Seuraa meitä somessa:

Pölkky otti ensimmäisen voiton LP Kangasalasta

18.11.2018

Naisten Mestaruusliigassa ei enää sunnuntain jälkeen ole tappiottomia joukkueita, kun Pöllky Kuusamo haki voiton LP Kangasalasta sen kotikentällä. LP-Vampula oli illan toinen voittaja hyvin vastaan laittaneen Jymyn kaaduttua 3-1.

Pölkky mursi LP Kangasalan voittoputken liigassa

Voitosta voittoon syksyn pelannut LP Kangasala kärsi keskiviikkona hävityn Suomen Cup puolivälierän jälkeen myös ensimmäisen liigatappionsa sunnuntaina Kangasalla 1-3 (25-17, 17-25, 18-25, 18-25).

Kangasala pelasi edelleenkin ilman perhesyiden takia poissa ollutta passariaan Mita Uiatoa. Mila Viljanen pelasi ensimmäiset 2,5 erää ja Emmi Jalonen korvasi hänet. Hakkuri Nikki Taylor (6/+1) pelasi ensimmäisen liigapelinsä.

Vieraaksi saapunut Pölkky Kuusamo oli vielä avauserässä helisemässä kotijoukkueen hyvän syöttöpelin ja puolustuksen kanssa häviten sen 25-17, mutta toisessa erässä tahti muuttui.

Eilisessä ottelussa polvensa loukanneen ibero Eveliina Rautiaisen korvannut Iina Niemelä sai vastaanottonsa toimimaan ja varsin paljon syöttövirheitä tehnyt LP Kangasala oli alusta asti askeleen jäljessä. Erä melko selvästi Pölkylle 17 -25.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta kotijoukkueen virhetehtailun seurauksena Pölkky otti taas hallinnan ja LP Kangasalan valmentajan Arttu Keräsen vaihtorulettikaan ei tuonut toivottua tulosta vaan myös kolmas erä vierailijoille 18 25.

Neljännen erän alussa kotijoukkue ei saanut vastaanottoaan millään toimimaan ja Pölkky johti sitä parhaillaan jo 12-3. Pienestä tasoittumisesta huolimatta kunnon takaa-ajoa Kangasala ei kuitenkaan saanut aikaiseksi vaan erä ja näin ollen koko ottelu Pölkylle 1-3.

Iina Niemelä, Pölkky:

- Harmittaa tietysti Eveliinan loukkaantuminen, mutta oli kiva päästä pelaamaan. Alun jännityksen jälkeen pääsin peliin mukaan melko hyvin ja olen ihan tyytyväinen.

Tiiamari Sievänen, LP:

- Kovuus puuttui tänään, toki passari Mita Uiaton puuttuminen on harmittavaa, mutta passipeliin emme tänään hävinneet.

Tuomas Alatalo , Pölkky:

- Täytyy olla ylpeä joukkueesta: se kokosi hienosti itsensä Eveliinan loukkaantumisen ja muutenkin vaikean pelin jälkeen. Loukkaantumisia on tässä ollut muutenkin riittämäiin.

Arttu Keränen , LP:

- Ekassa erässä puolustus vielä toimi, hyökkäys ei ollut voitosta huolimatta siinäkään kovin vahvaa, sen jälkeen koko homma hajosi käsiin, ja tekemisestä katosi rentous. Keskiviikon LP Viesti peli tulee olemaan hyvä mittari, käy siinä tuloksellisesti miten vaan mutta peli olisi saatava uomiinsa.

Parhaat pelaajat:
LP Kangasala Kayla Haneline
Pölkky Kuusamo Jennifer Nogueras

LP Kangasala - Pölkky Kuusamo 1-3
25-17, 17-25, 18-25, 18-25
Kangasala: Haneline 14/+9, Peit 13/+1, Riikonen 7/-1
Pölkky: Kjelstrup 23/+11, Wasserfaller 13/+7, Lambert 10/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Kjelstrup Pölkky
2 Nogueras Pölkky
1 Haneline Kangasala

Pro Libero
Sievänen Kangasala

Ottelutilasto

Felix LP-Vampulan voittoputken takuujatkajana

LP-Vampula otti neljännen perättäisen voittonsa Mestaruusliigassa ja jatkoi Nurmon Jymyn voitotonta taivalta erin 3-1 sunnuntaina Huittisissa.

Leijonankidassa oli kannustusjoukot hereillä alusta lähtien, mutta joukkue oli hieman käsijarru päällä. Ensimmäinen erä kotijoukkueen virheilyn ja vieraiden hyvän pelin myötä pohjanmaalle pistein 22-25.

Toisessa erässä huittislaiset alkoivat saada juonen päästä kiinni ja erä ensimmäiseen nähden vastakkaisin pistein Vampulalle 25-22. Erävoiton mahdollistajina oli Nayaran ja Claire Felixin hyvät suoritukset verkolla, jota Emilia Sipilän ja Nayaran nosto sekä puolustuspeli omalta osalta mahdollistavat.

Kolmannessa erä venyi pitkälle jatkopisteille, jossa molemmilla joukkueilla oli muutama eräpallokin.

Lopulta neljännessä erässä Vampulan vahvempi peli alkoi näkymään, vaikka pisteistä taistelu olikin kiivasta. Erään ja otteluun lopullisen niitin teki illan sankari Claire Felix, tehden kolme ässäsyöttöä peräjälkeen ja Nurmon viimeinenkin toivon ripe viidennestä erästä mureni sen myötä.

Annina Keinonen, Jymy:

- Tappiosta huolimatta kauden paras ottelu tähän mennessä. Itseluottamuksemme alkaa kohentua ja peli parantua. Kovissa paikoissa emme osaa olla tarpeeksi vahvoja. Kausi on ohjelman puolesta ollut mielenkiintoinen, sillä olemme pelanneet enimmäkseen ennakkoon vahvoja joukkueita vastaan.

Claire Felix, LP-Vampula Huittinen:

- Olen erittäin tyytyväinen, että minulla on ympärilläni näin hienoja ihmisiä. Hieno joukkue ja vahvasti kannustavat taustajoukot. Tälläisiin teholukemiin ei ole mahdollista muuten päästä.

Kari Tuomela, Jymy

- Päällimmäisenä on oikeinkin hyvät tunnelmat, vaikka peli hävittiinkin. Peli paranee koko ajan. Näin hyvää joukkuetta vastaan ei pärjää hyvällä pelillä, vaan on pystyttävä erinomaiseen peliin. Sarja on kova ja tasainen, eikä heikkoja vastustajia ole ollenkaan. Uskon, että pelin kehittymien myötä saamme voittoja, jos näin jatkamme.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Ensinnäkin haluan onnitella Jymyä hyvästä pelistä. Me emme olleet täysin valmiita ottamaan vastaan Jymyn vahvaa esitystä. Kolmeen pisteeseen todella tyytyväinen.

Otteluisäntänä toiminut ravintola Wanha WPK palkitsi
kotijoukkueen parhaana Claire Felix
vieraista Annina Keinonen

LP-Vampula - Nurmon Jymy 3-1
22-25, 25-22, 31-29, 25-17
Vampula: Felix 26/+21, Bright 19/+5, Nayara 14/+4
Nurmo: Malloy 14/0, Hujanen 13/+1, DeWeese 12/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Felix Vampula
2 Nayara Vampula
1 Keinonen Jymy

Pro Libero
Sipilä Vampula

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / Kangasala
Antti Kaskinen / Vampula

  Takaisin