Seuraa meitä somessa:

Pölkky nousi upeasti - OrPo ja LP Viesti odotettuihin voittoihin

14.02.2015

Naisten liigalauantaina Pölkky Kuusamo nousi komeasti voittoon ja LP Viesti sekä OrPo hoitelivat omat ottelunsa voitoksi kolmessa erässä.


OrPo otti odotetut pisteet Pieksämäeltä

Oriveden Ponnistus (3. 12-7, 36 pist) otti odotetut kolme sarjapistettä lauantaina Pieksämäeltä, kun se kukisti suoraan kolmessa erässä paikallisen Volleyn (9. 4-17, 13 pist) erin 0-3 (19-25, 24-26, 23-25).

Ilman Agnes Pallagia pelannut OrPo oli tasaisesti niukasti parempi pelin osa-alueilla. Toisessa erässä Pieksämäki vei peliä aina 16-10-tilanteeseen asti, mutta OrPo käänsi senkin edukseen lopulta 24-26.

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- Tänään olisi ollut tarjolla enemmänkin. Harmitta erien loput, koska ei uskalleta voittaa. Keskarit pelasi hyvin mihin olen tyytyväinen. Ei olisi paljoa tarvinnut, kun peli olisi voitettu. Omat virheet osuivat pahaan saumaan. Olen tyytyväinen torjunta peliin.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Tottakai olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, vaikka ei pelattukaan oikein hyvin. Focus on playoffseissa. Tärkeää saada eroa LiigaPlokiin.

Parhaat pistenaiset
Pieksämäki Leshyk 13/+2, Alter 12/+10, Salomäki 7/+3
OrPo Tokarenko 17/+5, Martinovic 14/+8, Eeva Puukka 10/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Puukka OrPo
2 Alter Pieksämäki
1 Martinovic OrPo

Ottelutilasto

Vampulan veto loppui kesken

LP-Vampulan (8. 7-14 24 pist) veto loppui muutamaa palloa liian aikaisin ja Pölkky Kuusamo (7. 9-10, 27 pist) nousi voittoon Huittisissa erin 2-3 (25-21,25-23,24-26,17-25,10-15).

Marko Kaakinen Kuusamo:

- Pari erää nukuttiin ja 3 eräkin menossa kotijoukkueelle. Noustiin ns. kaivosta 22-17 tilanteessa, hyvästä syöttöputkesta johtuen. Sitten ottelu alkoi rullaamaan meille. Saatiin torjunta puolustus oikeille urille ja jatkohyökkäykset päättyivät meille. Ulkomaalaispelaajat hyviä tänään

Kai Stenius LP-Vampula:

- Pari ekaa erää pelattiin niin kuin sovittiin ja kolmannessakin toimi hyvin, kunnes erän lopussa Kuusamolle hyvä syöttöputki, joka pitää saada poikki ja ottaa vastuu nostajien, nyt ei käynyt niin. Sen jälkeen Kuusamo vei ottelua. Viikon päästä sama taso kun alussa ja Pieksämäen kaatoon.

Parhaat pistenaiset
LP-Vampula Tahvanainen 20/+14, Hiltunen 18/+1, Goriaeva 13/+12
Pölkky Prokopenko 26/+15, Kivimurto 17/+14, Diouck 16/+11

LähiTapiolan pisteet
3 Hiltunen LP
2 Hämäläinen Pölkky
1 Ripnaja LP

Ottelutilasto

Lehdistötilaisuuden videot
http://youtu.be/4VRI3FuD2no
http://youtu.be/0dBTCscCtaA

LiigaPlokin taistelu ei horjuttanut sarjakärkeä

Pihtiputaan LiigaPlokin (6. 9-11, 28 pist) vierailu Salohallissa alkoi kovalla ensimmäisen erän taistelulla, joka johti jopa yhteen eräpalloonkin. Kun se ei tuottanut tulosta ja LP Viesti (1. 18-1, 53 pist) vei erän, kääntyi ottelu selkeästi sarjajohtajalle 3-0.

Avauserää hallitsi koko ajan vierasjoukkue LiigaPloki ja se pääsi jopa eräpallossa hyökkäämään monta kertaa. Kotijoukkueen kantti kuitenkin kesti ja se nousi erävoittoon 26-24.

Toisesta erästä tehtiin selvää, kun Anu Ennok syötti 5-4-lukemista aina 13-4-lukemiin muun joukkueen jyrätessä hyökkäyksiä kenttään vahvasti. Kolmas erä oli taas Viestin heiniä alusta loppuun.

- Todella harmi, ettei sitä erää saatu - Salostahan erävoittoa ei moni ole hakenut, sanoivat sekä päävalmentaja Teemu Oksanen kuin parhaana palkittu Hillary Hurleykin.

- Ja kun vielä ottaa huomioon, että LP Viestikin pelasi hyvin, lisäsi Oksanen.
Ensimmäistä kauttaan Suomessa ja Pihtiputaalla pelaava Hurley kuvailee joukkueensa kautta tähän mennessä hyväksi.

- Kylmähän täällä on, mutta joukkueella on mennyt kohtalaisen hyvin. Olen nauttinut pelaamisesta tässä nuoressa joukkueessa, olemme yrittäneet parhaamme ja matkan aikana on ollut nousuja ja laskuja, kuvailee USA-pelaaja.

- Olemme kuitenkin mukana pudotuspeleissä, hän muistuttaa.
Hurley ja kenialaispelaaja Mercy Moim tekevät valtaosan LiigaPlokin pisteistä, mutta tyypilliseen jenkkityyliin hän korostaa joukkueen menestystä.

- Ei sillä ole merkitystä kuinka paljon me teemme pisteitä, joukkueen voitto on tärkeämpi. Vaikka me molemmat tekisimme 25 pistettä ja joukkue häviää, meidän pisteillä ei ole merkitystä, perustelee Hillary Hurley.

Lauantain ottelusta hänellä oli selkeä kuva jo ennen peliä: vastassa oli hyvä joukkue.

- Meillä oli kuitenkin paljon energiaa - etenkin ensimmäisessä erässä. Sen hävittyämme LP Viesti pelasi paremmalla rutiinilla ja hallitsi peliä, arvioi Hurley.

LP Viestin parhaana palkittu Lena Lymareva oli tyytyväinen voittoon.

- Tämä oli meille aika normaali peli, ei toki parhaasta päästä. Meillähän oli pelitaukoa ja sen aikana on ollut aika kovaa punttitreeniä, ehkä se vähän painoi jaloissa. Nyt yritetään taas nostaa kaikilla osa-alueilla pelimme tasoa, tiivisti Lymareva pelin.

Tappiosta huolimatta Teemu Oksanen oli kuitenkin ylpeä joukkueensa taistelusta.

- Todellakin, ilme oli hyvä ja peli kovaa taistelua - vaikka ei aina niin kaunista, arvioi Oksanen.

Koko kausi on valmentajan mielestä sujunut tyydyttävästi.

- Tulosta pitää aina kunnioittaa: tämä oli kuitenkin vasta viides ottelu kauden aikana, josta ei saatu yhtään pistettä. Toisaalta ollaan hävitty muutama 5-eräinen peli. Ei ehkä ihan omassa tavoitteessa olla kauden lopussa, arvioi Oksanen.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen Oksanen arvioi LP Viestin nostaneen sekä puolustuksen että vastaanoton tasoaan.

- Varsinkin Anu Ennokin vastaanotto parani loppua kohti, tuumaili Teemu Oksanen.

LP Viestin päävalmentajaa Kari Raatikaista pihtiputaalaisten hyvä peli ei yllättänyt.

- Ei, koska jo kesän turnauksessa Salossa LiigaPloki esitti hyviä otteita. Meillä oli vajaan kahden viikon pelitauko ja punttisalilla kiloja ei ole säästetty, ehkä se hieman näkyi alussa, arvioi Kari Raatikainen.

LP Viestin kokoonpano muuttui vielä peliaamuna: Iida Murto oli kuumeessa ja hänelle jo ennakoidun kuusikkopaikan otti Ronja Heikkiniemi. Hänellä oli takanaan jo keskipäivällä pelattu 1-sarjan voitollinen huippuottelu Raision Urheilijoita vastaan.

- Ronjan peli parani loppua kohti ja kiitos on annettava myös meidän passarille (Viktoriia Tuchashvili), joka alkoi antaa yhä enemmän palloja Ronelle, muistutti Raatikainen.

LP Viesti voi sunnuntaina Kuortaneella varmistaa lopullisesti runkosarjan voiton - siihen riittää yksikin sarjapiste eli kahden erän voittaminen. LiigaPloki pelaa sunnuntaina vierasottelun Orivedellä.

Otteluisäntä Kello- ja Kulta Jokisen palkinnot:
LP ViestI: Lymareva
LiigaPloki: Hurley

Parhaat pistenaiset
LP Viesti Lymareva 16/+11, Rakic 10/+7, Ennok 10/+4
LiigaPloki Moim 17/+5, Hurley 13/+13, Sorvoja 5/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva LP Viesti
2 Hurley LiigaPloki
1 Pihlajamäki LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Toppinen, Pieksämäki

  Takaisin