Seuraa meitä somessa:

Pölkky koulutti LP Viestiä kärkikamppailussa - Puijo Wolley ja LP Kangasala voittoihin vieraissa

16.01.2022

Pölkky Kuusamo ei antanut erääkään vierailleelle LP Viestille naisten kärkikamppailussa sunnuntaina. Kärkikolmikon kolmas osapuoli LP Kangasala osoitti vahvuutensa Nurmossa ja Puijo Wolley taisteli makean vierasvoiton Huittisissa LP-Vampulasta.

Pölkyltä tasaisen vahvaa pelaamista

Pölkky Kuusamon nousuvire jatkuu ja sen sai kokea hallitseva mestari LP Viesti tänään Kuusamossa. Ottelu päättyi Pölkylle suoraan 3-0 eräpistein 26-24, 25-15, 25-20. Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista olivat päättyneet LP Viestin voittoihin.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen johdossa ja Tomi Lemminkäinen otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 7-2. Tätä edelsi LP Viestin hyökkäysvirhe. Pölkky johti erää viiden pisteen turvin kunnes Viesti sai kavennettua Iina Andrikopouloun hyökkäyksellä ja Pölkyn torjuntaan jääneellä yrityksellä eron kolmeen pisteeseen. Sotiris Gkotis otti aikalisän lukemissa 20-17. Viesti tasoitti lukemiin 24-24 pirteästi hyökänneen Elena Bechevan pisteellä. Becheva syötti kuitenkin aloituksen verkkoon ja sen jälkeen Carlyle Nusbaum katkaisi syötöllä erän lukemiin 26-24.

Kotijoukkue sai toiseen erään vahvan alun johtaen sitä torjuntapisteen jälkeen 5-0. Erä pelattiin loppuun 10 pisteen erolla ja se päättyi Linda Anderssonin satasen hyökkäyksellä 25-15. Pölkyn vastaanotto toisessa erässä oli peräti 79 % ja se mahdollisti 62 % hyökkäystehon.

Kolmas erä oli tasaista pelaamista eikä LP Viesti ollut tullut myymään nahkaansa helpolla. Pitkä palloralli päättyi vierasjoukkueen eduksi lukemissa 11-12. Pölkky pääsi kolmen pisteen etumatkalle Viestin kolmella suoritusvirheellä lukemiin 16-13. Samoissa lukemissa Viesti otti myös toisen aikalisänsä. Bechevan onnistuneen hyökkäyksen jälkeen tilanne oli 18-16 kotijoukkueelle. Linda Andersson hyökkäsi keskeltä lukemiksi 23-19. Pölkyn syöttövirheen jälkeen korkealta hyökkäävä Adeja Lambert vei joukkueensa eräpallotilanteeseen 24-20. Ottelu päättyi Viestin pitkäksi menneeseen hyökkäykseen lukemissa 25-20.

Elena Becheva, LP Viesti:

- Onnittelut Kuusamolle, he pelasivat hyvän pelin. Emme uskoneet itseemme ja emme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme. Otteluiden määrä ei vaikuttanut pelamiseemme. Alussa annoimme liiaksi etumatkaa emmekä saaneet eroa kiinni. Toisen erän alkuun teimme virheitä ja tunnetila pääsi putoamaan alas. Kolmannessa erässä pelasimme paremmin, mutta emme pystyneet erävoittoon.

Julie Lengweiler, Pölkky:

- Olen ylpeä joukkueetamme, että voitimme suoraan kolmessa erässä. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa emme yltäneet voittoon asti. Pystyin pelaamaan omalla tasollani ja minulla oli luottamus passariin ja joukkueeseen. Vaikka tulisi vihreitäkin yritän löytää pelirytmin uudelleen. Kahden erän jälkeen valmentaja loi luottamusta pelaamiseen. Meillä on ansaittu asema liigan kärjessä ja haluamme voittaa pelejä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:
- Peli ei ollut tasokas. Ensimmäinen erä oli meillä -1 ja pääsimme jatkopalloille asti. Ajoittain pelasimme hyvin, Elenan hyökkäyspeli oli hyvää ja myös vastaanotto toimi kohtuullisesti. Hyvä asia oli myös, että vaikka pelasimme huonosti niin pysyimme mukana kaksi erää. Parempi joukkue voitti ja Pölkky nosti tasoaan ensimmäisen erän jälkeen. Meillä tuli 16 hyökkäysvirhettä kolmeen erään ja se on ihan järkyttävä määrä. Kuusamolla toimi vastaanotto toisessa erässä hyvin, jolloin ulottuvana ja fyysisenä joukkueena vastustajan pelaaminen on vaikeaa.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
- Tuntuu hyvälle voittaa kova joukkue, joka on yksi päävastustajamme. Pelasimme hyvin myös edellisen pelimme LP Viestiä vastaan, mutta emme pystyneet voittamaan. Pelissä oli ylä- ja alamäkiä, mutta onnistuimme vaikeissa paikoissa kääntämään peliä. Cup-viikonloppua ajatellen voitto oli tärkeä ja voimme lähteä hyvällä fiiliksellä seuraavaan viikonloppuun. Silloin on vastassa vahvoja joukkueita.

- Aloitimme hyvin 1. erässä. Viesti paransi peliään ja tuli peliin mukaan. Olimme alussa hieman hermostuneita. Molemmat joukkueet halusivat voittaa ja se toi hermostuneisuutta. Toisessa erässä vastaanotto oli parempi ja hyökkäsimme hyvin. Seuraavaksi lepäämme ja alamma valmistautumaan Hämeenlinnaa vastaan. Vaikka Hämeenlinna ei ole pelannut joulun jälkeen Cupin välierävastustaja on vaarallinen joukkue.

Pölkky Kuusamo - LP Viesti
3-0 (26-24, 25-15, 25-20)
Koti:Lambert 14/+7,Lengweiler 12/+8,Nusbaum 11/+4
Vieras:Becheva 15/+6,Andrikopou 13/+6,Kosonen 5/-6

Joukkueiden MVP:t
Julie Lengweiler Pölkky
Elena Becheva LP Viesti

PROlibero
Sanna Häkkinen Pölkky

Ottelutilasto

JymyVolley jäi LP Kangasalan jalkoihin

JymyVolleylla ei ollut keinoja sarjataulukon kakkosena majailevan LP Kangasalan rynnistykselle sunnuntai-illan kotipelissä. Vieraat veivät ottelun kolmessa erässä 0-3 (15-25, 14-25, 15-25), eikä ilman katsojia pelattuun peliin kulunut aikaa kuin tunti. Kotijoukkue lähti otteluun kahden viikon ottelutauolta, ja joutui myös rakentamaan roosteriaan uuteen uskoon kummankin hakkurin ollessa poissa kokoonpanosta.

Ensimmäisessä erässä JymyVolley pysyi vieraiden tahdissa aina kahdeksaan pisteeseen saakka. Sitten Ronja Heikkiniemi sai syöttövuoron, ja naputti vieraat tilanteesta 8-10 tilanteeseen 8-17. Kun vieraiden torjunta oli terästä, ei kotijoukkue päässyt yllättämään verkolle noussutta muuria. Toiseen erään vieraat vaihtoivat väkeä kentällä, ja kotijoukkue napsi pisteitä vieraiden syöttövirheillä. Ada Peura nosti kotijoukkueen henkeä ässäsyötöillään, mutta voittoon ei ollut mahdollisuuksia. Kolmannessa erässä vieraat lähtivät karkuteille saman tien, eikä kotijoukkueella ollut yksittäisistä onnistumisista huolimatta mahdollisuuksia saada karkuteille lähtenyttä LP Kangasalaa kiinni.

Torjuntatilaston ylivoimainen ykkönen, LP Kangasalan Roosa Laakkonen napsi ottelussa kolmeen erään huimat yhdeksän torjuntaa.

Mila Viljanen, JymyVolley:

- Vastustaja oli tänään meitä parempi joka osa-alueella. Etenkin torjuntapuoli oli heillä erityismaininnan arvoinen. Kaveri pelasi tosi vahvan ja ehjän pelin. Meillä on takana hyvä treeniviikko, eikä se antanut mitään osviittaa tällaiseen peliin. Eiköhän mennä takaisin hallille treenaamaan. Omaan peliini en ole tyytyväinen.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Tänään ei oikein peliä syntynyt, vastustaja oli niin paljon parempi. Me jouduimme sekoittamaan rosteria ja miettimään hommaa uudelleen, kun kumpikin hakkureista oli tänään sivussa. Se näytti harjoituksissa jo hyvältä, mutta kun tulee vastustaja, joka pelaa laadukasta torjuntapeliä, syöttö-vastaanottopeliä ja jonka kaikki osa-alueet ovat kunnossa, me jäimme telineisiin. Totuus on se, että vastustaja oli tänään hyvä ja me olimme korkeintaan kohtalaisia.

- Hyvää on se, että nuoret pelaajat pääsivät kentälle pelaamaan muutamia minuutteja. Ne ovat arvokkaita hetkiä sekä heille että valmentajalle. Kotisali meinaa nyt olla meille vähän hankala. Kun yleisöä ei ole, ei tule sitä tukea, joka näissä peleissä monesti auttaa. Kun on vain hiljaisuutta, se tuntui tarttuvan.


Neea-Maria Joki, LP Kangasala:

- Oma taso pysyi koko ottelun ajan kaikilla osa-alueilla, vaikka tehtiinkin vaihtoja. Sekään ei vaikuttanut, mitä vastustaja teki. Meillä oli tänään todella tasainen peli. Oma peli oli hyvä, tuli mukavasti torjuntoja, ja se on mennyt kovasti eteenpäin. Hyökkäyspeli myös, siinä tuli erilaisia ratkaisua, mitä olen alkukaudesta tehnyt.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Oltiin tänään himpun parempia kaikilla osa-alueilla. Tulevan viikonlopun cupin finaali kolkuttaa jo kaikilla mielessä. Pumppasimme tähän peliin, että kyseessä on viimeinen valmistautuminen. Ajateltiin pitää siima kireällä ja omasta tasosta huolta. Ei lähdetty katsomaan, miten kotijoukkue pelaa ja saatiin pidettyä ohjat aika kokonaisvaltaisella pelillä. Torjuntapeli oli tänään erittäin hyvää, mutta muutenkin.

- Jokainen pelaaja pääsi pelaamaan, ja siinäkin oli suunnitelmia etukäteen. Tämä peli palveli hyvin tulevaa viikonloppua. Kun eräpisteet oli aika selkeät, pystyi koittamaan erilaisia juttuja. Jonnekin tuli virheitä, mutta pelin taso ei notkahtanut pahasti, vaikka teimme paljon vaihtoja. On hyvä nähdä, että pelaajilla on hyvä kemia ja identiteetti aika syvällä. Suorittamisen taso on hyvä myös vähemmän pelanneilla.

JymyVolley - LP Kangasala
0-3 (15-25, 14-25, 15-25)
Koti:Rantanen 8/+4,Valkonen 6/-4,Lundvall 5/-9
Vieras:Joki 14/+10,Laakkonen 13/+9,Riikilä 10/+7

Joukkueiden MVP:t
Mila Viljanen, JymyVolley
Neea-Maria Joki, LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto


Vampulan niukkojen tappioiden kirous jatkuu–Puijo voittoon ensimmäisen kerran Huittisissa

LP-Vampula Huittinen ja Puijo Wolley Kuopiosta puursivat tasaväkisen iltapuhteen sunnuntaina Huittisten Taho Areenalla. Puijo vei kuitenkin voiton erin 1-3 (26–24, 26–28, 23–25, 27–29).

–Tämä sali on yksi vaikeimpia vierasjoukkueille, ainakin meille on ollut, sanoi Puijon valmentaja Jukka Lehtonen ottelun jälkeen.

–Hyvä, että pystyimme kairaamaan tiukat erät kotiin. En tiedä mikä tästä salista tekee niin vaikean vastustajille. Toisaalta, kotijoukkue pelaa täällä hyvin ja syöttää hyvin. En näe salissa paljoa eroa muihin saleihin. Kai se on jonkunlainen Vampulan henki, joka meitä vastaan täällä aina hyökkää.

Ja tiukkahan ottelu oli koko ajan, mistä kertovat hyvin eräluvutkin. Erät päättyivät kolmesti vasta jatkopalloilla. Ja LP-Vampulan kannalta, erävoitot menetettiin jälleen niukimmalla mahdollisella tavalla eli kahdella pisteellä.

Neljännessä erässä Vampula oli jo selvässä johdossa ja kiinni yhdessä sarjapisteessä. Vampulalla oli kuuden pisteen johto tilanteessa 19–13, mutta niin vain Puijo tuli, osin Vampulan virheiden saattelemana tilanteeseen 22–22. Vampula sai jo pari eräpalloakin itselleen, mutta Puijo tuli ja ratkaisi ottelun edukseen.

–Tosi tasaisia eriä, jäätäviä palloralleja emmekä olleet ihan parhaalla jalalla tänään liikkeellä, mutta tärkeintä on 3–1 lopputulos meille, sanoi Puijon parhaana palkittu Hilkka Hujanen ottelun jälkeen.

Puijo on noussut sarjassa huimasti ja on nyt viidentenä. Hilkka Hujasen mukaan menestys johtuu siitä, että joukkue on löytänyt tekemisen meiningin.

–Treeneissä ja peleissä on kaikilla pelaajilla itseluottamus ”kohillaan” ja siten on alkanut löytyä avaimet voittoihin.

–Annoimme paljon pisteitä virheillämme vastustajalle emmekä pelanneet tänään sellaista peliä kuin olisimme halunneet. Olimme lähellä, mutta emme tarpeeksi lähellä voittaaksemme eriä, sanoi LP-Vampulan illan paras pelaaja Cassidy Baird.

Baird pelasi nyt ensimäisen kevätkauden ottelunsa loukkaantumisen jälkeen.

–Olen ihan tyytyväinen omaan peliini tältä illalta, mutta tiedän pystyväni parempaan. Kun pystyn taas harjoittelemaan enemmän, sujuu pelikin paremmin, sanoi Baird.

Jukka Lehtonen totesi pelistä, että se oli tosi tiukka.

–Sanoin neljännen erän alussa pelaajille, että saatte itse päättää, pelataanko kahden pisteen erolla tämäkin erä ja sinne he halusivat sen viedä. Hatunnosto Vampulalle, he pelasivat hyvin. Lopputulokseen vaikutti se, että toinen ulkomaalainen yleispelaaja on takaisin rosterissa, sanoi Lehtonen.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos myönsi Cassidy Bairdin tavoin, että se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä.

–Menetimme tämän ottelun toisessa erässä. Teimme hieman rennommalla pelillämme virheitä, joiden avulla Puijo pääsi mukaan peliin. Pelasimme eriä hyvin 20 pisteeseen asti, mutta sitten fokus herpaantui ja menetimme aggressiivisuuden pelistä.
Vampula on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja menetti Samantha Rubalin tästä syystä.

–Pelasimme nyt ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon tällä aloituskokoonpanolla. Keskikenttäpelaajia Samanthan tilalle ei ole juuri nyt tarjolla, joten pelaamme tällä kokoonpanolla kauden loppuun asti, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampulalla on edessään reilun viikon ottelutauko. 26.1. joukkue matkustaa Helsinki Volleyn vieraaksi Töölön Kisahalliin. 29.1. Vampula saa Tahto Areenalle vieraakseen LP Viestin Salosta.


LP-Vampula - Puijo Wolley

1-3 (26-24, 26-28, 23-25, 27-29)
Koti:Baird 22/+13,Petrova 20/+8,Laukkanen 11/+7
Vieras:Hujanen 18/+10,Calkins 15/+5,Smolander 12/+11

Joukkueiden MVP:t
Cassidy Baird LP-Vampula
Hilkka Hujanen Puijo Wolley

PROlibero
Miia-Maria Jokinen LP-Vampula

Ottelutilasto

  Takaisin