Seuraa meitä somessa:

Pölkky pystyi vihdoin voittoon WoVosta

16.11.2014

Kolmas kauden liigakohtaaminen toi ensimmäisen voiton keskinäisistä otteluista Pölkky Kuusamolle Woman Volleysta. LiigaPloki puolestaan haki täyden pistepotin Kuortaneelta ja LP Kangasala löi Kai Steniuksen avauspelissä LP Vampulan peräsimessä vieraansa 3-1.


Pölkylle kauden ensimmäinen täysi potti

Pölkky Kuusamo (2-5) hankki kauden ensimmäinen täysi pistepotti, kun vieraillut WoVo (3-4) kaatui todella mielenkiintoisten vaihdeiden jälkeen Kuusamossa erin 3-1 (23-25, 25-23, 25-16, 28-26). WoVo vei joukkueiden kaksi ensimmäistä liigakohtaamista tällä kaudella.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä erässä, jota vierailija johti jo 21-24. Pölkyn nousu alkoi tukalassa tilanteessa Iida Paanasen syötöllä. Ottelussa Pölkyn parhaana palkittu Fatou Diouck jatkoi takaa-ajoa pudottamalla pallon torjunnan kautta kenttään. Viimeisen niitin erän ja ottelun ratkaisuun iski Julia Vorona, joka kuittasi sillä muutaman erässä aikaisemmin sattuneen virheen. Erä kotijoukkueelle 28-26 ja voitto eränumeroin 3-1.

Pölkyn päävalmentaja Marko Kaakinen:

- Todellä tärkeä voitto joukkueelle sekä pisteiden valossa että henkisesti. Fatou Diouckilla hyvä esitys ja hän toi varmuutta pelaamiseemme: aina ei tarvitse lyödä kovaa ja voi hyökätä järkevästi tilanteen mukaan. WoVo oli vahva keskellä, mutta me veimme laitapeliä. Meille tuli paljon syöttövirheitä, mutta taktiikkana oli syöttää vähän riskilläkin, jotta saamme vastustajan keskipeliä vähemmälle.

Meillä oli kolmen viikon ottelutauko, josta vedimme kaksi viikko fysiikkatreeniä. Kuvioita olemme hioneet vasta viikon verran. Fatou Diouck tulee saamaan vielä enemmänkin passeja kunhan yhteispeli alkaa toimimaan.

Pölkyn Fatou Diouck:
Olen todella iloinen, että saimme hyvän tuloksen joukkueelle. Omaan sisääntuloon olen myös tyytyväinen. Kukaan ei kertonut etukäteen, että WoVoa vastaan on paikallispeli. Hallissa oli aivan uskomaton tunnelma ja hyvä fiilis pelata.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:
Tasainen peli, jossa kaverin syöttö-vastaanotto toimi paremmin. Laitahyökkäys toimi vastustajalla myös ja näistä se ero syntyi. Kaverilla oli hyvä syöttö ja se toi vaikeuksia meidän pelaamiseen. Ei ollut meidän parasta peliä, vieläkin on ylä- ja alamäkeä pelaamisessa. Pienestä oli kiinni ja tällä kertaa kävi näin.

Ottelun alussa Jenna Keskimäki loukkaantui ja hänet korvasi kentällä Jana Jaudzema.

Parhaina palkitut:
Pölkky Fatou Diouck (19/+12, hyökkäykset 62 %)
WoVo Amber Kaufman (17/+13, 59 %)

Video pelin loppuvaiheista

Kuvia ottelusta

Ottelutilasto

LiigaPlokin pisteputki kestää

Pihtiputaan LiigaPloki (5-2) on saalistanut tällä kaudella jokaisesta pelaamastaan ottelusta vähintään pisteen. Sama tahti jatkui myös Kuortaneella, kun joukkue haki vierasvoiton Kuortaneesta (0-6) erin 0-3 (18-25, 23-25, 22-25).

Kuortane haastoi rohkeasti avauserässä LiigaPlokin. Kotijoukkueen hyviä otteita johti rohkeasti hyökännyt laituri Ronja Heikkiniemi. Plokin kenialaisvahvistus Kercy Moim kuitenkin toi pitkällä syöttövuorollaan erävoiton vieraille. Moim asteli syöttönurkkaukseen tilanteessa 18–18, eikä poistunut sieltä ennen kuin avauserä oli kirjattu vieraille pistein 18-25. Plokin keskitorjuja Anni Sorvoja tehtaili keskitorjujalle hurjat, peräti seitsemän pistettä avauserään.

Toisessa erässä Kuortane jatkoi hyviä otteitaan. Plokin valmentaja Teemu Oksanen joutui vaihtamaan Emilia Nyströmin pois kentältä ennen erän puoliväliä herätellessään joukkuettaan mukaan taisteluun. Ploki saikin kurottua turvallisen tuntuisen johdon, jonka kuitenkin Kuortane kiri kiinni erän loppua kohden. Pitkien pallorallien päätteeksi LiigaPloki sai väännettyä erävoiton itsellensä pistein 23–25. Vieraiden keskitorjujaosastolta hyviä otteita esitti tällä kertaa Laura Iltanen 5/+4.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelta vaikea. Ploki näytti etenevän helppoon erävoittoon, mutta Kuortaneen Ronja Heikkiniemi (10/+7) sai valettua rohkealla hyökkäyspelillään joukkueeseensa puhtia. Kuortaneen ja Heikkiniemen kova taistelu eri riittänyt lopulta erävoittoon, vaan Ploki kirjasi pisteet suoraan erin 0-3 Pihtiputaalle.

Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen:

- Erien lopussa emme olleet riittävän rohkeita, vaikka paikkoja olisi ollut. Virheitämme emme tehneet älyttömästi tänään. Ploki oli kovempi ratkaisuvaiheilla. Olimme pykälän jäljessä läpi ottelun Plokia. Olisin toivonut enemmän tehoja keskipeliin.

LiigaPlokin valmentaja Teemu Oksanen:

- Voitto on tärkeintä ja kolmea pistettä enempää ei tästä voi saada. Oli tapa mikä tahansa. Kuortane puolusti tänään erittäin hyvin, mutta ratkaisuvaiheissa ja meidän huonoilla hetkillä joukkue antoi meille mahdollisuuden tulla takaisin peliin syöttövirheillään.


Oksanen oli tyytyväinen etenkin keskitorjujiensa Anni Sorvojan ja Laura Iltalan peliin.

- Hillary Hurley pelasi hyvän ja tasapainoisen pelin myös, Oksanen muistutti.

LähiTapiolapisteet: 3 Hillary Hurley, Ploki 2 Ronja Heikkiniemi, Kuortane 1 Hanna Anttila, Ploki

Ottelutilasto

LP:t pyörivät Kangasalan voitoksi

LP Kangasalan (2-4) kauden toinen voitto irtosi sunnuntaina kotona uuden valmentajansa Kai Steniuksen kanssa paikalle saapuneesta LP-Vampulasta 3-1 (17-25, 25-23, 27-25, 25-21). Ottelu oli samalla LP Kangasalan 20-vuotisjuhlaottelu ja paikalla oli seuran entisiä nimiä runsaasti.

Vampulalle tappio oli liigassa ensimmäinen jollekin muulle kuin LP Viestille, jolle se on ehtinyt hävitä jo kolme kertaa.

Ottelussa nähtiin niin ala- kuin ylämäkiä sekä taistelutahtoa verkolla ja yhteensä 22 torjuntaa. LP Kangasalan riviin palasivat loukkaantumisten takia poissaolleet Roosa Laakkonen ja Nette Tuominen, mutta kumpaakaan ei tarvittu vielä kentällä Vampulan taipuessa neljännessä erässä.

Nuoret keskitorjujat loistivat pelissä: Kangasalan Daniela Öhman teki pisteet 12/+7 ja Vampulan Daria Goriaeva 8/+7.

Elli-Noora Hiltunen, LP Vampula:

- Syöttövirheita oli liian paljon ja vastaanotto ei toiminut. Eka erä toimi meiltä hyvin, sitten vastus koveni. Oma peli kulki hyvin,mielestäni valmentajan vaihto ei vaikuttanut peliin.

Päävalmentaja Kai Stenius, LP-Vampula:

- Eka peli minulle, ja se näkyi. Olen hieman hakusessa pelaajien kanssa vielä millaisia vahvuuksia kullakin pelaajalla on. Olen vetänyt nyt viikon treenejä ja nimetkin ovat hieman hakussessa.

- Pelissä ei vielä näkynyt niitä asioita joita olen treeneissä painottanut. Ymmärrän hyvin että valmentajavaihdos saa pelaajat hieman hämilleen ja uusiin ajatuksiin tottuminen vie aikaa. Ykköskuusikkokin on vielä hakusessa kun en tunne pelaajia, onneksi on pitkä kausi edessä. Joukkue on mielestäni potentiaalinen, joten hyvillä mielin jatkan tästä.

Salla Karhu, LP Kangasala:

- Eka erä jännitti mutta saatiin asenne kohdilleen toiseen erään sekä pelaamisen hauskuus löytyi. Onnistuin hyvin verkolla, treenin myötä passarin kanssa rytmi löytynyt, passeja saa tottakai laittaa lisääkin. Kun ei mieti liikaa, vaan uskoo itseensä, niin peli sujuu.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo, LP Kangasala:

- Mukava voittaa juhlamatsi, mukava antaa yleisölle näin hieno tunnelma. Alku oli katastrofi meilt mutta likat kokosi itsensä hienosti ja taistelutahto löytyi. Ottelu oli meille itseluottamusbuusti, pelaajien puolesta olen hyvin tyytyväinen. Avain voittoon oli pelaajien itsensä kasaaminen ja aloimme tekemäään asioita, joista olimme puhuneet.


- Alison sai hyvin parannettua omaa peliään, se oli tärkeä tekijä. Salla Karhu ja Daniela Öhman onnistuivat molemmat tänään hyvin.

LähiTapiola pisteet
3 pistettä Daniela Öhman, LP Kangasala
2 pistettä Salla Karhu, LP Kangasala
1 piste Elli-Noora Hiltunen, LP Vampula

Ottelun parhaat pelaajat
Daniela Öhman LP Kangasala
Elli-Noora Hiltunen LP-Vampula

Ottelun parhaat pistenaiset
LP Kangasala: Salla Karhu 14/+8, Daniela Öhman 12/+7, Maryna Deinega 14/+7
LP Vampula: Daria Goriaeva 8/+7, Tiina Räisänen 7/+6, Tatsiana Mysliuchyk 5/+5

Ottelutilasto

Pieksämäki Volley säikäytti LP Viestiä

Pieksämäki Volley (1-4)pystyi venymään erävoittoon Mestarien liigan pelien välillä Keski-Suomen kiertuetta tekevästä LP Viestistä (7-0). Loppunumerot olivat 1-3 (12-25, 25-21, 17-25, 16-25).

LP Viesti aloitti pelin Venla Hyttisen toimiessa ensimmäisen kerran joukkueen ykköspassarina liigaottelussa. Hyttinen johtikin avauserän hyvin vieraiden peliä syöttäen lisäksi neljä ässää. Tämän jälkeen vieraat joutuivat vaikeuksiin ja Viktoria Tuchashvili tulikin tutulle paikalle toisen erän lopussa.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Ensimmäinen erä tuli helposti. Toisessa erässä Pieksämäki oli parempi ja halukkaampi voittamaan. Meiltä ja minulta oli huono valmistautuminen peliin, ei sovi meille. Aina tehtävä valmistautuminen täysillä. Toisen erän tukalassa tilanteessa vastuunkantajat vähissä. Meidän syöttöjen vaikeus/ Pieksämäen vastaanoton heikkous näkyy tilastossa.

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volley:

- Positiivista toinen erä, muuten rämpimistä. Ottelutahti meillä aivan älytön, kaksi peliä kuukaudessa. Meidän sarja alkaa vasta nyt kun pelejä tulee riittävästi. Vastaanotto heikko ja toisen liberon Merin loukkaantuminen näkyi vastaanoton heikkoutena.

Lena Lymareva teki vieraiden hakkurina 16/+10 kentän parhaan pistenaisen oltua kuitenkin kotijoukkueen Anastasia Leshik tehoin 20/+3.

LähiTapiolan pisteet:
3 Lena Lymareva LP Viesti
2 Anu Ennok LP Viesti
1 Anastasia Leshik Pieksämäki

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen, Pölkky - WoVo

Anna-Mari Hakala, Kuortane - LiigaPloki
Rami Myllymaa, LP Kangasala - LP-Vampula

  Takaisin