Pölkky nousi lähes sillasta välierävoittoon

24.03.2019

Pölkky Kuusamo sai maanantai-illalle seurahistorian ensimmäistä Mestaruusliigan mitalia metsästäessään finaalipaikan katkolle kotisaliinsa voittamalla sunnuntaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon 3-2. Otteluvoitot ovat Pölkylle näin 2-1.

Kotijoukkueen keskipelaajat Mia Swanegan ja Jonna Wasserfaller nousivat parhaiksi pistenaisiksi. Swaneganin 19/+7 tehotilastoa himmensi seitsemän syöttövirhettä, hyökkäyksiä hänelle kertyi peräti 34. Wasserfaller puolestaan otti kahdeksan torjuntaa ja sylötti viisi ässää. Hakkuri Trine Kjelstrupin (13/+4) vaisumman hyökkäysillan (20%) kotijoukkue kesti.

Hämeenlinnan paras pistenainen oli Suvi Kokkonen 19 pisteellä, mutta tehotilastoon Kokkonen sai vain +3. Mara Green oli hyökkäyksissään paras, 61%.

Naisten Mestaruusliigan välieräsarjan komannessa kohtaamisessa kotijoukkue Pölkky Kuusamo vei kaksi ensimmäisetä erää melko eheällä pelisuorituksella. Hämeenlinna paransi peliään kahdessa seuraavassa erässä saaden Pölkyn vaikeuksiin. Ottelun ratkaisu siirtyikin viidenteen erään.

Viides erä alkoi kotijoukkueelta räväkästi Mia Swaneganin juntatessa pallon kenttään satasen hyökkäyksellä ja niitä nähtiinkin ratkaisuerässä useampia. Heti perään Swanegan antoi vastustajalle tasoitusta syöttövirheen muodossa. Suvi Kokkonen vei Hämeenlinnan kolmen pisteen johtoon ässäsyötön ja hyökkäyspisteen kera. Samalla kotijoukkue otti aikalisän 1-4 tappiolla. Kokkonen jatkoi vahvoja esityksiä ja Hämeenlinnan johto oli jo Pölkyn kannalta huolsestuttavasti 1-6. Jonna Wasserfaller runnoi pallon reunasta torjunnan käsistä 2-6 kavennukseen. Seuraavan pisteen pudotti Adeja Lambert toisesta laidasta tyhjään paikkaan. Sitten Trine Kjelstrup takoi Pölkylle jo 4-6 kavennuspisteen. Vastustajan syöttövirheen jälkeen Adeja Lambert syötti suoran pisteen lukemiin 6-7. Pölkyn takaa-ajo oli saanut myötätuulta purjeisiin.

Kotijoukkueen syöttövihreen jälkeen hakkuri Kjelstrup hoiteli pisteen omilleen. Salla Karhu onnistui viemään seuraavassa pallossa joukkueensa jälleen kahden pisteen johtoon lukemiin 7-9. Pölkky tasoitti 9-9:ään jolloin aikalisän otti vierasjoukkue. Seuraavan pisteen teki Kokkonen 6-paikan hyökkäyksellä ja Swanegan runnoi satasesta tasoituksen lukemiin 10-10. Lambert onnistui omassa hyökkäyksessään ja Swanegan runttasi jälleen satasen kenttään. Pölkyn torjuntapisteen jälkeen lukemat oli 13-10 kotijoukkueelle ja kotiyleisö kannusti minkä rahkeista irti sai. Kokkonen hyökkäsi pisteen Hämeenlinnalle ja seuraavan pallon tappoi jälleen Swanegan kakkospaikan reunasta. Kokkonen sai lopussa Hämeenlinnan kaikki passit ja onnistuikin 14-12 kavennukseen. Adeja Lambert tappoi viimeisen pallon parhaalta paikaltaan nelosesta ja päätuomarin tehtäväksi jäi viheltää taistelu päättyneeksi kotijoukkueen voittoon.

Jonna Wasserfaller, Pölkky:

- Peli oli vuoristorataa, kuten meidän pelit ovat tahtoneet olla. Kaksi hyvää erää ja kaksi huonompaa. Tärkeintä oli voitto viidennessä erässä, jossa päätimme hoitaa kaikki meidän puolelle tulleet pallot mahdollisimman hyvin. Tänään tuli onnistumisia ja oli hyvä pelipäivä.

Mara Green, Hämeenlinna:

- Nämä ovat kovia pelejä ja nyt on jo keskittymien huomiseen peliin. Tämän päiväiselle emme voi enää mitään. Tykkään pelata hyvän kannustuksen edessä, siitä saa energiaa pelaamiseen.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:

- Tuli ihan niin vaikea peli kuin odotimmekin. Viidettä erää emme aloittaneet kovin hyvin, mutta kaksi edellistä erää vähän vaisummin pelannut hakkuri (Trine) Kjelstrup nosti tasoaan viidennessä.

- Yleisölle suuri kiitos. On hienoa olla valmentajana tällaisessa tilanteessa tällaisen yleisön tuen kanssa. Huomenna yritämme etsiä omia rajojamme menemällä taas eteen päin.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Hämeenlinna:

- Tänään oli välieräsarjan ensimmäisen pelin toisinto. Johdimme jo viidettä erää 6-1, mutta Kuusamo ansaitsi voiton. Kuten Marakin sanoi, katse on jo huomisessa. Yritämme parantaa jonkin verran asioita ainakin hyökkäyksissä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - Pölkky Kuusamo
Ma 25.3. 18:30 Pölkky Kuusamo - Hämeenlinnan Lentopallokerho, Kuusamon liikuntakeskus