 10/+6

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki, LP Kangasala

  Takaisin