Seuraa meitä somessa:

Pölkyn kaato LP Kangasalan kymmenes perättäinen voitto - Puijo kova kotonaan

13.11.2021

LP Kangasalan voittoputki venyi jo kymmeneen, kun se otti revanssin kauden avauksen tappiostaan Pölkky Kuusamoa vastaan. Kuopiossa Puijo Wolley jätti vierailleen LiigaPlokin erävoitoitta.

Kangasala haki revanssin Kuusamosta

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala pelasivat varsin vuoristoratamaisen ottelun, joka päättyi vierasjoukkueen eduksi 1-3 (20-25, 25-15,20-25, 15-25). Pölkky pelasi ajoittain varsin mallikasta hyökkäys- ja torjuntapelaamista, mutta teki runsaasti omia virheitä, eikä kunnon taistelua päässyt syntymään. Kotijoukkueelle tuli 13 syöttö- ja 19 hyökkäysvirhettä. Pölkyn kahden viikon pelaamattomuus näkyi selkeästi pelaajien otteissa.

Ensimmäisessä erässä Pölkyn takaa-ajo käynnistyi lukemissa 12-20 ja ero kaventui viiteen pisteeseen. Ero pysyi samana erän loppuun asti. Toiseen erään Pölkky sai hyvän alun ja johti erää 6-2 Kangasalan kolmen perättäisen verkkovirheen jälkeen. Pölkyn yleispelaajat hyökkäsivät kovilla tehoilla, Carlyle Nusbaum 83 % ja Adeja Lambert 100 % tehokkuudella. Erä Pölkylle 25-15.

Kolmanteen erään vierasjoukkue sai hyvän alun johtaen erää 2-6. Tässäkin erässä Pölkyn peli jumittui kymmenen pisteen paikkeille ja lukemat olivat jo 10-19. Pölkky sai hieman pelin juonesta kiinni ja kavensi erän loppulukemiksi 20-25. Neljännen erän toisen aikalisän jälkeen lukemissa 9-14 kotijoukkue alkoi saada peliä kasaan ja aloitti hyvän rynnistyksen kaventaen torjunnalla eron yhteen pisteeseen 14-15. Nusbaumin 6-paikan pommi tuomittiin hyökkäysrajarikkeenä vastustajan pisteeksi ja tämän jälkeen erän loppu oli vierasjoukkueen pelaamista. Ottelu ansaitusti LP Kangasalan eduksi 1-3.

Emmi Riikilä, LP Kangasala:
- Olen tyytyväinen peliin ja pystyimme parantamaan pelaamista. Edellisen kohtaamisen tappio harmitti ja tulimme Kuusamoon aika sisuuntuneina.

Adeja Lambert, Pölkky Kuusamo:
- Meille tuli paljon virheitä varsinkin alkuun ja emme onnistuneet noudattamaan pelisuunnitelmaamme. Otamme tästäkin pelistä oppia parantaaksemme omaa peliä. Mestaruusliiga on hyvä sarja ja tykkään pelata täällä.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:
- Ensimmäisen erän kymmenen pisteen jälkeen pelissä ei ollut tasaisia jaksoja juuri ollenkaan. Kahdessa viimeisessä erässä uskoimme vahvasti omaan tekemiseen. Pelin ailahtelu johtui ehkä siitä, että peli ei ollut sellaista mitä se olisi jos kumpikin joukkue olisi henkisesti ja pelillisesti parhaimmillaan. Tänään olimme vahvempia.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:
- Kokonaisuutena pelissä Kangasala oli selkeästi parempi joukke, vaikka olimme parempia toisessa erässä. Toisessa erässä pystyimme pelaamaan ja hyökkäämään korkealla tasolla. Virheitä pitää tehdä vähemmän jotta pystyy voittamaan. Pelissä oli hyviä jaksoja, mutta kokonaisuuten peli ei pysynyt riittävän korkealla tasolla. Saimme hyviä torjuntoja.

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 1-3
20-25, 25-15, 20-25, 15-25
Koti:Lambert 15/+7,Nusbaum 15/+5,Lengweiler 11/-1
Vieras:Da Silva 16/+6,Riikilä 15/+6,Tutton 5/+0

Joukkueiden MVP:t
Carlyle Nusbaum Pölkky
Gabi Da Silva LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Katsojia: 391

Ottelutilasto

Iloisella taistelevalla ilmeellä Puijolle kotivoitto suoraan 3-0

Peliin aloitukseen kotijoukkueelta passari Anni Toivonen, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, liberoista nostavana Petra Sahlberg, puolustavana Henna Minkkinen, keskellä Eveliina Smolander ja Pilvi Kettunen.

Vieraista kentälle passari Olena Napalkova, hakkuri Roosa Päykkönen, keskellä Siiri Vehmanen ja Jada Stackhouse, liberona Jemina Pasanen ja laidoissa Anna Yefremenko ja Silvia Pertens.

Ensimmäisen erän alkupallot lähti tasatahtiin, jonka jälkeen LiigaPloki puolusti ja päätti palloja tehokkaasti laitureiden toimesta ja otti muutaman pisteen kaulan. Puijolla Nea Hämäläinen Hilkka Hujasen paikalle. LiigaPloki edelleen piti muutaman pisteen johdon. Kotijoukkueella Venla Hyttinen passariksi ja Sanni Määttä hakkuriksi. Puijo lähti kuromaan eroa muutama pinna kerrallaan ja erän loppupuolella oltiinkin tasoissa. Erän päätti 25-23 lukemiin Puijon hyväksi Nea Hämäläinen kahdella ässällä.

Toiseen erään vierailta sama kuusikko, Puijon naiset jatkoivat edellisen erän hyvin päättäneellä kuusikolla. Erän alkutahdit mentiin tasoissa, kunnes 11-11 pisteissä Sanni Määttä asteli syöttöruutuun ja pisteli vaikeita aloituksia kerta toisensa jälkeen. Puijon naiset taistelivat palloja peliin raivolla ja päättivät hyökkäyksiä agressiivisesti. Plokin vaihdot eivät tuoneet muutosta peliin. Puijo pelasi hurmoksessa erän loppuun asti ja tauluun vastustajan kannalta tylyt lukemat 25-11.

Kolmanteen erään kotijoukkue jatkoi samalla kuusikolla. Vastustaja vaihtoi Anna Yefremenkon hakkurin paikalle ja Roosa Päykkösen yleispelaajaksi. Erän alku tasaisempaa, kunnes Puijo pääsi muutaman pisteen karkumatkalle. Ploki kuroi eroa kiinni passari Napalkovan syöttövuoroilla. Erän loppu oli tiukempaa, vaikka Puijo erää veikin parin pisteen turvin. Tuplavaihdolla Anni Toivonen ja Natasha Calkins kentälle ja LiigaPlokin hyvä syöttövuoro katki. Sanni ja Venla palasivat vielä viimeistelemään erän Puijolle 25-22 ja joukkue pääsi voitontanssille suoraan 3-0 voitolla.

Ottelun ratkaisuksi muodostui tänään kova taisteluilme, jota kotijoukkue esitti läpi pelin. Vaihdot olivat onnistuneita ja pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla. Syötöllään Puijo sai vastustajan vastaanottoa rikki riittävästi ja torjunta-puolustus hoiteli palloja peliin ja jatkohyökkäyksiä päätettiin rohkeasti. Pelin parhaina palkittiin kotijoukkueen eteen kovaa työtä tehnyt hakkuri Sanni Määttä ja vastustajalta passari Olena Napalkova.

Siiri Vehmanen, LiigaPloki
- Peli ei ollut sellaista mitä lähdettiin hakemaan. Kaveri puolusti hyvin ja me oltiin hyökkäyspuolella nössöjä. Ei menny niin kuin piti, sössittiin kaikki. Tekemistä jäi kaikille osa-alueille.

Sanni Määttä, Puwo
- Tosi hyvät fiilikset, 3-0 voitto lämmittää mieltä. Onnistuttiin laajalla rintamalla ja sitä kautta päästiin voittoon.

Mikko Pesonen, LiigaPlokii
- Numeroiden osoittamalla tavalla huono matsi. Eka erässäkin oltiin mukana vain sen takia että Puijo antoi meille ylimääräisiä pisteitä, muuten olisi tullut rökäletappio koko pelistä.

Jukka Lehtonen, Puwo
- Suon tämän voiton meidän pelureille, jotka tekee tosi kovaa duunia treeneissä. Peleissä palaset eivät ole loksahdelleen ihan kohdalleen, ja vieläkin on petrattavaa. Tosi iso juttu joukkueelle! Vastaanoton on toimittava meidän pelityylissä ja näin kävi. Hyökkääjät teki tänään fiksuja ratkaisuja. Vaihtopenkiltäkin löytyi hienosti tukea joukkueelle, vaihtopelaajiin luotetaan.

Puijo Wolley - LiigaPloki 3-0
25-23, 25-11, 25-22
Koti:Kettunen 12/+9,Kääntä 11/+6,Määttä 8/+7
Vieras:Pertens 14/+6,Yefremenko 13/+4,Vehmanen 8/+3

Joukkueiden MVP:t
Sanni Määttä, Puijo Wolley
Olena Napalkova, LiigaPloki

PROlibero
Petra Sahlberg, Puijo Wolley

Katsojia: 127

Ottelutilasto

  Takaisin