Seuraa meitä somessa:

Pohjoisen tuulet puhalsivat

21.12.2014

Naisten sunnuntaisissa liigaotteluissa nähtiin HPK:n ensimmäinen kotitappio tällä kaudella WoVon iaheuttamana sekä Pölkky Kuusamon vierasvoitto Pieksämäelllä.


HPK:lle kauden ensimmäinen kotitappio

HPK hävisi ensimmäisen kerran kotihallissaan Elenia Areenassa, kun rovaniemeläinen Woman Vollley haki pisteet erin 1-3( 25-20, 22-25, 20-25 ja 23-25).

Näin WoVo on kärkikaksikon pahin kiusaaja, kun HPK:lta on LP Viestin lisäksi vienyt pisteitä vain LP Kangasala (1) ja WoVo (3) sekä liigakärki LP Viestiltä ainoana juuri WoVo (1).

WoVon vahvuus oli tutusti tasaisuus: viisi pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteluvut tehokkaimpana keskipelaaja Jennifer Keddy 16/+13 ja hakkuri Jana Jaudzema 16/+9.

HPK:lla Nikola Senkova (20/+9) aloitti hakkurina, mutta Piia Korhonen (7/+2) otti paikan toiseen erään Senkovan siirtyessä yleispelaajaksi loppupeliksi penkille joutuneen Anna Borichevan (5/+4) paikalle.

Woman Volleyn päävalmentaja Teemu Mäkikyrö teki pomppuennätyksensä kun viimeinen piste tuli vieraille. Selvästi tyytyväinen Mäkikyrö kiitteli koko joukkuetta.

- Tänään saimme tärkeän voiton. Ottelu ei ollut meiltä rallattelua ja eikä kohonnut huikeaksi taisteluksi. Me ollaan nyt henkisesti hyvässä tikissä ja hallittiin koko ottelun ajan peliä vaikka teimmekin välillä virheitä.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano oli harmissaan joukkueen puolesta.

- Minulla ei ole oikein mitään sanottavaa. On todella vaikea pelata kun ei pääse harjoittelemaan ja latautumaan otteluun. Lentopallo on peli jossa tarvitaan paljon harjoittelua. Joulukuussa otteluruuhka on ollut sellainen, että harjoittelemaan joukkue ei ole päässyt. Toinen ongelma on ollut lukuisat loukkaantumiset. Pelaajat ovat joutuneet pelaamaan vieraalla paikalla ja se ei ole helppoa, summasi ottelua Bruno Napolitano.

Joukkueiden parhaat
HPK Kylmäaho
WoVo Jaudzema

Parhaat pistenaiset
HPK Erwin 21/+8, Senkova 20/+9, Madsen 8/+2
WoVo Jaudzema 16/+9, Keddy 16/+13, Kaufman 12/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Jaudzema WoVo
2 Keddy WoVo
1 Erwin HPK

Ottelutilasto

Pölkky hyökkäsi pisteet mukaan Kuusamoon

Pölkky Kuusamo poistui erittäin lyhyelle joululomalle hyvilllä mielin kuitattuaan täydet pisteet Pieksämäeltä etelän tuplaviikonlopun toisessa osassa erin 1-3 (25-22, 15-25, 23-25, 21-25).

Pölkky vei torjunnat 4-13 ja hyökkäystehoissakin oli selkeä ero: 38%-48%. Ässiä puolestaan kotijoukkue takoi yhdeksämn vieraiden kahta vastaan virheiden mentyä taas toisin päin 1-9.

Nikolina Alter (26/+17) jatkoi vahvasti Pieksämäen hakkurina Elina Heiskasen merkittyä keskeltä tilastoihinsa 12/+11. Pölkystä ranskalais-senegalilainen hakkuri Fatou Diouck teki 21/+18 ja Olena Prokopenko laidasta 19/+12.

Hannu Seppänen Pieksämäki Volley:

- Korutonta kertomaa, peli kuitenkin parantunut koko ajan. Nelospaikan hyökkäys hukassa vaikka vastaanotto toimi hyvin.
Olisi luullut että me olisi istuttu bussissa eikä Kuusamo. Ensimmäiset kosketukset huonoja. Hienon kotiyleisön edessä olisi pitänyt esittää parempaa.

Marko Kaakinen Pölkky Kuusamo:

- Pitkä matka näky vastaanoton ja syötön huonoudessa missä oltiin heikompia. Hyökkäyksessä meillä oli selkeä ylivoima. Puolustuspallot pelattiin nyt paremmin. Torjuntaan panostettiin, mikä onnistui kolmannesta erästä alkaen.

Parhaat pistenaiset
Pieksämäki Alter 26/+17, Heiskanen 11/+10, Ylönen 7/+6
Pölkky Diouck 21/+18, Prokopenko 19/+12, Voronova 16/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Diouck Pölkky
2 Prokopenko Pölkky
1 Heiskanen Pieksämäki

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Toppinen ja Atte Rissanen, Pieksämäki

  Takaisin