Seuraa meitä somessa:

Puijo-Wolley haastoi Pölkyn - sarjapisteen kuitenkin Kuusamoon

14.11.2020

Puijo Wolley heitti avauserän jälkeen kotonaan kovan haasteen vierailleelle Pölkky Kuusamolle, mutta jäi lopulta palkkiotta vieraiden napattia voiton 1-3 (11-25, 29-27, 25-27, 22-25)

Pölkky tuli peliin vahvasti ja aloitti pelin railakkaasti syöttämällä ja hyökkäämällä. Puijon vastaanotto oli vaikeuksissa, eikä hyökkäyksiä saatu kuolemaan. Erä meni alusta loppuun Pölkyn hallitessa peliä joka osa-alueella. Kuusi ässää ja lähes 50% tappo hyökkäyksessä, minkä seurauksena tauluun tylyt lukemat 11-25.

Puijon sisuuntuminen näkyi heti toisen erän alussa ja roolit vaihtuivat toisinpäin. Vastaanoton tarkentuessa Anni Toivonen pääsi pyörittämään peliä monipuolisesti. Myös syöttöpeli parani ja Puijo sai Pölkyn vastaanottoa irti, mikä näkyi heti vierasjoukkueen hyökkäystehojen heikentymisenä. Pölkky myös virheili enemmän. Vielä erän puolessa välin jPuijon ohto oli 4 pistettä. Erän loppua kohden Pölkky hiipi kuitenkin piste pisteeltä vierelle ja ohi. Puijo vaihtoi pelaajia, erä oli tiukkaakin tiukempi ja rintarinnan mentiin jatkopalloille. Puijon joukkue taisteli pisteistä raivokkaasti. Erä päättyi Puijon voittoon tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemiin 29-27.

Kolmas erä lähti käyntiin kotijoukkueen johdolla ja oltiin tilanteessa 11-7. Pölkyn Wasserfallerin vahvalla syöttövuorolla Pölkky tuli tasoihin 11-11. Siitä eteenpäin tasaisesti pisteitä vuorotellen napsien erän loppupuolelle saakka. Pölkky pääsi hyvillä suorituksilla eräpallotilanteeseen, mutta Puijo taisteli vielä tasoihin 25-25. Seuraavat pisteet kuitenkin Pölkylle ja erä Kuusamoon.

Neljänteen erään sai Pölkky vuorostaan hyvän alun ja karkasi piste pisteeltä 7-15 johtoon. Pölkyn puolustus toimi ja jatkopallojen hyökkäys oli tehokasta. Vierasjoukkue sortui kuitenkin enemmän virheisiin ja tilanne kaventui 20-21. Pölkky oli puolustuksessa erän lopussa parempi, ja vei pisteet Kuusamoon. Erä 22-25 ja ottelu 1-3 vieraille.

Ottelun parhaaksi valittiin vierailta Jessica Kosonen ja kotijoukkueesta Emilia Kääntä. Pölkyn kokemus vei pisteet, mutta revanssin mahdollisuus on tarjolla jo tukevan viikon keskiviikkona Kuusamossa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Ensimmäisestä erästä ei ole mitään kommentoitavaa, mutta toisesta erästä lähti hyvin käyntiin, kun kaikki rauhoittuvat ja ruvettiin tekemään niinkuin oli sovittu. Olimme harjoitelleet kaksi viikkoa, mikä näkyi siinä, että yritettiin liian hätäisesti päästä peliin liikkeelle. Pölkky pelasi eka erän hienosti ja sillä oli älyttömän hyvät syötöt. Olen tosi iloinen rohkeista hyökkäyksistä, jatkopallopasseista, ja puolustuksen jälkeen hyökkäämään pääsemisestä. Puolustus on meille hyvä. Pölkky ei pelannut toista ja kolmatta erää huonosti, vaan me pystyttiin nostamaan oma peli sarjan yhden ennakkosuosikin tasolle. Peli lämmittää mieltä, vaikka pisteitä ei tullutkaan.

Tuomas Alatalo, Pölkky

- Ensimmäinen erä oli aikamoinen, ja Puijo kasasi ittensä hienosti sen jälkeen. Ennen kaikkea Puijon puolustuspeli pisti meidät todella kovin tekemään töitä. Sen vuoksi ja koska tiesin, että tulee tiukka peli, voitto maistuu todella hyvältä. Puijo on tosi vahva kotijoukkue.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley

- Peli oli parempaa mitä meillä on aiemmin ollut. Vieläkin oli huonoja hetkiä, mutta saatiin pelattua hyvin ja hyökättiin kovaa. Saatiin puolustettuakin, ja harmittaa ettei saatu enempää eriä. Ensimmäisen erän jälkeen haluttiin näyttää, että olemme paljon parempia.

Viivi Pyhäjärvi, Pölkky

- Aloitimme pelin tosi hyvin ja se näkyikin sitten ensimmäisessä erässä taululla. Toiseen erään peli notkahti, ja sitten saatiin taas koottua itsemme kolmanteen ja ehkä se sitten ratkesi siihen, että oltiin kovempi niissä viimeisissä palloissa. Puijo on hyvä joukkue, joka pelaa tosi hyvin varsinkin kotona, joten Puijon nousu ei ollut yllätys. Olimme valmistautuneet hyvin.



Puijo-Wolley - Pölkky Kuusamo 1-3 (11-25, 29-27, 25-27, 22-25)
Puijo: Kääntä 10/+8, Hänninen 10/0, Hujanen 10/-2
Pölkky: Kosonen 22/+13, Malik 21/+14, Pyhäjärvi 11/+3
Ässät 6-13, syöttövirheet 15-13, torjunnat 8-7, hyökkäys% 31-38, vastaanotto% 43-44

Pistekilpailu:
3 Kosonen Pölkky
2 Malik Pölkky
1 Smolander Puijo

PROlibero
Milka Koskenkorva Pölkky

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Kuvat: Vesa Hallikainen 

  Takaisin