Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolley haki ensimmäisen voittonsa Salosta

30.09.2022

Naisten Mestaruusliigan kausi laitettiin melkoisella jännärillä liikkeelle perjantai-iltana Salossa. Viiden erän vääntämisen jälkeen vierasjoukkue Puijo Wolley haki seurahistorian ensimmäisen voittonsa Salosta rutistamalla kolmen ottelupallon takaa 3-2 -vierasvoiton.

LP Viestin ja Puijo Wolleyn välinen kauden avausottelu tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Kotijoukkue toipui ensimmäisen erän löylytyksestä nopeasti ja näytti vievän koko ottelun Lopussa vierasjoukkue oli kuitenkin terävämpi, käänsi kotijoukkueen parit eräpallot voitoksi ja päätti ottelun ensimmäisessä mahdollisessa paikassa. LP Viestin libero Netta Laaksonen oli kentällä itse varmuus. Ottelun loppunumerot 2-3 (11-25, 25-20, 25-14, 16-25, 16-18).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Junila, Jantunen, Lindgren, Ternava, Haatainen, Boom, Laaksonen
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Belisario, Rusnachenko, Koskenkorva

Peli alkoi Puijon Hilkka Hujasen onnistumisilla: ensin peippi ja sitten viisi aloitussyöttöä ja tilanne olikin hetkessä 6-0 vieraille. Salolaisten pelissä näkyi jännitys eikä peli lähtenyt lainkaan käyntiin. Vierailta Emilia Kääntä pelasi hienon erän tehden 6/+6, kotijoukkueesta ainoastaan Saana Lindgren pääsi plussalle 4/+1.

Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä, joskin Puijon pari pisteen johdossa. Ero oli kuitenkin kurottu umpeen Lindgrenin onnistumisten myötä tilanteessa 8-8. Kotijoukkueen vastaanotto toimi kuten ensimmäisessäkin erässä vastustajaa paremmin (47% - 33%), mutta nyt se saatiin käännettyä myös parempaan hyökkäysprosenttiin. Kotijoukkue innostui myös puolustamaan palloja peliin eivätkä kuopiolaiset saaneet pinnoja tehtyä samaan malliin kuin ensimmäisessä erässä. Lindgrenin lisäksi Arita Ternava tsemppasi joukkuettaan voittoon rohkeilla suorituksillaan verkolla. Erässä nähtiin yhteensä 12 syöttövirhettä molempien joukkueiden tehtyä kuusi syöttövirhettä.

Pitkän erätauon jälkeen LP Viestin peli aukesi ja onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Kotijoukkueen Jenni Jantusen hyvällä syöttövuorolla tilanne oli jo 10-5. Vastaanottoprosentit kääntyivät ympäri puijolaisten nostaessa paremmin, mutta LP Viestin hyvät vaimennukset ja puolustukset laskivat hyökkäystehot 29%:iin. Kotijoukkue itse hyökkäsi kovalla 68%:lla Dagmar Boomin, Lindgrenin ja Ternavan johdolla.

Puijo tasoitti erät neljännessä erässä. Koko erä mentiin vierasjoukkueen komennossa ja ylivoimasta erässä kertookin joukkueiden +- -luvut: LP Viesti -1, Puijo +16. Puijo nosti tasoaan vastaanotossa ja se onnistuikin heillä 71%:sti ja myös hyökkäys kuoli yli 60%:n tehoilla. Erässä erityisesti Ella Autere nautti Oksana Rusnachenkon passeista ja oli muurina verkolla tehden 6/+6.
Viides erä näytti tulevan kotijoukkueelle sen johtaessa peliä 13-10. Viimeisissä palloissa kuopiolaiset olivat terävämpiä ja niinpä he pääsivät juhlimaan voittoa kauden ensimmäisessä pelissä. LP Viestille muistoksi ottelusta kuitenkin yksi sarjapiste.Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

- Oli vähän vuoristoratainen, aloitettiin hyvin, mutta seuraavissa erissä tehtiin paljon virheitä. Sitten saatiin syöttö pysymään ruudussa niin oli parempaa. Tiedettiin että viesti parantaa peliä ensimmäisestä erästä. Päätetiin että aletaan taistelemaan, kun ei ollut isoista asioista kiinni. Olen ihan tyytyväinen omaan peliini, vaikka aina voi parantaakin.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Uskon, että oli viihdyttävä peli. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja oli kovia lyöntejä. Erät olivat aika selkeitä, tunnelman kohottaja tuo viides erä. Meille onni, että pallot pomppivat meille lopussa. Tiettyä epätasaisuutta on vielä pelissä. Pyritään siihen, että pelataan vahvaa joukkuepeliä, ettei olisi yhden yksilön varassa. Ulkomaalaiset pelaajat sopeutuneet hyvin porukkaan ja ovat hyviä pelaajia. Haluamme pelata nopeaa peliä ja sen eteen tehdään töitä.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

- Kova matsi oli ja kuten todettu, niin aika vuoristorataa. Eka erä oli meiltä ”ohi erä”. Puijolla on kova ja taisteleva joukkue ja olivat tiukoissa tilanteissa kovia ja passitempo oli nopea.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tasainen peli oli, tappio harmittaa tietenkin. Viides erä erityisesti, kun sitä hallittiin aika pitkälle. Puijo oli erän lopussa kova ja me hyydyimme. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen yhteen sarjapisteeseen. En ollut ihan yllättynyt ensimmäisestä erästä, kun näytti olevan aika lailla jännitystä ilmassa. Julia Junila pelasi ihan ok pelin, hänessä jännitys näkyi ehkä eniten.

Ruudun tallenne ottelusta

LP Viesti - Puijo Wolley 2-3
11–25, 25–20, 25-14, 16-25, 16-18
Koti:Lindgren 26/+19, Ternava 14/-1, Boom 12/+4
Vieras:Kääntä 18/+13, Belisario 16/+5, Hujanen 13/+3

Ässät: 3-7
Syöttövirheet: 16-18
Torjunnat: 8-12
Hyökkäys%: 41%-42%

Joukkueiden MVP:t
LP Viesti Netta Laaksonen
Puijo Wolley Emilia Kääntä

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Yleisöä: 422

Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio

  Takaisin