Seuraa meitä somessa:

Pölkkylle ensimmäinen kiinnitys pronsseihin

31.03.2019

Pölkky Kuusamo vei naisten ensimmäisen pronssiottelun sunnuntaina nimiinsä suoraan kolmessa erässä ja sille on seurahistorian ensimmäinen mitali katkolla keskiviikkona Orivedellä.

Pölkky Kuusamo oli kasannut hyvin rivinsä raskaan Hämeenlinna-sarjan ja sen viidennen pelin notkahduksen jälkeen. Kotijoukkue hyökkäsi 37 % vastaanotosta 49 % tappoteholla. Orivesi tuli ensimmäiseen erään hieman hermostuneena. Ottelun edetessä Nelli Rantanen ja Erica Handley pääsivät jonkin verran painostamaan kotijoukkuetta aloitussyötöillään. Saara Holm paikkasi mainiosti (8/+8) Shannon Duganin sysimustan illan.

OrPo johti kolmatta erää 10-13. Pölkyn Adeja Lambert piti torjunnoilla hyvin kurissa Oriveden Netta Rekolaa ja otti torjunnan myös Pölkyn 15-15 tasoituksessa. Pölkyn Hakkuri Trine Kjelstrup hyökkäsi syöttövuoron joukkueelleen lukemiin 18-17. Syöttämään meni Jonna Wasserfaller, joka syötti kaksi painavaa perättäistä ässäsyöttöä. Lambertin onnistuneen peipin jälkeen kotijoukkueen johto oli 21-17. OrPo nousi vielä tuntumaan 22-21, jollon Zvonko Nikolic otti joukkueelleen aikalisän. Loppu oli kotijoukkueen näytöstä Mia Swaneganin satasen hyökkäyksen, Veera Hämäläisen verkon kautta kiepauttaman ässäsyötön ja Lambertin hyökkäyspisteen turvin. Erät 25-19, 25-21 ja 25-21 Pölkylle.

Joukkuieden seuraava kohtaaminen on tiistaina Orivedellä ja tarvittaessa torstaina Kuusamossa.

Jennifer Nogueras, Pölkky:

- Meillä jäi opittavaa ja parannettavaa Hämeenlinna-sarjasta. Tänään oli riittävän tasaista ja hyvää pelaamista, mutta ei mikään huippupeli - torjuimme ja hyökkäsimme hyvin. Minun tehtävänä on luoda hyviä hyökkäystilanteita useammalle kuin yhdelle pelaajalle huonommastakin vastaanotosta.

Nelli Rantaen, Orivesi:

- Meidän pelistä puutui tasaisuus, oli liian ailahtelevaa. Molemmille joukkueille tuli syöttöputkia. Meillä ei olleet jalat mukana tänään. Tämä peli pitää unohtaa nopeasti ja uskon että kotisalissa kulkee paremmin.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:

- Tulimme raskaasta semi-finaalisarjasta takaisin hyvällä mentaalitasolla. Hyökkäyspelimme sujuin hyvin, vastaanotossa oli ajoittaisia ongelmia.

- OrPo on yksi liigan parhaimmista joukkueista ja pronssimitalit eivät tule helpolla. Seuraavaan peliin lähdemme hyvällä asenteella. Tänään tulimme takaakin ja saimme omilla syöttövuoroilla katkaisupisteitä.

Apostolos Oikonomou, päävalmentaja Orivesi:

- Onnittelut Kuusamolle, joka pelasi paremmin kuin me. Onnittelut myös vastustajan hyvin pelanneelle passarille. Unohdetaan tämä peli ja meidän pitää parantaa paljon seuraavaan.

Parhaat pelaajat:
Nogueras Pölkky, Rantanen Orivesi

Pölkky Kuusamo - OrPo 3-0
25-19. 25-21, 25-21
Pölkky: Lambert 18/+12, Kjelstrup 16/+9, Swanegan 9/+2
OrPo: Rantanen 107+4, Holm 8/+8, Dockery 8/+5

Ottelutilasto

Naisten Mestaruusliigan pronssipelit

SU 31.3. 17:00 Pölkky Kuusamo - OrPo, Kuusamon liikuntakeskus (Ruutu)
TI 2.4. 18:30 OrPo - Pölkky Kuusamo, Oriveden liikuntahalli (Ruutu)
TO 4.4. 18:30 Pölkky Kuusamo - OrPo, Kuusamon liikuntakeskus (Ruutu)

Kuvat: Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin