Seuraa meitä somessa:

Pölkky jatkoi voittoputkeaan liigassa

09.02.2024

Pölkky Kuusamon voittoputki. naisten Mestaruusliigassa venyi tämän kauden osalta jo 18:aan, kun se kukisti pikku yskähtelyn jälkeen LiigaPlokin Pihtiputaalla 3-1 (28-26, 25-21, 21-25, 25-18). Ottelu oli kotimaisen naisten pääsarjatason 7000. ja LiigaPlokin historian 599:s.

Aloitusseitsikot:
LiigaPloki: Mebus, Ellis, Rasinperä, Piippo, Rammelsberg, Kähkölä ja Joensalo (libero)
Pölkky Kuusamo: Lehto, Pennanen, Harris, Palmer, Yli-Sissala, Jones ja Jäppinen (libero)

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes vierasjoukkue sai revittyä muutaman pisteen etumatkan. Suurimmillaan johto oli tilanteessa 17-22. Pölkky pääsi yrittämään erän katkaisua tilanteessa 21-24. mutta LiigaPlokin kiri vei sen tasoihin. Pölkky onnistui kuudennella eräpallolla, kun erän lopun pari virhettä veivät kotijoukkueelta erävoiton. Hakkurina pelannut Emma Eliis takoi erään peräti 13 pistettä.

Toinen erä lähti liikkeelle kotijoukkuelta nahkeasti Pölkyn karatessa 1-5 johtoon. LiigaPloki pääsi hetkeksi mukaan ja kavensi eron 10-11. Pölkky karkasi vahvalla jaksolla 12-18 johtoon. Kotijoukkue teki tuplavaihdon ja pääsi vielä mukaan tullen kahden pisteen päähän 20-22, mutta loppuun asti kiri ei riittänyt.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkeelle murheellinen Pölkyn karatessa 2-7 johtoon. Liigaploki sai kuitenkin taisteluhenkeä päälle, kun yleispelaajat onnistuivat pisteenteossa. Sara Piipon syöttövuorolla johtoasema kotijoukkueelle. Pölkky tuli vielä pisteen päähän, mutta pihtiputaalaisten hyvä ote kesti loppuun saakka.

Viimeiseksi jäänyt neljäs erä oli vierasjoukkueen hallintaa ja se marssi helpohkolla erävoitolla koko ottelun voittoon. LiigaPlokin hyökkäysprosentti oli parempi kuin Pölkyllä, mutta hyökkäysvirheitä kotijoukkue teki hyökkäysvirheitä enemmän.

Hakan Can Turan LiigaPloki:

- Monessa erässä meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta Kuusamo oli kova joukkue. Emma Ellis 28/+18 oli hyvä hakkurin roolissa, vaikka sitä hän on harjoitellut vasta viikon verran. Ajoittain syötimme hyvin tänään, mutta helpot syötöt Kuusamon liberolle auttoi heidän voittoon.

Sotiris Gkotsis,Pölkky Kuusamo:

- Olen tyytyväinen voittoon, hyökkäyspelimme ei oikein toiminut. Taktisesti onnistuimme muilla alueilla vastustajaa paremmin. LiigaPloki onnistui hyvin syöttöpelissä. Neljännessä erässä meidän hyvä keskittyminen tuotti voiton meille.

Kaley Rammelsberg LiigaPloki:

- Syöttöpelimme toimi tänään, pelissä oli joitakinhetkiä jolloin pelimme ei toiminut.
Harjoituksissa pitää vielä hioa yhteispeliä.

Madeline Palmer Pölkky Kuusamo:

- Hyökkäyksemme ei ollut sillä tasolla kuin aiemmin tällä kaudella. Onnistuimme paremmin taktisella puolella. Huomenna Puijoa vastaan on tarkoitus pelata paremmin kuin Cupin finaalissa.


LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 1-3

26–28, 21–25, 25–21, 18–25
Koti:Ellis 28/+18, Rasinperä 16/+7, Rammelsber 10/+6
Vieras:Harris 16/+9, Jones 16/+6, Palmer 13/+6

MVP:t
Emma Ellis, LiigaPloki
Amiya Jones, Pölkky Kuusamo

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Katsojia 257

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin