Seuraa meitä somessa:

Pölkylle historian ensimmäinen voitto LP Viestistä

13.10.2019

Pölkky Kuusamo otti 26 perättäisen tappion jälkeen sunnuntaina ensimmäisen voittonsa pääsarjassa LP Viestistä. LP-Vampula puolestaan esti Jymyn avausvoiton Nurmossa ja LiigaPloki jatkoi voittosarjaansa Orivedellä.

Pölkky Kuusamon tasaisuus riitti voittoon LP Viestistä

Kotijoukkue Pölkky meinasi tehdä tehdä vierasjoukkueen iltapuhteesta helpon ottelun alun syöttövirheillään. LP Viesti pelasi puolestaan vähillä virheillä. Ottelun loppua kohti virheherkkyys vaihtui verkon toiselle puolelle ja kun Pölkky onnistui hyvin koko joukkueellaan, ensimmäinen voitto kestomenestyjästä näkyi tulostaululla lukemin 3-1 (25-22, 21-25, 25-16, 25-21).

Pölkyn Jessica Kosonen onnistui hyökkäysten lisäksi myös vastaanotossa (37 vastaanottoa, 62 %) ja palkittiin joukkueensa parhaana. Pölkyn libero Nikolina Bozicevic pelasi myös varman pelin 59 % vastaanotolla. Onnistujia olivat myös Adeja Lambert (18/+9), Lucia Babic (18/+7). Keskipelaajat Jonna Wasserfaller (12/+6) ja Anna Wruck (9/+3) hyökäsivät hieman yli 50 % tehoilla.

LP Viestin pistemäärä jäi kahden pelaajan vastuulle. Keskipelaaja Kayla Haneline pelasi erinomaisen pelin pistein 18/+14, samoin hakkuri Katarina Pilepic pistein 15/+9. Torjunnat menivät LP Viestille 15-8.

Kayla Haneline LP Viesti:

- Tiesimme että oli kova joukkue vastassa. Olisimme voineet tulla vahvemmin peliin, mutta matkustaminen näkyi pelissämme. Jatkossa tarvitsemme koko joukkueeltamma parempaa peliä.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Olen tyytyväinen peliin. Kesä maajoukkueen mukana näkyy pelissä. Passari (Jalissa Trotter) onnistui tänään hyvin ja yhteispelimme toimi mainiosti.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Parempi ja tasaisempi joukkue voitti tänään. Saimme alun liian helposti Pölkyn virheillä. Meiltä onnistujia olivat Haneline, Pilepic ja liberovaihdossa tullut Netta Laaksonen. Syöttömme oli tänään liian helppo, mutta suurin ero oli yleispelaajissa.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Perjantain ison pettymyksen jälkeen anna suuren kiitoksen joukkueelle. Pelimme oli sopivan rentoa ilman puristusta ja onnistuimme haastamaan vastustajan hyvin. Monipuolisuus oli valttimme ja vastaantotto toimi myös hyvin. Vastaanottovirheitä tuli alussa, mutta pelaajille ei voi oiken mennsä sanomaan, että pitää helpottaa syöttöä. LP Viestin tasoiselle joukkueelle jos syöttää helpon syötön on varmaa, että pallo tulee kovaa takaisin.

Parhaat pelaajat
Kosonen Pölkky
Haneline LP Viesti

Yleisö 447

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen Pölkky
2 Babic Pölkky
1 Haneline LP Viesti

PROlibero
Bozicevic, Pölkky

Ottelutilasto

Jymy yhä voitotta, LP Vampula vei tasaisen ottelun

JymyVolleyn ja LP Vampulan sunnuntai-illan ottelun kolme ensimmäistä erää olivat juuri niin tasaisia mitä joukkueiden valmentajat etukäteen arvelivat. Neljäs erä käänsi ottelun Vampulalle, joka vei JymyVolleyta lopulta erin 1-3 (23-25, 25-20, 27-29, 19-25).

Ottelun alku oli hermostunutta virheiden tekoa kummallakin joukkueella. Kotijoukkue onnistui ensimmäisessä erässä tekemään peräti yhdeksän syöttövirhettä, eikä vastustaja jäänyt juuri huonommaksi. JymyVolley nosti aloituskuusikkoon vasta 16-vuotiaan Henni Rinta-Keturin, joka 184-senttisenä toi torjuntavoimaa verkolle.

Katsojia Nurmohallilla oli 440.

Perry Ramsey:

- Molemmat joukkueet jännittivät ensimmäisessä erässä. Itse pelasin joukkueen eteen, ja onnistuin siinä ihan ok. Annina (Keinonen) teki hyvää työtä passarina, ja meidän yhteistyömme sujui hyvin. Jatkossa on parannettava erityisesti pelaajien keskinäistä yhteyttä.

Kari Tuomela:

- Voitot ovat meille tiukassa. Kotipelit ovat olleet hyviä tasoltaan, mutta tällä kertaa sorruimme helppoihin virheisiin etenkin ensimmäisessä erässä. Vastustaja luki peliä selvästi paremmin kuin me. Vastaanotto toimi hyvin. Mutta jos pallo nousi hyvin, ja vastustajalla on verkolla kokeneet pelaajat, osaavat he lukea peliä. Me lisää voimaa keskihyökkäykseen, mikäli haluamme voittaa. Henni Rinta-Keturi oli aloitukseen tietoinen valinta torjuntavoiman lisäämiseksi, ja siinä hän onnistui hyvin. Maanantai levätään, tiistaina treenataan ja keskiviikkona vastaan astuu vielä astetta vahvempi Kangasala.

Iina Andrikopoulou:

- Tämä oli meille todella tärkeä voitto ja tuli oikeaan kohtaan. Olimme kentällä ehkä hieman voitontahtoisempia kuin Jymy, ja pelasimme fiksusti. Oma pelini ailahteli, mutta se oli mielestäni ihan ok. Fanien merkitys etenkin täällä Nurmossa on aina äärettömän suuri, he ovat kentän kahdeksas pelaaja.

Darko Dobreskov:

- Tämä oli meille psykologisesti tärkeä ottelu ja tärkeä voitto. Kumpikin joukkue halusi voittoa ja kumpikin joukkue teki virheitä, ja onneksi me olimme kolmannessa erässä se hieman paremmin keskittynyt joukkue. Nurmolla oli paineet neljännessä erässä, ja se näkyi lopputuloksessa. Toivottavasti tämä voitto saa nyt meidän pelimme kulkemaan.

JymyVolley: Larson 19 (+12), Ramsey 18 (+7), Nyman 10 (+7).
Vampula: Cveticanin 21 (+11), Andrikopoulou 18 (+8), Agrebi 12 (+7).

LähiTapiolan pisteet
3 Cveticanin LP-Vampula
2 Ramsey Jymy
1 Andrikopoulou LP-Vampula

PROlibero
Emilia Joensalo, LP-Vampula

Ottelutilasto

LiigaPlokille jo kuuden voitto perättäin

OrPo ei pystynyt katkaisemaan liigakärjessä viihtyvän LiigaPlokin voitto kulkea sunnuntain numeroiden oltua 1-3 (25-22,24-26,22-25,15-25)

OrPo aloitti todella vahvasti. Ensimmäinen erä oli hyvää peliä molemmilta. Sama jatkui toisessa erässä aivan kalkkiviivoille, mutta muutaman harmittavan virheen jälkeen ote ja erä lipsahti Plokille. Kolmannessa erässä Ploki sai pelinsä paremmin kulkemaan ja neljännessä OrPolla oli vaikea saada pelirytmistä kiinni

Salla Karhu,

- LiikaPloki: Hieno täällä on pelata ja nähdä tuttuja kasvoja katsomossa. OrPo lähti paremmalla ilmeellä peliin kuin me. Pidettiin pää kylmänä ja väännettiin peli kotiin.

Saara Holm, OrPo:

- Harmittaa tosi paljon. Eka erä tosi hyvä ja toisessa erässä oli mahdollisuus ottaa peli. Kun sitä ei saatu, peli-ilme menetettiin. Virheitä tehtiin liikaa kriittisissä paikoissa. Parannettava on, mutta kun on saanut vastuuta, se on kasvattanut itseluottamusta.


Lodi Alessandro, LiigaPloki:

- Tänään oli vaikea peli, kun eilinen Kuusamo peli oli imenyt paljon energiaa. OrPo pelasi hyvin. Piti tehdä töitä, ei unelmoida, piti jatkaa pelaamista eilisen jälkeen. Keskitymme pelaamaan aina joka pallon ja joka ottelun.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- En ole tyytyväinen kokonaistulokseen. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme korkealla tasolla, mutta toisen erän ratkaisuhetkillä ei ollut sydäntä eikä kovuutta. Ploki on niin kova joukkue, että siimaa ei saa antaa. Tämä opettaa nuorta joukkuetta.

Otteluemäntä ja -isäntä Iipu ja Markku valitsivat joukkueidensa parhaiksi Alexis Conawayn 14/+13 LiigaPlokista ja Julymar Oteron 18/+10 OrPosta

Yleisöä 502

LähiTapiolan pisteet
3 Conaway Ploki
2 Karhu Ploki
1 Otero OrPo

PROlibero
Sipilä, OrPo

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Pasi Hakomäki / Jymy
Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin