Pölkky pilasi avajaisjuhlia - WoVo lähellä voittoa

10.02.2019

Naisten Mestaruusliigan sunnuntailla Pölkky Kuusamo haki voiton LP-Vampulasta sen uuden kotiareenan avajaisissa ja Nurmon Jymy puolestaan esti viime vaiheessa WoVo Rovaniemen kauden avausvoiton näkemisen.

WoVo Rovaniemelle lohduksi toinen sarjapiste

WoVo Rovaniemen kauden avausvoitto oli vain muutaman pisteen päässä, mutta jäi silti ottamatta. Nurmon Jymy poistui Rovaniemeltä erävoitoin 2-3 (9-25, 25-19, 25-22, 20-25, 12-15) kahden sarjapisteen kanssa. Jymy karkasi päätöserässä 11-11 -lukemista voittoon.

WoVon Viivi Pyhäjärvi teki paluun liigakentille pienen tauon jälkeen. Pyhäjärvi lopetti lentopalloilun toistaiseksi viime kevääseen, mutta veri veti takaisin kentän puolelle.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

-Tuntui hyvältä olla pelaamassa taas, mutta häviö totta kai kismittää. Oma pelimme oli tänään vaihtelevaa jo senkin takia, että meni viidenteen erään. Hyvät hetket pitäisi saada pidettyä päällä, eikä päästää vastustajaa takaisin mukaan ja ohi.

Annina Keinonen, NJ:

-Tiukille meni, mutta kaveri pelasi ennakkoluulottomasti ja tuli ihan jäätävällä syötöllä. Oikeastaan niiden syöttöjen ansiosta he voittivat ne kaksi erää. Meillä onnistui ensimmäisessä erässä kaikki ja se oli ihan loistava. Kahden vähän heikomman erän jälkeen kasasimme kuitenkin hyvin joukkomme, saimme vastaanoton johonkin kuosiin ja veimme tarvittavat erät. WoVo ansaitsi pisteensä, mutta mielellään olisimme lähteneet täältä kolmen pisteen kera.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Ensimmäisen erän syndrooma vielä jatkui, mutta saimme pelin kasaan. Vastaanottoa saimme petrattua sen verran, että pääsimme muutaman kerran hyökkäämään ja syötöllä saimme vastustajan peliä rikki. Neljännessä erässä tuli pitkästä aikaa sellainen tilanne, että johdimme erän loppupuolella, emmekä pystyneet olemaan tarpeeksi teräviä, jotta oltaisiin sekin viety. Voitto oli lähellä, mutta ei ihan vielä riitä.

Kari Tuomela, NJ:

-Voitosta jäi hyvä maku. Voin onnitella WoVoa kauden parhaasta pelistä, ja varsinkin heidän syöttöpelistään. Pyhäjärven Viivi rauhoitti heidän kenttäpelaamista kyllä valtavasti, en ole nähnyt kertaakaan tällä kaudella vastaavanlaista WoVoa. Olen onnellinen noususta tänään ja etenkin siitä, että Maja (Krljic) pelasi hyvän pelin tärkeässä roolissa. Viidennessä erässä voitontahtomme oli ehkä WoVoa kovempi ja he ehkä jollain tasolla luovuttivat jostain syystä.

Pölkky epäkohteliaana vieraana Huittisten halliavajaisissa

Pölkky Kuusamo nappasi kolmella jatkopalloille menneellä erävoitolla täydet pisteet Huittisten uuden Tahto Areenan avajaisottelussa LP-Vampulasta.

Pölkky nousi voitollaan kahdella pisteellä ohi LP-Vampulan neljänneksi yhden pelin vähemmän pelanneena. Joukkueet saattavat hyvinkin kohdata puolivälierissä.

Ottelua seurasi kauden toiseksi korkein katsojamäärä naisten liigassa 1342 katsojaa.

Olympiakomitean puheenjohtajan Timo Ritakallion ottelun avaussanojen jälkeen nähtiin kolme erää tiukkaa kamppailua, josta lopulta Pölkky Kuusamo nappasi kolme tärkeää pistettä.

Lentopallopeliä ei voi erin 0-3 vähempää hävitä, sillä jokainen erä ratkesi vasta jatkopalloilla. Molemmilla joukkueilla oli eräpalloja kaikissa erissä, mutta vierailija sai kammettua lopulta kaikki kolme erää itselleen ja siirtyi sen myötä sarjataulukossa Vampulan ohi neljänneksi.

Vampula ei saanut toimitettua palloa hyökkääjille toivotulla tavalla ja silloin kun olisi pitänyt päästä hyökkäämään täydellä voimalla, jouduttiinkin vain toimittamaan palloa vastustajalle, joka näistä kiitti ja hyökkäsi vahvasti laajalla rintamalla. Triine Kjelstrupin hyvä pelivire (23/+18) oli Vampulan hapuilun lisäksi yksi selkeä avaintekijä Pölkyn pisteryöstöön.

Triine Kjelstrup, Pölkky:

- Tosi iloinen tästä voitosta. Kaksi edellistä peliä Vampulaa vastaan olemme hävinneet, mutta nyt pystyimme joukkueena parempaan peliin ja se tuotti kolme pistettä.

Iina Andrikopoulou, LP-Vampula Huittinen:

- Oli tosi kiva pelata hienossa uudessa hallissa. Katsojia oli tosi paljon ja kannustus oli loistavaa. Mutta se jäi kyllä harmittamaan, kun vaikka erät saatiin vietyä jatkopisteille, niin silti jokainen kääntyi lopulta vieraille. Yksikin piste olisi auttanut jatkossa kotiedun tavoittelua ajatellen. Ansaitusti kuitenkin pisteet tällä kertaa meni Kuusamoon. Pölkyllä on vahva hyökkäys ja torjuntamme ei aina ollut oikein ryhmittynyt, jonka vuoksi torjunnat jäi vähiin.

Zvonko Nicolic, Pölkky

- Ensinnäkin täällä oli ilo ja kunnia olla kokemassa tämä uuden hallin avaustapahtuman tunnelma ensimmäisenä vierasjoukkueena. Toivon Vampulalle loistavaa tulevaisuutta tässä hallissa. Pelistä päällimmäisenä on oikein hyvät tunnelmat. Peli oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Meillä ei vaikuttanut olevan riittävästi intohimoa voittoon tänään. Ehkä uusi halli ja ennen kokemattoman suuri katsojamäärä pääsi hieman vaikuttamaan keskittymiseen. Meillä on päätavoite olla parhaimmillamme, kun ratkaisuottelut alkavat ja niitä kohti tehdään kovasti töitä.

LP-Vampula - Pölkky Kuusamo 0-3
25-27, 24-26, 26-28
Vampula: Nayara 15/+8, Bright 15/+4, Felizx 13/+13
Pölkky: Kjelstrup 23/+18, Lambert 13/+6, Swanegan 10/+6