Pölkky otti pikarevanssin LiigaPlokista

14.12.2018

Neljä päivää aiemmin LiigaPlokille Suomen Cupin puolivälierän niukasti hävinnyt Pölkky Kuusamo otti perjantaina liigapelissä pikarevanssin kaatamalla pihtiputaalaiset 3-1 (21-25, 25-18, 25-22, 25-13).

Pölkky nousi voitollaan LP-Vampulan ohi eräpisteiden suhteella sarjakolmoseksi. LiigaPloki jatkaa kuudentena nyt kahdeksan pisteen päässä viitospaikasta.

Pölkyn Mia Swanegan paransi liigaennätystään yhdeksällä pisteellä tehden 23/+18 peräti yhdeksällä torjunnalla. Hyökkäyskin kulki yhdysvaltalasella kivasti, 12/19.

Trine Kjelstrup nousi 24 pisteellää yksin liigan pistetilaston kärkipaikalle. Jonna Wasserballer lisäsi puolestaan ässämääränsä jo 47:n ja johtaa liigan ässätilastoa peräti 18 erolla ennen OrPon Erica Handleyä.

Pölkyn Essi Helminen palasi kentälle loukkaantumisen jälkeen parin aloitussyötön verran. Helminen ehti pelata kauden avausottelun 6.10., mutta sen jälkeen taukoa peleihin tuli yli kuukausi.

Plokin parasta peliä esittivät parhaana palkitun Suzanne Hornerin lisäksi Elizabeth Field ja korkealle nouseva Jeane Horton. Libero Sini Koljonen teki ottelun toiseen erään tukun hyviä hakuja kentän rajojen ulkopuolelta.

LiigaPloki oli saapunut hyvällä taistelutahdolla Pölkyn vieraaksi ja vei ensimmäisen erän varsin tasaisen alun jälkeen 21-25. Erä päättyi kotijoukkueen hyökkäysvirheeseen. Kaksi seuraavaa erää olivat kotijoukkueelta vahvaa hyökkäyspelaamista hyvän aloitussyötön lisäksi. Pölkyn hyökkäystehot olivat toisessa erässä 58 % ja kolmannessakin 50 %. Pölkyn omat virheet vähenivät myös roimasti ottelun loppua kohti, mutta syöttövirheiden määrä oli koko ottelussa 20 ja sitä pitäisi saada pudotettua maanantain Kangasala peliin syötön pysyessä silti purevana.

Neljäs erä alkoi Pölkyltä vahvasti Veera Hämäläisen syöttäessa ja Mia Swaneganin tehdessä kuusi ensimmäistä pistettä torjunnoilla ja hyökkäyksellä. Ploki sai ensimmäisen pisteensä vasta Hämäläisen syöttövirheellä lukemissa 6-1. Pölkky johti erää 20-10 ja Tuomas Alatalo otti Borichevan ässäpyöräytyksen jälkeen aikalisän. Ploki sai erään vielä kaksi pistettä lisää, mutta erä päättyi Veera Hämäläisen hyökkäyksellä kotjoukkueelle selkein numeroin 25-12. Plokin Riitta-Liisa Kärkkäinen pyöräytti nilkkansa neljännessä erässä ja hänen paikkansa otti Miranda Dawe.

Jukka Koskinen, päävalmentaja Ploki:

- Pääsimme yllättävänkin hyvin peliin mukaan matkustamisesta huolimatta. Ensimmäisessä erässä syöttö ja vastaanotto toimivat. Toiseen erään Pölkyn vastaanotto parani kuten maanantaina Cup-pelissäkin ja he pääsivat paremmin peliin mukaan. Kolmannessa erässä teimme helppoja virheitä, peippejä olisi pitänyt hakea enemmän peliin. Neljännessä erässä Pölkky meni menojaan ja harmittaa Riikka-Liisan loukkaantuminen. Kääntä, Kärkkäinen ja Koljonen -kokoonpanolla kenttäpeli on toiminut hyvin. Ansaittu voitto Pölkylle kolmella vahvalla erällä.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Avauerässä syöttö vastaanotto oli Plokin heiniä, syöttivät tosi vahvasti puolen erän paikkeilla, vaikka meilläkin oli hyvä alku erään.
Pystyimme pikku hiljaa parantamaan peliä ja pelin kontrolli alkoi kääntymään meille. Mialta todella vahva peli ja yhdeksän torjuntaa on kova saavutus.