Pölkky ja OrPo kestivät vieraiden ahdistelut - LP Kangasala vahva Huittisissa erien lopussa

09.11.2022

Naisten Mestaruusliiga tarjosi keskiviikkona kolmen pelin verran todella mielenkiintoisia taisteluita. Pölkky Kuusamo ja OrPo taistelivat kotivoitot, kun taas LP Kangasala oli parempi vieraskentällä Huittisissa.

Pölkky Kuusamon kotitaika kesti natisten

Pölkky ja JymyVolley pelasivat pisteiden valossa erittäin tasaisen ottelun. Kotijoukkue antoi tosin runsaasti tasoitusta suurella syöttö-ja hyökkäysvirheiden määrällä (yht. 41 virhettä). Pölkyn kotivoittojen sarja sai silti jatkoa lukemin 3-2 (25-23, 23-25, 24-26, 25-22, 15-12).

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueelta syöttövirheiden merkeissä. Kaksi ensimmäistä syöttöä päättyi omaan virheeseen. Syöttövirheitä tuli erään yhteensä 7 kappaletta. Sotiris Gotsis otti ensimmäisen aikalisän JymyVolleyn torjunnan jälkeen tilanteessa 1-5. Bettina Yli-Sissala teki kavennuksen 3-6 ja asteli syöttöruutuun. Bettinan syöttövuorolla Pölkky meni 8-6 johtoon. Pölkyn toisella aikalisällä tilanne oli vierailijan eduksi 15-17. JymyVolley käytti toisen aikalisänsä kotijoukkueen johtaessa 19-18. Erän loppu oli Yli-Sissalalta vahva ja hän päätti erän lukemiin 25-23.

Toisen erän alku oli kotijoukkueen. Jymy käytti aikalisänsä lukemissa 9-8 ja 17-13. Vierasjoukkueen kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä ja hyökkäyspisteellä erä oli tasan 17-17. Breana Runnels palasi erän lopulla vaihdosta kentälle ja kavensi kahdella peräkkäisellä hyökkäyksellä lukemiin 22-23. Erä päättyi Pölkyn hyökkäysvirheeseen 23-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli ensimmäisellä aikalisällä tappioasemassa 6-11. Vierasjoukkueen ensimmäisellä aikalisällä tilanne oli tasan 17-17. Erä oli tasan vielä lukemissa 24-24, jonka jälkeen Pölkky sortui syöttövirheeseen ja erä ratkesi JymyVolleyn torjunnalla lukemiin 24-26.

Neljännen erän alussa Pölkky aloitti vahvasti ja johti erää Nurmon kahden hyökkäysvirheen jälkeen 7-3. Vierasjoukkue taisteli kuitenkin eron umpeen. Erä oli tasan vielä Cara McKenzien hyökkäyksellä 21-21. Oona Rasinperän vahvan syötön ansiosta vastustaja teki hyökkäysvirheen, jonka jälkeen Katariina Salminen tasoitti lukemiin 22-22. Pölkky pääsi eräpallotilanteeseen Julia Azevedon hyökkäyksen ja McKenzien torjuntapisteen jälkeen. Erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen 25-22.

Viidennessä erässä Pölkky aloitti jälleen vahvasti ja meni 4-0 johtoon. Parhaimmillaan ero oli jo seitsemän pistettä lukemissa 11-4. Nurmo taisteli ja kavensi lopussa, mutta kotijoukkue vei erän McKenzien hyökkäyspisteellä lukemin 15-12.

Joanna Kallinen, Pölkky:
- Aina on hienoa päästä pelaamaan. Alussa oli vähän vaikeaa, mutta siitä se peli lähti kulkemaan. Meille tuli liikaa omia virheitä varsinkin syöttöruudussa.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Voitimme ja se on pelin ainoa positiivinen asia. Emme olisi ansainneet voittoa. JymyVolley taisteli hyvin ja hyökkääjät löysivät parempia rakaisuja kuin meidän hyökkääjät. Meille tuli paljon syöttö- ja hyökkäysvirheitä. Perusasioiden pitää toimia paremmin kuin tänään. Ja pitää löytää ratkaisut miten saadaan asiat toimimaan. Tulevana viikonloppuna on kaksi kovaa vieraspeliä ja meillä on vain yksi harjoituskerta ennen sitä.

Laura Penttilä, JymyVolley:

- Oli aika tiukka peli ja olen todella ylpeä meidän pelaajista. Meillä oli kentällä uusia kasvoja ja kaikki hoitivat hommansa hyvin. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka meillä oli saumaa kolmeenkin pisteeseen. Viides erä ratkesi heti kun annoimme vastustajalle liikaa kaulaa. Huomenna on peli Arvoa vastaan ja palautuminen pitää aloittaa heti.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

- Meillä oli aloituksessa uusi pelaaja. Neljä erää hienoa vääntöä ja viides erä vaatii enemmän rohkeutta voittaakseen. Omaan peliimme voin olla tasoltaan tyytyväinen. Ainoa notkahdus tuli viidenteen erään.

LP Kangasala rutisti erien lopuista voitot

Tahto Areenan illassa Huittisissa kamppailtiin keskiviikkona liigapisteistä tasavahvasti, vaikka vastakkain olivat liigakolmonen LP Kangasala ja jumbosijalle pudonnut LP-Vampula Huittinen. Vieraat veivät pisteet erin 22–25, 23–25 ja 24–26.

Ottelu alkoi LP-Vampulan johdossa, mutta tasoittui jo tilanteessa 6–6. Tasatahtia edettiin aina 21 pisteeseen asti, jonka jälkeen Kangasala oli vahvempi ja voitti erän kolmella pisteellä.

Toinen erä alkoi Kangasalan hallinnassa ja se johti erää jo kuudella pisteellä tilanteessa 6–12, kunnes Vampula piristyi ja vähän onnenkin saattelemana vei erän tasatilanteeseen 13–13. Erän ratkaisuhetkillä Vampula johti 22–21, mutta Kangasala kiilasi ohi ja vei erän kahden voitetun pisteen turvin.

Kolmannessa erässä Kangasala määräsi alkutahdit ja vei erää jälleen neljän pisteen johdolla tilanteessa 6–10, mutta Vampula ei halunnut päästää vieraitaan helpolla ja tasoitti erän tilanteessa 24–24. Ratkaisupalloissa onnistuivat Kangasalan Roosa Heikkiniemi ja viimeisen niitin erään löi Iida Pöllänen, samoin kuin toisen erän lopussakin.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin LP Kangasalasta Iida Pöllänen, joka siirtyi täksi kaudeksi Kangasalan riveihin Kuortaneelta.

–Peli oli aika ailahtelevaa, mentiin edestakaisin ylä- ja alamäkiä, mutta hoidimme erän loput paremmin ja olimme niissä vahvempia. Olen tykännyt olla Kangasalalla, treenit ovat hyviä. Omassa pelissä parannettavaa riittää vastaanoton varmuudessa ja erilaisissa hyökkäyssuunnissa, sanoi Iida Pöllänen.

LP-Vampulan parhaana palkittu Iveta Stanchulova piti joukkueensa peliä hyvänä.

–Pystymme peli peliltä parantamaan omaa peliämme, sanoi Iveta Stanchulova.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen oli ottelun lopputulokseen tyytyväinen.

–Aloitimme erät kohtalaisen hyvin, etenkin toisen ja kolmannen erän ja ehkä siinä pääsi pieni hyvän olon tunne pelaajille. Kun kotijoukkue paransi otettaan, päästimme heidät aina tasoihin. Siihen olen tosi tyytyväinen, että varsinkin tuo nuoriso-osasto hoiti erien loput hyvin, jonne löytyi pieni ryhtiliike. Pienestä se oli tänään kiinni. Vastaanottopeli meillä toimi todella hyvin, vaikka kaksi aika tärkeää vastaanottajaa oli tänään huililla. Iida, libero Inka Sairiala ja yleispelaaja Roosa Heikkiniemi hoiti hommansa tosi
hyvin, sanoi Arttu Keränen.

Kangasalan ykkösliberolla Tiia-Mari Sieväsellä oli pieni vaiva, jonka vuoksi Keräsen mielestä ei ollut järkevää peluutta häntä. Jo sunnuntain Puijo-tappion jälkeen oli kuitenkin sovittu, että Sievänen huilaa ja Sairiala saa vastuuta. Inka Sairiala palkittiin ottelun Proliberona.

–Lentopallon erissä on aina kaksi osaa, ennen 20 pistettä ja sen jälkeen pelattavat pisteet. Minulle lentopallo alkaa oikeastaan 20 pisteen jälkeen. Miten olet pelannut ennen 20 pistettä ja miten kontrolloit pelaamista sen rajan jälkeen. Me emme olleet nyt sillä tasolla, että olisimme päättäneet eriä. Meillä vastaanottopeli oli hyvää. Menetimme kuitenkin vastaanotossa sen punaisen langan emmekä pystyneet pelaamaan Kangasalaa vastaan tarpeeksi hyvin. Kolmannessa erässä olimme käytännössä koko ajan takaa-ajoasemassa, mutta emme osanneet kontrolloida tunnetilaa tarpeeksi hyvin. Meillä oli vaikeista palloista huolimatta mahdollisuus ratkaista kolmas erä eduksemme, mutta emme onnistuneet siinä, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampulalla oli poikkeuksellisen pitkä ottelutauko, kaksi ja puoli viikkoa, joka vaikutti Kosin mukaan pelirytmiin.

–On parempi pelata pelejä tasaiseen tahtiin, mutta meidän on vain hyväksyttävä tämä tilanne ja nämä aikataulut, sanoi Ziga Kos.
Seuraava ottelu LP-Vampulalla on jo sunnuntaina, jolloin vastustajana on Hämeenlinnan Lentopallokerho. Ottelu alkaa Tahto Areenalla kello 17.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa

Ottelutilastoinnissa ongelmia...

Iveta Stanchulova LP-Vampula
Iida Pöllänen LP Kangasala
Otteluisäntänä Euran Erikoispaperit palkitsi parhaat toimitusjohtaja Riitta Suojan toimesta.

Inka Sairiala LP Kangasala

Yleisöä: 262

Kuvat: Antti Kaskinen

OrPo heräsi erän jälkeen ja otti makean kotivoiton

OrPo-Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1 (14-25,25-22,25-21,25-19)

Keskiviikkona nähtiin Orivedellä pitkiä palloja ja kovaa taistelua. Avasuerä oli vierailleen Hämeenlinnan Lentopallolerhon näytöstä, mutta sen jälkeen OrPo tiivisti otettaan kaikilla rintamilla. Erien edetessä ratkaisua kohden kotijoukkue kiristi tahtiaan entisestään.

Helena Elbaek, Hämeenlinna:

- Aloitimme kovaa, mutta… Ei voi sanoa vain yhtä asiaa syyksi, miksi hävisimme.

Daria Butkevych, OrPo:

- Ensimmäisen erän jälkeen kannustimme toisiamme. Oma panos ihan ok. Meillä oli hyvä syöttö. Kaikki toimi balanssissa ja siksi voitimme.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Parempi joukkue voitti, monellakin osa-alueella. Lentopalloa on joskus vaikea hahmottaa. Tärkeä kuinka reagoit. Ei ole yhtä syytä, jos voittaa.