Pisteet lähtivät Kuopiosta LP-Vampulan mukaan

11.11.2019

Naisten lentopallon Mestaruusliiga jatkui maanantain iltaottelulla Kuopion Pohjantien koululla. Puijo Wolleyn ja LP Vampulan ensi kohtaaminen kirjautui Eurokentillä käyneen Vampulan pistetilille erin 0-3.

Avauserän Vampula avasi erän Aleksandra Cveticaninin tehokkaiden lyöntien voimalla. Puijo Wolleyn pelaajattaret olivat pallon kohdalla puolustuksessa, mutta peliin ne eivät nousseet toivotulla tarkkuudella. Parhaiten erässä onnistui keskitorjuja Ella Autere. Syöttöruudussa kotijoukkueen tarkkuus jäi myös harmittavasti. 10-16 tilanteessa Lehtonen herätteli joukkueettaan tuplavaihdolla Riikka Koivusaaren ja Linda Salon Nikki Cornwallin ja Pihla Pohjolan tilalle. Vampula onnistui hyökkäysten lisäksi syöttöruudussa paremmin, joten erä vierasjoukkueelle lukemin 19-25.

Toisen erän Vampula käynnisti vahvemmin, mutta kotijoukkue sai jo selvästi paremman vaihteen päälle ja Pohjantiellä nähtiin useita hienoja palloralleja. Vampulan passari Klara Peric pääsi pyörittämään peliä kuitenkin kotijoukkueen Cornwallia monipuolisemmin, ja vaikka toisen erän tuplavaihtokin toi piristystä kentälle, tehokkaammin hyökkäyksiä jatkanut Vampula voitti erän 18-25.

Pitkä erätauko toi uutta ilmettä kotijoukkueen peliin. Erityisesti Pihla Pohjola ja Oona Pennanen tulivat kotikentälle hyvällä ilmeellä erän alkuun. Koitjoukkue siirtyi johtoon 1. kerran 14-13 tilanteessa ja erä eteni tasaisesti 17-19 tilanteeseen. Erä ja peli loppui kuitenkin kuten alkoi, Vampula Cveticanin vahvoihin hyökkäyksiin. Lehtosen aikalisäherättely 18-23 tilanteessa ei saanut kotijoukkuetta tarkentamaan suorituksiaan riittävästi ja vieraat veivät myös kolmannen erän 18-25.

Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov arvioi pelin jälkeen illan ottelua.

- Joukkue oli hyvin keskittynyt Sveitsin pelin jälkeen ja voitto oli meille tärkeä.

Puijo Wolleyn Jukka Lehtonen harmitteli syöttöruudussa tulleita virheitä.

- Tähän asti kaudella hyökkäys on ollut se mikä on pettänyt, mutta tänään oma syöttö oli se mikä oli heikoin. Torjuntapeliin olin tyytyväinen.