Pölkky Kuusamo kolmanteen perättäiseen mestaruuteen

14.04.2024

Pölkky Kuusamo otti kolmannen perättäisen lentopallon naisten Suomen mestaruuden voittamalla LP Kangasalan finaalisarjassa puhaasti 4-0. Pölkyn kausi oli upea, se hävisi liigassa kaikkiaan vain kolme ottelua koko kaudella. Neljännen finaalin Pölkky voitti upeiden erän loppujen myötä 3-0 (25-18, 31-29, 25-23).

Neljäs finaalipeli oli alusta loppuun asti hyvää taistelua molemmilta joukkueilta ja edottomasti finaalisarjan arvoinen ottelu. Etenkin toinen ja kolmas erä päättyivät pienimmällä mahdollisella kahden pisteen erolla kotijoukkueelle. Toisen erän loppua pelattiin vaihtopalloilla pitkän kaavan mukaan ja se päättyi lopulta Pölkyn eduksi 31-29. Kangasala ei näyttänyt kuitenkaan mitään luovuttamisen merkkejä, vaan taisteli ottelun loppuun asti. Pölkylle 3-0 voitto ja Suomen Mestaruus kolmannen kerran peräkkäin otteluvoitoin 4-0.

Vieraat ottivat ensimmäisen erän tilanteessa 6-3 aikalisän, jota edelsi Amiya Jonesin hyökkäys- ja torjuntapisteet. Carlyle Nusbaum hyökkäsi nätin viiston, minkä jälkeen Lexi Pollard teki kaksi pistettä vieden Pölkyn 9-3 johtoon. Neea-Maria Joen kahdella perättäisellä 6-paikan hyökkäyksellä vieraat kavensivat tilanteeksi 10-6. Madeline Palmer sijoitti tyhjään paikkaan, minkä jälkeen Jones syötti kaksi ässää perätysten vieden Pölkyn 13-6 johtoon. Pölkky otti aikalisän Kangasalan kahden perättäisen torjunnan jälkeen lukemissa 16-12. Jones jatkoi edelleen vahvaa pelaamista ja vei torjuntapisteen sekä ässäsyötön jälkeen kotijoukkueen eräpalloon lukemin 24-17. Netta Rekola kavensi vielä pisteellä ja Palmer päätti erän lukemiin 25-18.

Toisen erän alkua pelattiin tasatilanteessa 3-3. Vieraiden torjunnan, hyökkäyspisteen ja ässäsyötön jälkeen Sotiris Gkotsis otti aikalisän 3-6 tappiolukemissa. Pölkyn peli tahtoi puuroutua etupassaritilanteissa ja vieraat johtivat erää Pölkyn toisella aikalisällä lukemin 14-18. Kangasalan Arttu Keränen otti aikalisän Palmerin viistohyökkäyksen ja vieraiden hyökkäysvirheen jälkeen Pölkyn tullessa kahden pisteen päähän lukemiin 16-18. Tämän suurempaa eroa ei joukkueiden välille syntynyt ja Palmer ratkaisi erän lukemissa 31-29.

Vahvaa peliä esittänyt Viivi Pyhäjärvi vei joukkueensa kolmannen erän alkuun 0-1 johtoon. Seuraavat pisteet tulivat joukkueiden virheillä ja erä oli tasan 2-2. Pölkyn parhaana palkittu ja huikean ottelun pelannut Madeline Palmer vei Pölkyn 4-2 johtoon. Pyhäjärvi takoi seuraavan pisteen torjunnan yläkäsistä, mutta Bettina Yli-Sissala kuittasi sen näyttävällä siirtohyökkäyksellä. Heini Ahtolan pisteen ja Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen erä oli tasan 5-5. Ahtolan hyökkäyspisteen jälkeen oli Pölkyn toisen aikalisän vuoro lukemissa 6-11. Pölkky hiipi pikkuhiljaa takaa ja tasoitus 15-15 tuli torjuntapisteellä. Vieraat eivät halunneet myydä nahkaansa helpolla vaan Pyhäjärvi vei joukkueensa taas kahden pisteen etumatkalla 15-17. Emmi Jalon vei ässäällään Kangasalan jo 17-22 johtoon. Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen erä oli jo menossa vieraille lukemissa 19-23, mutta Pölkky teki jälleen kovan nousun tasapisteisiin 23-23. Sofia Lehto syötti ässällään Pölkyn ottelupallotilanteeseen Suomen Mestaruudesta ja ottelun ratkaisu syntyi vieraiden hyökkäysvirheellä lukemiin 25-23.