Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo varmisti runkosarjan voiton

17.02.2024

Pölkky Kuusamo on naisten Mestaruusliigan runkosarjan 2023-2024 voittaja. Pölkky varmisti runkosarjan voiton jo kuusi kierrosta ennen sen päätöstä, kun se otti 21:nnen perättäisen tämän kauden liigavoittonsa ilman tappioita. Pölkky kaatoi LP Kangasalan 3-1. Lauantain toisessa ottelussa Arctic Volley otti tärkeät kolme pistettä pudotuspelijahdissa 3-1 -kotivoitollaan Puijo Wolleysta.

Pölkky varmisti runkosarjan voiton

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-1 (25-18, 25-22, 19-25, 25-23)

Ottelu Pölkky Kuusamon ja LP Kangasalan kesken oli tasaista ja hyvää taistelua, jossa erien sisällä nähtiin useita kotijoukkueen nousuja ahdingosta. Pölkky varmisti voitollaan runkosarjan voiton ja nousi 61 sarjapisteeseen. Etumatka toisena olevaan LP Viestiin on 16 pistettä ja jaossa on Viestin puhtaalla loppusarjalla enää 15 pistettä.

Ensimmäisen erän alkua pelattiin tasalukemissa 3-3. Sofia Lehdon ässäsyötön jälkeen lukemat olivat kotijoukkueelle 10-6. Samalla Kangasala otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Pölkyn syöttövirheen jälkeen tänäänkin hyvässä pelivireessä ollut Madeline Palmer teki kaksi perättäistä hyökkäyspistettä. Hyviä otteita jo useassa pelissä esittänyt Makenzie Harris torjui hakkurina pelanneen Netta Rekolan satasen hyökkäyksen ja Pölkyn johto oli sen jälkeen 13-7. Lehto jujutti pallon kenttään passarin erikoisuudella selän taakse sivurajaan ja Kangasala käytti toisen aikalisän lukemissa 18-11. Pölkky otti ensimmäisen aikalisän Kangasalan ässäsyötön jälkeen lukemissa 21-16. Viivi Pyhäjärvi kavensi pisteellä, mutta Amiya Jonesin ja Oona Pennasen torjunnoilla Pölkky hallitsi erän loppua lukemissa 23-17. Bettina Yli-Sissala päätti erän vastapallosta lukemiin 25-18.

Toisen erän alku oli ensimmäisen tapaan tasan lukemissa 3-3. Sen jälkeen kotijoukkueella oli huono jakso ja vieraat menivät 4-8 etumatkalle ja Sotiris Gkotsis otti Pölkylle aikalisän. Pölkyn toisella aikalisällä mentiin yhä vieraiden komennossa lukemin 9-14. Vieraiden syöttövirheen ja Harrisin kahdella perättäisellä Pisteellä Pölkky hiipi jo kahden pisteen päähän lukemiin 12-14. Yli-Sissalan torjunta tasoitti lukemiksi 17-17. Pölkky meni kahden pisteen etumatkalle Palmerin ja Lehdon torjunnoilla. Palmer taituroi Pölkyn eräpallotilanteeseen 24-21, mutta vahvan ottelun pelannut Heini Ahtola kavensi vielä pisteellä. Erä päättyi Pennasen työntäessä pallon torjunnan käsistä kenttään lukemiin 25-22.

Kolmas erä oli tasan 10-10 Lehdon hyökätessä pallon toisesta kosketuksesta korkealta kenttään. Tässä vaiheessa nähtiin kotijoukkueelta huono hetki ja vieraat menivät 10-14 johtoon. Pölkky sinnitteli jonkin aikaa kahden pisteen tuntumassa, mutta erän loppu oli vierasjoukkueen juhlaa. Erä päättyi Ahtolan painaessa pallon torjunnan käsistä kenttään lukemiin 19-25.

Neljännen erän alku oli tasaista tunnustelua, kuten kaikki aikaisemmatkin erät. Vieraat johtivat Pölkyn ensimmäisellä aikalisällä 5-7. Pölkky tehtaili runsaasti aloitusvirheitä eikä oma peli tuntunut käynnistyvän. Joanna Kallinen toi hyvällä energialla Pölkyn mukaan peliin ja Kallisen ässäsyötöllä Pölkky tasoittkin lukemiksi 11-11. Vieraat menivät uudestaan etumatkalle ja Pölkyn toisella aikalisällä oltiin lukemissa 12-15. Pölkky tuli tasoihin Harrisin 6-paikan hyökkäyksellä lukemissa 17-17. Harris teki pisteen samasta paikasta heti seuraavassa pallossa, minkä jälkeen Yli-Sissala käytti vahvinta asettaan satasen hyökkäyksellä. Tämän jälkeen vieraat tekivät hyökkäysvirheen ja Pölkky oli kolmen piseen johdossa lukemissa 20-17. Erän loppua pelattiin tasaisissa merkeissä ensin 21-21 ja samoin 23-23. Palmer vei kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen ja Jones takoi ratkaisupallon kenttään lukemiin 25-23.

Madeline Palmer, Pölkky:

-Pelimme meni ylös ja alas. Saimme hyvää oppia pelata tällä kokoonpanolla. Valmentaja tietää millä tasolla pystymme pelaamaan ja meidän piti parantaa tasoa monella osa-alueella. Omaan peliin olen tyytyväinen ja haluamme voittaa myös seuraavat pelit.

Heini Ahtola, LP Kangasala:

-Tappio harmittaa ja kun viimeinen erä olisi ollut hyvin otettavissa. Peli lähti sujumaan paremmin pitkän erätauon jälkeen. Oma hyökkäys kulki hyvin, mutta vastaanotossa on parannettavaa. Omia turhia virheitä pitäisi saada vielä pois.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

-Kummallakin joukkueella puuttuu pelaajia eikä kumpikaan joukkue pelaa sillä tasolla jolla pystyisivät pelaamaan. Yritämme pelata niin hyvin kuin pystymme. Katsotaan miten voimme pelata playoffseissa ja ne ovat täysin erilaisia kuin runkosarjan pelit. Yritämme saada pelaajat pysymään terveinä.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

-Jatkoimme keskiviikon malliin kaksi ensimmäistä erää. Vähän sellaista toivotaan toivotaan peliä. Toinen erä alkoi meiltä hyvin, mutta palattiin siihen samaan ja menetettiin sitä kautta erä. Kolmanteen erään parannettiin hyökkäyssuuntia ja vielä neljänteenkin erään. Neljäs erä oli rikkonainen. Olisimme ansainneet ehkä enemmän, mutta tappiosta huolimatta ei voi olla pettynyt kun on menossa vaikea jakso ja kolmas peli maanantaista lähtien.

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-1
25–18, 25–22, 19–25, 25–23
Koti:Palmer 22/+14, Harris 15/+6, Yli-Sissal 13/+7
Vieras:Ahtola 24/+13, Pyhäjärvi 17/+8, Rekola 12/+4

MVP:t
Madeline Palmer, Pölkky
Heini Ahtola, LP Kangasala

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia 482

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Arctic Volley nautiskeli tärkeistä voittopisteistä

Arctic Volley – Puijo Wolley 3-1 (19-25 / 26-24 / 26-24 / 25-18)

312 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun Arctic Volley kohtasi lauantai-illan Mestaruusliiga-ottelussa Suomen Cup-voittaja Puijo Wolleyn Santasportilla. Arctic Volley haki paluuta voittokantaan ja tärkeitä pisteitä pudotuspelikamppailussa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ottelun painopiste heilahteli puolelta toiselle, kunnes 10 pisteen jälkeen Puijo Wolley otti ohjat. Puijon hyökkäys onnistui nojasi vahvasti Selma Räsäsen harteilla ja Minna Uusi-Illikaisen avustuksella. Arctic Volley piti pelin tasaisena, mutta kuitenkin Selma Räsäsen kahdella pisteellä Puijo Wolley vei loppujen lopuksi erän lopulta 19–25.Toisessa erässä Arctic Volley otti uuden vaihteen pelaamiseensa. Lisa Jaunet ja Adriel Goodmanin johdolla ArVo otti 5-0 johdon. Puijo otti tämän jälkeen pelistä otteen ja ArVo oli pakotettu aikalisään tilanteessa 14-17. ArVo vaihtoi passaria tilanteessa 16-19 ja Neea Tasala pääsi nopeasti pyörittämään peliä. Lopulta Arctic Volley nousi Sarah Glynnin vahvalla hyökkäyspelaamisella 26-24 erävoittoon.
Pitkän aikalisän pullakahvien jälkeen ottelu jatkui melkein samanlaisena. Tasaisen erän alun jälkeen Ella Peltomaan kahden ässän jälkeen tilanteessa 9-9 Puijo Wolley vaihtoi Piper Matsumoton kentälle. Tämä piristi paljon Puijon peliä. Minna Uusi-Illikaisen torjunnalla Arctic Volley otti aikalisän tilanteessa 12-18. Tästä alkoi Adriel Goodman-show. Sivuosaa näytteli Sarah Glynn. Kaksikko löi palloa Santasportin lattiaan ja torjui Pujion hyökkäykset hyvällä prosentilla ja lopulta Glynnin hyökkäyksellä erä ArVolle 26-24.

Neljäs erä alkoi ikävissä merkeissä, kun kolmannessa pallossa Puijon passari Piper Matsumoto loukkasi nilkkaansa. Puijo ei päässyt tämän jälkeen peliin enää mukaan ja Adriel Goodmanin johdolla Arctic Volley karkasi. Minna Uusi-Illikainen oli Puijolta terävässä kunnossa neljännessä erässä, mutta se ei riittänyt, kun ArVo painoi päälle täydellä rintamalla. Lopulta Sarah Glynnin hyökkäyksellä erä Arctic Volleylle 25-18 ja koko ottelu 3-1.Minna Uusi-Illikainen, Puijo

- Pelimme oli aika huonolaatuista jokaisella osa-alueella. Syksy meni loukkaantumisen parissa. En vieläkään ole omaankaan peliin tyytyväinen, mutta tästä on hyvä jatkaa. Treeneissä tekeminen on ollut viime pelejä parempaa.

Adriel Goodman, ArVo

- On ollut hyvä nähdä joukkueen kehitys viime aikoina. Olimme tosi innokkaita näyttämään kotiyleisölle hyvän pelin. Olemme tosi tyytyväisiä ottelun lopputulokseen.

Pekka Seppänen, Puijo

- Peli oli vähän erikoinen. Kontrolli oli kolmessa ensimmäisessä erässä meillä, mutta sitten tuli erikoisia sulamisia. Vastustajan syöttö oli noissa tilanteissa hyvä. Paikkoja oli viedä eriä. ArVo taisteli hyvin loppuun asti. Meidän hyökkäyspelimme oli tänään pehmeä.

Jukka Lehtonen, ArVo

- Puijoa vastaan on kiva pelata, koska heidän suorittamisensa on tasaisen vahvaa. Tänään kolmessa ensimmäisessä erässä oli vuoristoratamaisuutta, mitä on ollut aiemminkin Puijoa vastaan tällä kaudella. Neljännessä erässä virheet jäivät pois. Adriel Goodman on päässyt todella nopeasti pelisysteemiin mukaan. Neea Tasalalta tosi hyvä sisääntulo paikkaamaan Roosa Rautiota.

Arctic Volley - Puijo Wolley 3-1
19–25, 26–24, 26–24, 25–18
Koti:Goodman 23/+15, Glynn 20/+11, Jaunet 16/+4
Vieras:Uusi-Illik 20/+14, Räsänen 16/+7, Kääntä 14/+5

MVP:t
ArVo: Neea Tasala
Puijo: Minna Uusi-Illikainen

PROlibero
Taylor Horsfall, ArVo

Katsojia 322

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin