Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo myrskysi tappiottomien kohtaamisen voittoon

11.11.2023

Naisten Mestaruusliigan tappiottomien joukkueiden kohtaaminen Kuusamossa oli hyvinkin kotijoukkueen näytöstä, kun Pölkky vei kaikki kolme erää selkeästi LP Kangasalaa vastaan.

Puijo kuritti LiigaPlokia paikalliskamppailussa

Puijo Wolley 3 – 1 LiigaPloki (25-21, 20-25, 25-14, 25-19)

Avauskokoonpanot:
LiigaPloki: Rasinperä, Kähkölä, Inskip, Kenjalo, Mebus, Ellis ja Joensalo (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelu käynnistyi Puijon Taija Tikan syöttöputkella, jonka jälkeen luvut kotijoukkueelle 3-1. Ottelu tasoittui neljässä pisteessä Duska Kenjalon hyökättyä pallon Puijon kenttään. Hakkuri Kenjalo näytti miksi on joukkueensa eniten torjuntapisteitä kerännyt pelaaja ja torppasi tehokkaasti Emilia Käännän hyökkäyksiä nelosesta. Pisteissä 6-8 Pekka Seppänen jututti joukkuettaan aikalisän verran, mutta Kenjalo näytti pitkää nenää ja syötti perään ässän. Passari Anna Mebus sijoitti tyylikkäästi toisella kosketuksella LiigaPlokin 7-10 -johtopisteen. Puijon peli yskähteli hieman, mutta se pysytteli sitkeästi kannoilla ja erä oli tasan 13-13 Tikan ässän jälkeen. Seuraavan kerran tilanteen tasoitti 15:een Ella Autereen torjunta ja kotijoukkueen vei keulille Venla Huomanin hyökkäys nelosesta. LiigaPlokin aikalisä pisteissä 16-15. Puijon peli sai alkuerästä puuttunutta puhtia, ja Kim Buchwald jututti tiimiään uudestaan pisteissä 20-16. Kuopiolaiset pitivät pintansa ja Selma Räsänen napautti takakentältä päätösluvut 25-21 lähes jalat maassa pysyen.

Toinen erä oli alkumetreillään tasaisempi kuin ensimmäinen, mutta Kara Inskipin syöttövuorolla LiigaPloki meni 6-8 -johtoon. Räsänen tasoitti tilanteen yhdeksässä pisteessä hakemalla ykköspaikan hyökkäyksellään kosketuksen vastustajan torjunnan sormenpäihin. LiigaPloki repäisi kaulan 9-12:een ja Puijo lähti aikalisälle. Puijo kiri, pääsi tasoihin 14:ssä pisteessä ja paineli samantien ohi. LiigaPloki meni 16-18 -johtoon Kara Inskipin väkevällä ässäsyötöllä ja Puijo kävi aikalisällä. Inskipin syöttö oli Puijolle vaikea nostettava ja johto repesi neljään pisteeseen 16-20. Kapteeni Kääntä yritti ottaa joukkuettaan reppuselkään ja syötti ässällä pisteiksi 19-21. Kim Buchwald otti aikalisän, jonka jälkeen pihtiputaalaiset terästäytyivät. Erä päätökseen ja LiigaPlokin voittoon 20-25.

Puijo Wolley nautti pitkällä erätauolla jämäkämpää urheilujuomaa ja aloitti kolmoserän räväkästi. TIlanteessa 8-4 LiigaPloki kävi aikalisällä, jonka jälkeen Puijo tappoi vielä pari palloa vastustajan kenttään Huomanin syöttövuorolla. Pihtiputaalaiset lähtivät pienoiseen kiriin ja kotijoukkue käytti aikalisän pisteissä 10-6. Hakkuri Räsänen kirjautti pari hyökkäyspistettä tililleen ja Puijo pysyi selvässä johdossa. Hetken aikaa etenkin Puijon Tikka, Kääntä ja Huoman onnistuivat kaikissa syötöissään, hyökkäyksissään ja torjunnoissaan, eikä LiigaPlokin peli sen sijaan kulkenut lainkaan. Puijo eteni Käännän syöttövuorolla lopulta 19:än pisteeseen, jonka jälkeen vastustaja onnistui kaunistelemaan omia lukujaan 11:een. Ero oli kuitenkin liian pitkä kurottavaksi ja Puijo paineli 25-14 -voittoon Selma Räsäsen hyökkäyspisteiden ja vastustajan hyökkäysvirheiden myötä.

Puijon hurmos jatkui Tikan ja Huomanin hienojen torjuntojen muodossa, joiden jälkeen neljäs erä oli 3-1. LiigaPlokin Emma Ellis oli täysin eri mieltä ja hyökkäsi erän tasoihin. Erä jatkui tasaisena ja yleisöä hemmoteltiin hienoilla taistelupalloilla. Kotijoukkueen Räsäsen syöttövuorolla eroa syntyi tilanteeseen 11-8 asti, ja Kim Buchwald kokosi joukkonsa. LiigaPloki onnistuikin saamaan pari pistettä, mutta kapteeni Käännän siirryttyä syöttämään kotijoukkueen peli alkoi taas rullata: Pihtiputaalaisten toinen aikalisä pisteissä 15-10. Se toimikin ja Kääntä syötti verkkoon. Kuopiolaisten peli ei kuitenkaan seonnut, ja Puijo eteni passari Liina Rädyn syöttövuorolla pisteisiin 20-14. LiigaPloki sai vahvan Inskipin syöttämään, mutta tällä kertaa pallo nousi ja kuoli Puijon toimesta mainiosti, pisteet 22-15. Kenjalon syöttövuoro päättyi tilanteeseen 23-18. Eräpallo Puijolle vastustajan hyökkäysvirheellä ja Tikka päätti erän ja ottelun hyökkäyksellään pisteisiin 25-19 ja eriin 3-1.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä


Puijo Wolley - LiigaPloki 3-1
25–21, 20–25, 25–14, 25–19
Koti:Huoman 15/+4, Kääntä 13/+4, Räsänen 13/+10
Vieras:Kenjalo 13/+10, Ellis 10/+2, Rasinperä 6/-6

MVP:t
Emilia Joensalo, LiigaPloki
Selma Räsänen, Puijo Wolley

PROlibero
Veera Help, Puijo Wolley

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Pölkky selkeästi vahvempi tappiottomien joukkueiden kohtaamisessa

Syksyn pienimmällä ottelumäärällä ja tappiottomalla saldolla pelanneet joukkueet kohtasivat Kuusamon lauantai-illassa. Ottelutauko ei näkynyt millään muotoa kotijoukkueen pelaamisessa, vaan Pölkky esitti varsin kypsää taktista ja hyvää pelaamista läpi ottelun.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Amiya Jones esitti osaamistaan tehden jo kolmannen hyökkyspisteen Kangasalan ensimmmäisellä aikalisällä lukemissa 5-1. Viivi Pyhäjärvi käytti taitavasti torjunnan käsiä hyödykseen ja kun Neea-Maria Joki onnistui 6-paikan hyökkäyksessä lukemat olivat 7-4. Sotiris Gkotsis otti ottelun ainoan aikalisän vieraiden kavennettua kolmella pisteellä lukemiksi 15-10. Lexi Pollardin kolmen ässän syöttövuorolla Pölkky oli jo tavoittamattomissa etumatkalla 22-14. Erä päättyi Sofia Lehdon toisen kosketuksen hyökkäyksellä 25-15.

Myös toisen erän alku oli Jonesilta vahva kahdella perättäisellä torjuntapisteellä ja vierasjoukkueen päävalmentaja Arttu Keränen kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 4-1. Kangasala tuli tasoihin 5-5 ja meni Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen ensimmäisen kerran johtoasemaan 5-6. Vieraat kävivät johdossa myös lukemissa 6-7, mutta muuten erä ja koko ottelu olivat Pölkyn hallintaa. Erä pysyi kutakuinkin tasaisena vielä 13-12 lukemiin saakka, mutta sen jälkeen kotijoukkue puristi ruuvia erän loppua kohti. Pölkyn parhaana palkittu Madeline Palmer oli hurjassa vedossa toisen erän kuudella pisteellä 88 % hyökkäysteholla ja 80 % vastaanotolla. Erä päättyi Jonesin torjunnalla lukemissa 25-19.

Pölkky johti kolmatta erää 6-2, minkä jälkeen Neea Joki ja Iina Andrikopoulou kavensivat hyökkäyspisteillä lukemiksi 6-4. Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat 10-8. Tässä vaiheessa käytiin hyvää taistelua siitä kummalle joukkueelle erä kallistuu. Carlyle Nusbaumin kahden vahvan hyökkäyksen ja Kangasalan Joen onnistumisen jälkeen lukemat olivat 12-9. Pölkky hivuttautui pikkuhiljaa piste kerrallaan kauemmaksi ja erä päättyi Bettina Yli-Sissalan keskihyökkäyksellä lukemiin 25-19.

Madeline Palmer, Pölkky:

- Otteluun lähtö tuntui hankalalta pitkän pelitauon jälkeen. Syöttö ja passipeli olivat meiltä hyviä. Koskaan ei pidä olla liian tyytyväinen peliin, vaan aina löytyy parannettavaa.

Viivi Pyhäjärvi, LP Kangasala:

- Tappio harmittaa. Pölkky tuli kovaa ja me toki tiedettiinkin se etukäteen. Pelitauko ei näkynyt ja aina pitää olla valmis pelaamaan. Pölkky syötti hyvin emmekä saaneet heille painetta.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Kolmen viikon pelitauko on henkisesti vaikea. Olen tosi tyytyväinen peliin, Syöttö-vastaanotto toimi hyvin ja saimme syötöllä pelattua pois tiettyjä pelaajia. Syöttövirheitä tuli, mutta suhde ässiin oli ok (14/9).

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Kotijoukkue pelasi vahvasti ja peli oli aika yksipuolinen. Tänään meidän passin laatu oli huono ja hävisimme eniten hyökkäyspelissä. Vastaanottomme on ollut heikkoa koko syksyn, vaikka meillä on hyviä vastaanottajia. Pitää löytää tatsi ja saada vastaanottoon itseluottamusta.


Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-0
25–15, 25–19, 25–19
Koti:Palmer 17/+15, Nusbaum 13/+4, Jones 12/+9
Vieras:Joki 8/+0, Pyhäjärvi 7/+2, Andrikopou 6/+1

MVP:t
Madeline Palmer, Pölkky
Viivi Pyhäjärvi, LP Kangasala

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia 407

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin