Seuraa meitä somessa:

Pollock ja Jokinen tehokkaimmat pallontappajat

27.11.2014

Mestaruusliigan varmimmat pisteeksi hyökkäyksensä päättäjät ovat VaLePa Sastamalan Matthew Pollock ja LP Viestin Kaisa Jokinen.

Pollock on päättänyt useamman kuin kaksi palloa kolmesta pisteeksi joukkuueelleen, kun taas Jokisen tehot ovat juuri täsmälleen 66,7 eli 2/3 hänen saamistaan passeista on päättynyt LP Viestin pisteeseen.

Pollock on saanut yhdessätoista pelaamassaa liigaottelussa yhteensä 99 passia ja tehnyt niistä 68 pistettä. Virheitä yhdysvaltalaiselle keskitorjujalle on tullut vain kuusi.

Kaksi seuraavaksi tehokkainta hyökkääjää ovat Pielaveden Sammosta Mikko Väliaho (63,6 %) ja Andrei Ankudovich (62,5 %). Seuraavina ovat Kokkolan Tiikerien Tommi Siirilä (61,1 %) ja Antti Leppälä (60,9 %).

Joukkueista parhaalla hyökkäysprosentilla on pelannut Kokkolan Tiikerit, joka on ainoana joukkueen hyökännyt yli puolet mahdollisuuksistaan pisteeksi (50,3 %). Kovinkaan selkeästi 50 % ei kokkolalaisiltakaan ylity, sillä onnistumisia on 534 kappaletta ja eloon jääneistä sekä virheitä yhteensä 528.

Toiseksi parhaan hyökköysprosentin omaa joukkueista Raision Loimu (49,7%) ja kolmanneksi parhaan VaLePa Sastamala (48,3 %). Vähiten suhteessa hyökkäysvirheitä on tehnyt VaLePa (14,5 %) ennen Loimua (15,7 %) ja Tiikereitä (16,5 %).

Heikoin hyökkäysprosentti on Särkät Volleylla (41,9 %) ja Riennolla (42,4 %).

Jokinen täysin suvereeni pallontappaja

Jokinen on naisten Mestaruusliigan hyökkäystilaston ylivoimainen kuningatar, kun tehoja mitataan nimenomaan hyökkäysprosenteilla. Jokisen 66,7 prosentin tehot muodostuvat 51:stä hyökkäyksestä, joista vammalalaislähtöinen keskitorjuja on ”tappanut” peräti 34 pisteeksi. Virheitä Jokiselle on tullut vain viisi eli alle kymmenen prosenttia kaikista hyökkäyksistä.

Salolaisjoukkueen kaksoisjohdon tilastossa varmistaa Dubravka Rakic, jonka hyökkäysprosentti on 55,4. Lähes samaan on yltänyt, toki vasta kaksi ottelua pelanneena, Pölkky Kuusamon ranskalais-senegalilainen Fatou Diouck (55,3).

Kärkikolmikon lisäksi yli puolet hyökkäyksistään on pisteeksi päättänyt naisten liigassa kolme muuta pelaajaa: HPK:n Michaela Madsen (53,9), LP Viestin Laura Pihlajamäki (53,7) ja Pölkky Kuusamon Mariia Russman (52,0).

Joukkuetilastossa ylivoimaisesti tehokkain on LP Viesti, jonka kokonaishyökkäysteho on ollut 45,7 %. Virheprosentti salolaisilla (14,1 %) ei ole liigan matalin, vaan vähiten suhteessa virheitä hyökäyksissä on tehnyt HPK (12,8 %).

Heikoimmat joukkueiden hyökkäysprosentit ovat LP Kangasala (34,5 %) ja LP-Vampula (34,6 %).

Miesten hyökkäystehotilasto
Naisten hyökkäystehotilasto
Miesten joukkuetilasto
Naisten joukkuetilasto

  Takaisin