Seuraa meitä somessa:

Pölkky ja LP Kangasala näyttivät kärkitahtia vieraskentillä

12.02.2022

Naisten kärkikolmikon LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo osoittivat kovuutensa kotijoukkueiden kiusaksi Hämeenlinnassa sekä Pihtiputaalla sunnuntaina.

Pölkky totutun kova Pihtiputaalla

LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 0-3 (13-25, 20-25, 22-25)

Pölkky Kuusamo haki ennakkosuosikin kovuudella sarjapisteet Pihtiputaalta. Molemmilla joukkueilla oli alla noin puolentoista viikon tauko. Cup-mestari Pölkky oli toipunut koronakurimuksesta. Kotijoukkue on kärsinyt myös loukkaantumisista ja kokoonpanossa debytoi keskipelaajana Pihtiputaan lukion lentopallolinjalta Nea Mäkelä.

LiigaPloki oli altavastaaja ensimmäisessä erässä, mutta sai jatkossa hieman paremmin pelijuonesta kiinni. Toisessa erässä se sinnitteli vielä tilanteeseen 18-20, ennen kuin Pölkky karkasi erävoittoon. Kolmannessa erässä kotijoukkue nousi 13-20 ja 18-24 lukemista vielä tilanteeseen 22-24, mutta kiri ei riittänyt pitemmälle.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki:

- Joukkueeseen tuli muutoksia ihan viime tipassa ja missään nimessä ei voi vaatia joukkueelta enempää. Torjunnan sijoittelussa oli välillä ongelmia ja sen vuoksi myös puolustaminen oli ajoittain vaikeata. Syötöllä haastoimme hyvin Kuusamoa kuten pitikin. Hävittiin hyökkäämisessä. Tärkeintä olisi saada porukkaa terveemmäksi seuraaviin peleihin.

Päävalmentaja, Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen ja 3-0 voittoon. Ensimmäiset kaksi erää onnistuimme mukavasti kaikilla osa-alueilla. Pitkän erätauon jälkeen keskittyminen vähän herpaantui, mutta saimme kuitenkin pelimme käännettyä. Hyvä esitys meiltä. Onnittelut pelaajille. Saimme kolme pistettä, jotka halusimmekin.

Jemina Pasanen, LiigaPloki:

- Tiesimme, että kärkijoukkue tulee kovaa. Ensimmäinen erä oli vielä hakemista ja jäimme lähtötelineisiin. Sitten päästiin hyvin pelaamaan. Vaikka voittoa ei tänään tullutkaan, pelistä jäi ihan hyvä fiilis. Lisää treeniä tarvitaan. Etenkin torjunta oli välillä hukassa. Meillä oli joukkueessamme uusi kasvo Nea Mäkelä, joka pelasi tänään ensimmäisen liigapelinsä.

Viivi Pyhäjärvi, Pölkky Kuusamo:

- Pelin lähtökohdat olivat vaikeat pitkän peli- ja harjoittelutauon vuoksi. Lisäksi matkalla sattuneiden hankaluuksien takia pääsimme myöhään salille, joten valmistautuminen peliin jäi normaalia lyhyemmäksi. Siitäkin huolimatta selvitimme hyvin pelin. Tämä peli ratkesi syöttö/vastaanottoon. Vaikka vastustaja tuli kovalla syötöllä, pystyimme vastaamaan siihen. Hyökkäyksissä onnistuimme myös mainiosti. Tänään oli tosi kiva pelata.

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 0-3
13-25, 20-25, 22-25
Koti:Yefremenko 13/+4,Pertens 6/-3,Kähkölä 6/+5
Vieras:Nusbaum 14/+8,Pyhäjärvi 12/+8,Lengweiler 11/+8

Joukkueiden MVP:t
Aliisa Kähkölä, LiigaPloki
Carlyle Nusbaum, Pölkky

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

Ottelutilasto

LP Kangasala haki pisteet Hämeenlinnasta

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Kangasalan välinen lauantai-illan ottelu oli tällä kertaa vieraiden heiniä. Loimua-areenan kamppailu venyi tällä kertaa neljään erään, jonka jälkeen pirkanmaalaiset juhlivat 3–1 (25–14, 25–22, 28–30, 25–14) -voittoa.

Ottelu oli kaksikon kolmas tällä kaudella ja kahdella aikaisemmallakin kerralla, pääsi vierasjoukkue juhlimaan voittoa. Syyskauden otteluissa LP Kangasala voitti Hämeenlinnassa 3–0 ja Lentopallokerho Kangasalla erin 3–2.

Kotijoukkue johti ottelun avauserää hyvän alun jälkeen 14–11, mutta sen jälkeen pisteitä tekivät enää vieraat. Roosa Laakkonen tylytti hämeenlinnalaisten vastaanottoa syöttämällä kaikki erän loput pisteet.

Toinen erä oli tasaisempi, ja Lentopallokerho johti ottelua vielä 20 pisteen tienoilla, mutta vahva vierasjoukkue oli loppuhetkillä parempi ja varmisti erävoiton ja ottelun ensimmäisen pisteen itselleen.

Kolmannessa erässä Lentiskerho oli menossa jo selvään voittoon, mutta erästä tuli lopulta tiukka. Kangasala nousi Emmi Riikilän syöttövuorolla aivan kotijoukkueen tuntumaan, mutta lopulta Lentopallokerho onnistui viemään erän jatkopalloilla.

Neljäs erä oli puolestaan alusta lähtien vieraiden hallintaa, eikä Lentiskerho onnistunut nousemaan voittotaisteluun. Näin pisteet ja voitto menivät vieraille lopulta selvin eränumeroin.

Yasmine Madsen Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Jäimme odottelemaan, se jäi tästä päällimmäisenä mieleen. Olimme hyvin mukana ensimmäisissä erissä, mutta Kangasala painoi, kun me vähän hölläsimme. Sitten hävisimme.

Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Tämä ei ollut meiltä parasta peliämme. Aloitimme hyvin, mutta olimme vaikeuksissa Roosa Laakkosen syöttövuorolla. Prosessi on kesken, ja jatkamme työntekoa. Nyt pystyimme taistelemaan kovaa joukkuetta vastaan.

Roosa Laakkonen LP Kangasala:

- En ole kyllä kokenut tuollaista syöttöputkea. Pakko myöntää, että se tuli itsellekin vähän yllätyksenä, mutta nyt on sitten sekin koettu.


Hämeenlinna - LP Kangasala 1-3

14-25, 22-25, 30-28, 14-25
Koti:Madsen 18/+11,Sevarika 16/+4,Ferreira 12/+5
Vieras:Laakkonen 20/+20,Riikilä 16/+11,Da Silva 14/+6

Joukkueiden MVP:t
Yasmine Madsen, Hämeenlinna
Roosa Laakkonen, LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto

  Takaisin