Seuraa meitä somessa:

Pölkky ja LP Viesti järjestivät thrillerin - OrPo ja LP-Vampula voittoihin kotonaan

15.02.2020

Naisten Mestaruusliiga lauantai toi voitot kotonaan OrPolle ja LP.-Vampulalle sekä vieraissa viidessä erässä Pölkylle LP-Viestistä.

LP-Vampulalle jo toinen 3-0 voitto samalle viikolle

LP-Vampula jatkoi hienoja esityksiään ja vei keskiviikkoisen Viesti pelin tavoin ottelun puhtaasti 3-0. Nyt huittislaisjoukkueen hyvän vireen joutui toteamaan Jymy Volley Nurmosta. Vampula aloitti ottelun vahvasti ja vei peliä selvästi, lukuunottamatta toista erää. Toisessa erässä Jymyllä oli jo yksi eräpallo, mutta erä kääntyi kuitenkin lopulta Huittisiin pistein 26-24, ja koko ottelu erin 3-0 (25-18, 26-24, 25-18)

Iina Andrikopouloun mukaan joukkue tuli ottelun ensimmäiseen erään tosi hyvin valmistautuneena ja hyvällä sykkeellä.

- Toisessa erässä takki saattoi hiukan aueta ja päästettiin Nurmo peliin mukaan, mutta onneksi se kuitenkin lopussa saatiin käännettyä kotiin. Kolmannessa olimme taas niskan päällä koko ajan, kommentoi Harjavaltalaislähtöinen hakkuri tuntojaan lehdistötilaisuudessa. Itseluottamus on noussut ja usko joukkueen menestymiseen on käsinkosketeltavalla tasolla.

- Päävalmentaja Darko Dobreskov pitää taatusti huolen, ettei liiallisia leijumistunteita kuitenkaan pääse valloilleen, vaan nöyrästi taistellaan jokaisesta pisteestä, vastustajasta huolimatta.



Jymyn parhaana pelaajana palkittu, hyvin nurmolaisten passipeliä pyörittänyt Anniina Keinonen kertoi pelin olleeen samankaltainen kuin viime aikoina Jymy on pystynyt esittämään.

- Nyt on hiukan nihkeä vaihe alkanut ja tuntuu olevan vaikeuksia päästä peliin kiinni. Pudotuspelipaikan varmistaminen on nyt ehkä tärkein tavoite loppukaudelle ja tietysti pelin saaminen uomiinsa.

Jymyn päävalmentaja Kari Tuomelan mielestä Jymy ei saanut parastaan tänään irti ja siksi Vampula vei pisteet. Myös tuomaritoiminnasta hänellä oli melko paljon arvostelevia kommentteja.

- Treenaaminen on ollut hiukan repaleista, kun on ollut monenlaisia tapahtumia, jotka ovat sotkeneet treenaamisrytmiä. Jokaista ottelua lähdemme voittamaan, mutta tällä kaudella taso on todella kova ja helppoa ei pisteiden kerääminen ole. Cveticanin on niin vahva ja taitava pelaaja, ettemme häntä pysty pysäyttämään, vaikka siihen kuinka koittaisimme panostaa.

LP-Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen.

-Kuten viime pelin jälkeen tässä tilaisuudessakin kerroin, niin otimme Nurmon tosi tiukasti ja tarkasti syyniin ja valmistauduimme otteluun sen edellyttämällä tavalla. Nurmo on ollut tammikuussa tosi kova joukkue, ja heidät aliarvioimalla ei hyvää seuraa. Kokonaisuutena ottelu oli meiltä kelpo esitys, vaikka toisessa erässä hiukan notkahdettiinkin.

Parhaat pelaajat:
Anniina Keinonen, Jymy
Aleksandra Cveticanin, LP-Vampula

LähiTapiolan pisteet
3 Cveticanin LP-Vampula
2 Jakic LP-Vampula
1 Joensalo LP-Vampula

PROlibero
Joensalo LP-Vampula

Ottelutilasto

OrPon pudotuspelipaikka enää sinettiä vaille - WoVon toivo hiipuu

OrPo nappasi lauantaina kotivoiton WoVosta erin 3-1 (18-2,25-10,25-19,25-15) ja varmisteli pudotuspelipaikkaansa.

WoVo sai otteluun unelma-alun. Syöttö oli todella paha ja rovaniemeläiset etenivät väkisin erävoittoon. Vain yksi virhe WoVolle ensimmäiseen erään. OrPo sai toiseen erään vastaanottonsa kuntoon, hyökkäyksiin tuli tehoa ja syöttö alkoi purra, OrPo puolestaan vei ottelua toisesta erästä lähtien.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

- Aloitettiin hyvin ja kaikki onnistui, mutta sitten peli lässähti toisessa erässä. Yritetään loppuun asti päästä pudotuspeleihin.

Saara Holm, OrPo:

- Oli tosi kiva päästä kentälle. Keskitytään jäljellä oleviin ja yritetään voittaa niitä. Tytöt kasasivat hyvin peli toiseen erään.

Tuomas Alatalo, WoVo:

- Ainahan se on sekä että, että kun kaksi joukkuetta on kentällä. OrPo sai vastaanoton kuntoon ja meillä torjunta-puolustus ei toiminut. Meillä oli eilen vastaanotto vaikeuksia, mutta pitää nostaa hattua pelaajille, että kokosivat itsensä. Ei ole enää omissa käsissä, mutta mahdollisuus on periaatteessa olemassa. Kotona on peli kulkenut.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Olen erittäin tyytyväinen voittoon. Pelasimme ensimmäistä erää lukuun ottamatta hyvällä tasolla. Kolmas ottelu viikon sisällä, joista kaikista hyvä tulos. Olemme hyvällä tiellä kohti pudotuspelejä. Kevätkaudella tullut 14 pistettä, kun Pilvi ja Lauryn tulivat joukkueeseen. Vastaan tulee Kangasala tai Kuusamo. Molemmat ovat vahvoja joukkueita. Luotan pelaajiin.

Otteluemäntä ja -isäntä Terhi ja Antti Uotila palkitsivat joukkueidensa parhaina Viivi Pyhäjärven WoVosta ja Lauryn Gillisin OrPosta. Lauryn oli illan pistekuningatar tehoilla 20/+16, 1 ässä ja 3 torjuntaa, hyökkäysprosentti kova 67 % ja 23 vastaanottoa 61 % tehoilla.



LähiTapiolan pisteet
3 Gillis OrPo
2 Kettunen OrPo
1 Pyhäjärvi WoVo

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

LP Viesti ei luovuttanut peliä kahden erän jälkeen, voitto silti Kuusamoon

LP Viesti ja Pölkky Kuusamo järjestivät lauantai-iltaan todella viihdyttävän lentopallonäytelmän, jota esitettiin Salohallissa lähes 2,5 tuntia. Vahvasti pelin aloittanut vierasjoukkue sai kotijoukkueen mukaan taistoon toisessa erässä ja lopulta nähtiinkin täydet viisi erää. Kaksi pistettä matkasi sarjakakkosen mukana lopulta erin 2-3 (18-25, 22-25, 25-22, 33-31, 11-15).

LP Viestin pelaajahaasteet jatkuivat, kun kokoonpanosta olivat sairastuvan pitkäaikaisjäsenten (Tuchashvili, Haneline) lisäksi poissa kapteeni Anna Czakan ja Nette Peit. Näin ollen seuran 1-sarjan ottelussa jo aiemmin lauantaina pelanneet Inka Mehtola, Arita Ternava, Milja Piesanen ja Netta Laaksonen jatkoivat suoraan päivän toiseen otteluunsa.

LP Viestin ja Pölkky Kuusamon ottelu lähti käyntiin melkoisella vierasjoukkueen tulituksella. Se sai heti alkuun piste-eron, joka pakotti LP Viestin valmennuskaksikon ottamaan aikalisän jo tilanteessa 1-5. Erän vanhetessa ero vaan kasvoi, kuusamolaisilla oli meno päällä ja erä selkeästi vieraille 18-25.

Toiseen erään LP Viesti paransi peliään ja erä sujuikin tasaisesti tilanteeseen 11-11. Sen jälkeen Pölkky alkoi taas repiä eroa ja erä näyttikin menevän selkeästi vieraille. LP Viesti kuitenkin nousi ja pakotti Pölkyn vielä aikalisään tilanteessa 20-21. Tilanteen 22-22 jälkeen kaikki pisteet menivät Kuusamolle ja kaksi viimeistä itse asiassa LP Viestin virheillä. Erässä nähtiin yhteensä peräti 11 syöttövirhettä, joista 4 kotijoukkueella ja 7 vierailla.

Kolmannen erän alkupuoliskolla joku jo saattoi luulla, että tulos on selvä 0-3 kotijoukkueen kannalta. Tilanne oli pahimmillaan salolaisten tappioksi jo 3-9, mutta Anu Ennokin syöttövuorolla alkoi LP Viestin nousu ja peli jatkui kotijoukkueen kannalta onnistuneesti erän loppuun.

Neljäs erä oli varsinainen maratoonierä, koska LP Viestin Katarina Pilepic oli päättänyt sen tulevan kotijoukkueelle. Kuusamolla oli jo turvallisen tuntuinen 20-16 johto, mutta erävoittoon se ei riittänyt. LP Viesti sai ensimmäisenä eräpallotilanteen 24-23, vaan siihen erä ei päättynyt. Lopulta pelattiin vielä aika monta palloa, että erän voittaja saatiin selville. Erä päättyi kuusamolaisten hyökkäysvirheeseen 33-31.

Pölkky otti päätöserän hallintaansa sen puolivälin jälkeen ja sen ratkaisu nähtiin erän loppupuolella, jolloin Kuusamo karkasi Lucia Babicin fiksuilla peipeillä voittoon. Päätöspallon torjui Jonna Wasserfaller, jolle torjunta oli ottelun ensimmäinen.

Brittany Maxwell, Kuusamo:

- Tällä hetkellä tuntuu vähän väsyneeltä, mutta enemmän iloiselta kuin väsyneeltä. TTänään jouduimme tekemään paljon töitä, mutta pelaaminen oli tosi kivaa. Teimme pelissä enemmän virheitä kuin yleensä teemme. Olen innoissani pelaamisesta Kuusamossa. Tytöt, valmentajat ja muut seuran henkilöt ovat mukavia..

Katarina Pilepic, LP Viesti:

- Meiltä puuttui tänään monia pelaajia parhaimmasta seitsikostamme, periaatteessa puolet joukkueesta oli tänään LP Viesti Akatemian pelaajia. Siinä mielessä tämä tulos oli meiltä erittäin hyvä.

Timo Tolvanen, Kuusamon päävalmentaja:

- Ennen peliä nähtiin, että Anna Czakan ja Nette Peit puuttuvat kokoonpanosta, mutta ei se silti ole helppoa valmistautua peliin. Sanoinkin tytöille, että Salossa ei saa mitään ilmaiseksi, vaan pitää jaksaa pelata kaikki erät. Siitä olen tytöille kiitollinen, että tosiaan jaksoivat puristaa sen viidennenkin erän. Neljännessä erässä varsinkin Pilepic oli aika pitelemätön.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Tämä oli hyvää harjoitusta ensi viikon Mestarien liigan peliin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta, jos ihan ensimmäisen erän alun unohtaa, niin sen jälkeen pelattiin kyllä varmaan aika ylärajoilla. Kuusamo pelasi mielestäni tasaiset viisi erää, me taas pystyimme parantamaan omaa peliämme.

- Vasta tänään selvisi, että Anna ja Nette eivät pelaa ja vielä kun vielä kolmas pelaaja (Eveliina Rautiainen) putosi kesken pelin ja vaihdossa melkein kaikki olivat jo tänään pelanneet neljä erää (1-sarjassa), niin aika hankalaa oli vaihtojakaan tehdä. Jokainen voi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa. Rohkeaa pelaamista varsinkin Nea Haataiselta ja Inka Mehtolalta, joka pelasi tänään siis 9 erää.

- Meidän 4-paikan passitempo heittelee liikaa ja se vaikuttaa erityisesti Anu Ennokin hyökkäyksiin. Lisäksi meidän piti kiertää vastustajan libero, joka kuitenkin nosti 29 kertaa.

Timo Tolvanen halusi vielä kommentoida lähes joka paikkakunnalla joukkueensa kuulemaa huutelua ulkomaalaispelaajien määrästä:

- Harmittaa kommentointi meidän ulkomaalaispelaajien määrästä. He ovat urheilijoita siinä missä muutkin ja meillä nyt on tällainen tilanne. Nuorten suomalaisten pitää vaan tulla väliin ja lunastaa paikkansa joukkueissa. Yritetään keskittyä lentopalloon ja varmasti saadaan hienot pelit keväällä.

Tomi Lemminkäinen komppasi kollegaansa:

- Olen samaa mieltä ulkomaalaisten määrästä. Me saimme tänään todella hyvän vastuksen ensi viikkoa varten ja varmasti meidän nuoret saivat tästäkin pelistä paljon oppia kovuudesta.

4. erän loppu Ruudun lähetyksestä

Otteluisäntä Säästöpankin valitsemat parhaat pelaajat:
LP Viesti: Pilepic
Pölkky: Maxwell

Parhaat pisteiden tekijät:
LP Viesti: Pilepic 32/+20, Haatainen 13/+9, Ennok 13/+2
Pölkky: Babic 23/+16, Maxwell 21/+13, Wasserfaller 16/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Maxwell Pölkky
2 Pilepic LP Viesti
1 Trotter Pölkky

PROlibero
Bozicevic Pölkky

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

Kuvat:
Markus Moisio / LP Viesti
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Antti Kaskinen / LP-Vampula

  Takaisin