Seuraa meitä somessa:

Pudotuspeliaika alkaa!

25.02.2014

Lentopallokausi on ehtinyt jo siihen vaiheeseen, että aletaan tosissaan ratkoa mitalien kohtaloa ja ensimmäisten joukkueiden osalta kausi on jo paketissa. Naisten puolivälierät pyöräyttävät pudotuspelit käyntiin Mestaruusliigan osalta keskiviikkona.

Naisten puolivälieristä finaalipaikan saavuttaa kahdella voitolla eli pelisysteemi on ns. paras kolmesta.

Vastakkain ovat kahdessa otteluparissa LP Kangasala - Woman Volley ja HPK - Pieksämäki Volley.

Suoraan välierissä vastustajaa odottavat runkosarjan voittaja LP Viesti sekä kakkonen Oriveden Ponnistus. LP Viesti saa välieriin vastaansa heikoimmin runkosarjassa sijoittuneen puolivälierävoittajan ja OrPon paremmin sijoittuneen. Välierät käynnistyvät viikon päästä keskiviikkona 5.3.

Kurkataanpa hieman puolivälieräpareihin.

LP Kangasala - Woman Volley

Runkosarjan nelonen LP Kangasala omaa kahden edellisen kauden pudotuspeleistä arvokasta kokemusta pronssi- ja hopeamitalin myötä. Joukkueen kovuus tiukassa paikassa on nähty myös kahden viime Suomen cupin finaalin voitokkaasti hoitamisen myötä.

Teemu Mäkikyrö johdattaa puolestaan Woman Volleyn nyt ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin. Nälkä ja into on varmasti rovaniemeläisleirissä hurja. Pikku plussana myös se, että joukkue aloittaa lyhyen ottelusarjan kotikentällään, jossa se oli runkosarjassa 7-4.

WoVon päävalmentajalla Mäkikyröllä on selkeä näkemys siitä mihin homma ratkeaa.

- Kauden alussa asetettu tavoite pitää edelleen eli mitalli! Mitallista taistelu edellyttää tietenkin puolivälieräsarjan voitto. Lähdemme kaatamaan vahvimmista yksilöistä koostuvaa Kangasalaa vahvalla joukkuepelillä ja jokaisesta pisteestä taistellen. Torjunta-/puolustus ratkaisee tämän sarjan meille.

Intoa löytyy myös verkon toiselta puolelta, jonne Tuomas Alatalo tuo hämäläiset.

- Joukkue lähtee intoa täynnä pudotuspeleihin. Joukkueemme suurimmalla osalla pelaajista ei ole kauheasti pudotuspelikokemusta, joten motivaatiota riittää. Puolivälierien systeemi on raaka, mutta sama kaikille joukkueille. Pelejä halutaan jatkaa vielä ensi viikollakin, Alatalo kertoo tavoitteista.

Mäkikyrö näkee LP Kangasalan vahvuuksina leveän hyökkäysmateriaalin ja liberona Tiiamari Sievänen on liigan parhaita. Vastustajan heikkoudet on Mäkikyrön mukaan tiedossa molemmilla valmentajilla.

Alatalo puolestaan analysoi WoVoa näin:

- Woman Volley aloitti kauden hyvin, mutta sen jälkeen tuli yllättävänkin pitkä suvantovaihe. Tiedän heidän pystyvän pelaamaan hyvällä tasolla. WoVon vahvuuksiin kuuluu hyvä puolustuspeli, lisäksi syöttöruudussa he voivat tehdä pahaa jälkeä. Amber Kaufman on yksi sarjan parhaista ulkomaalaisvahvistuksista. Wovo tarvitsee otteisiinsa tasaisuutta, pelin taso voi ailahdella pelin sisälläkin yllättävän paljon.

Mitkä sitten ovat kovimmat taisteluparit valmentajien mielestä kentällä?

- Kovin taistelu käydään liberojen kesken. Kumman joukkueen libero pystyy johtamaan oman joukkueen vastaanoton ja puolustuksen parempaan iskuun. Tanja (Körkkö) voittaa tämän taisteluparin ja ottelu sarja kääntyy meille, näkee asian Mäkikyrö.

- Karoliina Kyllönen ja Kayla Jeter ovat tärkeitä pelaajia omille joukkueilleen, sekä hyökkäyksessä että vastaanotossa. Heidän onnistumisellaan molemmat joukkueet ovat lähempänä voittoa, sanoo puolestaan Alatalo.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolme kertaa kaikkien pelien päätyttyä vierasvoittoihin: kerran Kangasalla ja kaksi kertaa Rovaniemellä. Sarjapisteet menivät LP Kangasallle 7-2.

HPK - Pieksämäki Volley

Hämeenlinnalaisväriä on nähty naisten pudotuspeleissä joka kevät vuodesta 1998 lähtien ja niin tehdään tietysti nytkin. Jukka Koskisen valmentama joukkue hamuaa takaisin mitalikantaan yhden harha-askeleen jälkeen, kun historiallinen 14 mitalikauden putki katkesi viime keväänä.

Nyt HPK on saanut rivinsä kasaan ulkolaispelaajien loukkaantumisongelmien myötä ja kolmikko Otineru-Boricheva-Jacobi kylvää melkoista siementä mitalipelien alkaessa.

- Aneli Otineru on tuonut uutta pirteää voimaa kevääseen, joten joukkue pähtee pirteällä ja odottavalla mielellä tuleviin peleihin, sanoo Koskinen puolivälierin kynnyksellä.

Vain kaksi kertaa kotonaan koko runkosarjassa hävinnyt HPK on melkoinen este Pieksämäki Volleyn välierähaaveiden edessä. Viime vuonna sama pari kohtasi samassa vaiheessa HPK:n edettyä tuolloin jatkoon otteluvoitoin 2-0.

Runkosarjassa HPK ei antanut Pieksämäelle kuin yhden erävoiton kolmessa kohtaamisessa.

Haastajan mieli on kuitenkin kirkas, kuten päävalmentaja Viktor Circenko toteaa.

- Joukkue lähtee puolivälieriin hyvällä mielellä. Lähdemme haastamaan ennakkosuosikkia ja pyrimme rohkeaan peliin. Asenne harjoituksissa on ollut hyvä ja tahdosta ei homma ainakaan jää kiinni.

Mutta mistä sitten Jukka Koskisen mielestä löytyy vastustajan vahvuudet ja heikkoudet?

- Varmasti vahvuuksiin kuuluvat yleispelaajat: Julia Tokarenko ja Lena Kozyriatska. Torjuntapelin uskoisin taas meillä olevan vahvempaa.

Circenko näkee asian taas näin:

- HPK:n heikkous löytyy vastaanotosta, jota lähdemme omalla kovalla syötöllä haastamaan. Vahvuudet HPK:lla löytyvät puolestaan monipuolisesta hyökkäyspelistä.

Valmentajien näkemys ottelusarjan taisteluparista on molemmilla selkeä ja sama.

- Liberot Outi Immonen (Pieksämäki) ja Sanna Häkkinen (HPK).

  Takaisin