Seuraa meitä somessa:

Puhtaiden kotivoittojen lauantai

22.02.2020

Naisten Mestaruusliigassa ei vierasjoukkueille annettu erävoittoakaan lauantaina. Pölkky Kuusamo löi Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen, OrPo LiigaPlokin ja LP-Vampula Puijo-Wolleyn.

Pölkky heräsi ja paransi

Pölkky Kuusamo oli avauserässä pienoisessa unessa ja vieraissa ollut Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue piinasi sitä kalkkiviivoille. Jonna Wasserfallerin syöttövuoro vapautti koitjoukkueen piinasta ja se nappasi odotetun voiton 3-0 (25-20, 25-15, 25-11).

Pölkyn passarina pelasi ns. normikokoonpanosta poiketen Venla Huurne, toisena keskipelaajan Bettina Yli-Sissala (9/+6) ja hakkurina kaksi ensimmäistäe rää Brittany Maxwell (6/+3)

Linnea Kuusela, Kuortane:

- Alku lähti hyvin käytiin ja saatiin tasaista peliä Pölkyn kanssa, mutta sitten tuli pieni lamaantuminen eikä pärjätty niin hyvin hyökkäyspelissä. Alussa Pölkky antoi myös pisteitä omilla virheillä, mutta kun he saivat oman pelin käyntiin, niin sitten jäätiin jälkeen. Näistä peleistä saadaan kuitenkin hyvää kokemusta.

Jonna Wasserfaller, Pölkky:

- Ensimmäinen erän aloitimme tosi huolimattomasti ja teimme paljon omia virheitä. Sitten saimme kuitenkin fokuksen kohdalleen ja pääsimme pikkuhiljaa peliin. Kuortane puolusti hyvin, joten jouduimme tekemään paljon töitä pisteiden eteen. Piti vain olla kärsivällinen ja pelata omaa peliä. Olimme vähän väsyneitä viime viikonlopun kovien pelien jälkeen, joten oli hyvä vähän kierrättää pelaajia ja antaa toisille lepoa.

Kari Raatikainen, Kuortane:

- Kyllä tilasto näyttää selkeästi missä olemme jäljessä eli lyömisessä ja lyöntivoimassa, mikä on ymmärrettävää. Peli-ilmeeseen olen tyytyväinen. Se on pikkuhiljaa löytynyt, ja ehkä tuo viimeisen erän tummuminen johtui osaltaan jo väsymisestä. On oltu jo muutama päivä reissussa, matkustettu paljon ja tytöille on jollain tavalla uusi kokemus, että pitäisi pystyä pelaamaan koko ajan oman taitotason ylärekisterissä. Pölkylle riitti tänään keskinkertaisella levelillä pelaaminen. Mutta opetellaan pikkuhiljaa pelaamaan näitä huippujoukkueita vastaan. Pallo tulee näissä hieman eri tavalla kuin ykkössarjassa.

Timo Tolvanen, Pölkky:

- Peli meni 80 prosenttisesti sillä tavalla kuten itse toivoin. Yritin terottaa pelaajille sitä, että mitään ei anneta Kuortaneelle ilmaiseksi, että he joutuvat pelaamaan meitä vastaan ihan oikeasti, koska se on sekä meidän että myös heidän kehittymisensä kannalta tärkeää. Vaikka alku oli vähän vaikea, niin uskottiin koko ajan ja oltiin kärsivällisiä. Jonna hoiti meille hienosti tuon eka erän lopun, ja se vapautti peliä. Toinen teema oli, että tilanteesta huolimatta ei nosteta kaasujalkaa, vaan painetaan loppuun asti täysillä. Siinä onnistuttiin hyvin. Ensimmäisen erän virheiden jälkeen saatiin kontrolloitua omaa peliä paremmin, ja kahteen viimeiseen erään tuli vain yksi suora hyökkäysvirhe. Tilanteet pitää tunnistaa ja olla rohkea silloin kun on sen paikka. Sama juttu syöttöruudussa.

Parhaat pelaajat:
Kuortane: Linnea Kuusela
Pölkky: Jonna Wasserfaller

Lähitapiolan pisteet
3 Wasserfaller Pölkky
2 Lambert Pölkky
1 Yli-Sissala Pölkky

PROlibero
Koskenkorva Pölkky

Ottelutilasto

LiigaPlokilla ei eväitä Orpon vieraana

OrPo voitti LiigaPlokin 3-0 (25-15,25-19,25-19) kokonaisuudessan vakuuttavalla pelillä ja hyvin välillä virheillä. OrPon syöttö oli todella kova ja tarkka.

Venessa Loukonen, LiigaPloki:

- Hyvä opetus. Vastustaja näytti mallia, kuinka joukkueen pitää pelata.

Sanna Häkkinen, OrPo:

- Oli kyllä kauden paras peli. Energia pysyi kaikki kolme erää korkealla. Puolustaminen on fiilispeliä. Ollaan kokoajan parannettu. Peli paranee.
Sytyttää joukkueessa, kun mennään pleijareita kohti ja pystytään haastamaan kärkijoukkueita.

Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- OrPo näytti tarkalleen, kuinka lentopalloa pitää pelaa. Keskittyminen ja tekeminen oli esimerkillistä. Turhauttavaa pelata, kun vastustaja kaivaa kaikki pallot. Näytimme juniorijoukkueelta OrPon edessä. Meillä on nyt vain heikkoja pelejä pohjalla, jotain muutosta on tultava.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Keskityimme hyvin peliin. Teimme vain 6 virhettä koko pelissä.Olemme harjoitelleet hyvin. Henna Kilpeläinen pelasi parhaan pelinsä ja vieraalla pelipaikalla. Hän auttoi hyvin joukkuetta ja joukkue häntä. Emme antaneet yhtään palloa ilmaiseksi.
Meillä on Puijo, Kuortane ja Kangasala vielä runkosarjassa vastassa. Pudotuspeleissä tulee kaiketi vastaan Kuusamo tai Kangasala.

OrPo voitti ässät 6-2 ja torjunnat 8-5

Otteluisäntä Oriveden seurakunta valitsi joukkueidensa parhaiksi Taylor Lindbergin LiigaPlokista ja Lauryn Gillisin OrPosta.
Yleisöä 418.

Parhaat pelaajat
OrPo Gillis
LiigaPloki Lindberg

Lähitapiolan pisteet
3 Gillis OrPo
2 Beddingfield OrPo
1 Häkkinen OrPo

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ruudun huippuhetket

Ottelutilasto

Puijo taas jyrän alle Huittisissa

Puijo joutui tammikuisen ottelun tavoin LP-Vampulan jyrän alle. Ottelu oli alusta lähtien kotijoukkueen vahvaa esitystä josta sarjapisteet kirjattiin Huittislaisjoukkueelle erin 3-0 (25-10, 25-21, 25-14).

Otteluisäntinä toimi 2013-2014 liiganousuun johtaneen kauden joukkueen pelaajia ja he palkitsivat vieraista Hilkka hujasen ja kotijoukkueesta Iina Andrikopouloun.

Hilkka Hujasen toiveissa on kerryttää hyviä pelejä lopuista liigaotteluista. Silloin olisi hyvä lähteä kohti karsintapelejä, joista he uskovat kyllä selviävänsä ja pelaavansa ensi kaudellakin Mestaruusliigaa.

Aleksandra Petrovic pelasi ensimmäisen ottelun, hieman isommalla vastuulla ja tekikin sen tehokkaasti. Hänen mielestään Mestaruusiiga on yllättävän kovatasoinen ja LP-Vampulan organisaation kestävän vertailun moneen muuhun seuraan verrattuna. Huittisissa pelaajilla on hyvä ympäristö ja ilmapiiri.

Jukka Lehtosen mielestä naisten liigajoukkueen valmentaminen on erilaista, kuin mitä ennen kautta hän kuvitteli. Naisten liiga on kovempi ja tasaisempi kuin mitä oli ajatellut. Karsintoja kohti mennään hyvillä mielin ja uskoisin, että siellä pärjätään. Kevään pelit ovat mennyt hyvin, lukuunottamatta tämän viikonlopun ottelut. Tänään vastapuolella oli itsevarma joukkue, joka osoitti heti alusta, ette tule meille pärjäämään ja me olimme hiukan arkailevan oloisia.

LP-Vampulan päävalmentaja oli luonnollisesti tyytyväinen puhtaan voitto-ottelun jälkeen, mutta totesi työn olevan vielä pahasti kesken.

-Ei ole helppoa pitää peliä korkealla tasolla päivästä toiseen. Se vaati paljon työtä eikä ole mitenkään helppoa. Kotietu olisi toivottavaa saada hankituksi puolivälieriä ajatellen, avasi Darko Dobreskov tuntojaan pelin jälkeen.

LähiTapiolan pisteet
3 Andrikopoulou Vampula
2 Cveticanin Vampula
1 Petrovic Vampula

PROlibero
Niemelä LP-Vampula

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin