Puijo Wolley ja Nurmon JymyVolley väänsivät viisieräisen

22.01.2020

JymyVolley nappasi lopulta voiton ja kaksi sarjapistettä keskiviikkona Kuopiosta voitettuaan jännitysottelussa Puijo-Wolleyn 2-3 (18-25,18-25,25-23,32-30,11-15)

Ensimmäinen erä alku Nurmon hienoisessa johdossa, mutta Puijo kiri Nikki Cornwallin syöttövuorolla 15-15 tilanteeseen. Nurmon Jymyn uusi vahvistus Maddie Haggerty onnistui hyökkäyksissään tehokkaimmin sekä syöttöruudussa ja vei omalla syöttövuorollaan vieraat 20-16 johtoon. Erässä nähtiin hienoja puolustuspalloja molemmin puolin verkkoa, mutta Jymyn pelaajat päätti hyökkäykset hieman paremmalla teholla laidoista, ja vieraat veivät erän 18-25.

Toisessa erässä molempien joukkueiden passarit pääsivät käyttämään avauserää monipuolisemmin hyökkääjiään. Nurmon hakkuri Jody Larson onnistui vahvasti, joten eräpisteissä 6-10 Lehtonen käytti ensimmäisen aikalisänsä. Puijo Wolleyn vahvuuteen vuoden vaihteessa liittynyt Vilma Ruuska sai vastuuta hyökkäysten päättämisessä Hilkka Hujansen ohella. Erän lopussa nähtiin kotijoukkueessa uusi pelaajavaihtotaktiikka, kun Nikki Cornwall siirtyi hyökkääjän rooliin Lehtosen vaihtaessa Iida Paanasen takakentälle hakkuri Riikka Koivusaaren tilalle. Nurmo piti kuitenkin johtonsa ja erän myös pistelukemilla 18-25.
Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue tuli kentälle ”napsun” verran kovemmalla otteella ja vei erää pisteisiin 11-7. Erityisesti Cornwall-Autere akseli alkoi toimia tehokkaammin. Nurmo sai eroa kiinni ja erän puoliväli eteni pisteissä tasatahtia. Kaksi passaria nähtiin myös kolmannessa erässä kotijoukkueen kentällä hyvin onnistumisin. Kotijoukkueen pirteä peli-ilme piti pintansa ja vei erää jo lukemiin 23-18 kun Tuomela otti vielä joukkueelleen aikalisän. Erä eteni kotijoukkueelle 25-20.

Neljännen erän alussa Jymyn pelaajat olivat tarkentaneet torjuntaansa. Vastaavasti kotijoukkueen passari Cornwallin pelasi hienolla energisyydellä erityisesti puolustuspalloissa. Autereen ja passarin yhteistyöllä Puijo Wolley käänsi taistelua kotijoukkueelle, vaikka Nurmon kapellimestari Anniina Keinonen rakensi tarkkaa peliä edelleen ratkaisijoilleen. Erän lopussa nähtiin yleisölle makoisa vääntö voitosta, minkä kotijoukkue kampesi voittoksi numeroin 32-30.

Viides erä lähti käyntiin Nurmon tosi vahvoilla syötöillä ja kun Lehtonen katkaisi erää aikalisällä, Jymy kovensi edelleen syöttöään. Puijo Wolley sai pelistä jälleen kiinni, mutta 5-10 tilanteeseen venynyt ero oli liian pitkä kirittäväksi kiinni, vaikka saikin eroa parhaimmillaan 11-13 asti. Jymy vei 5. erän lopulta 11-15 ja ottelun erin 2-3.

Kari Tuomela:

- Aloitettiin peli vahvasti, mutta vastustaja tuli peliin takaisin kolmannessa erässä. Molemmilla oli hyvä vastaanotto kovista syötöistä huolimatta. Molemmat taisteli hyvin ja on hienoa, että tässä vaiheessa pelataan hyvää peliä.

Maddie Haggerty:

- Hyvä taistelu tänään, oli hauskaa pelata. Molemmilla oli vaihtelua pelissä mikä teki tästä mielenkiintoisen ottelun. Suomen liiga on kilpailukykyinen sarja.

Jukka Lehtonen:

- Hyvä tappelu meidän joukkueelta. Tunnetta oli paljon, mutta pysyttiin taktiikassa, tämä on sellaista peliä mitä haluan että pelataan. Neljännen erän taistelu kasvattaa pelaajia varmasti. Viidennessä erässä Nurmolla oli kova syöttö, olin tyytyväinen päivän esitykseen kokonaisuutena.

Hilkka Hujanen:

- Parasta pelissä oli fiilis ja taistelutahto läpi koko pelin. Vastustajan laiturit olivat meille pahimmat haasteet Saimme välillä kiinni hyvin, mutta vielä ei ihan riittänyt voittoon kääntämiseen. Tämä oli varmasti yleisölle hyvä peli ja oli hienoa kannustusta salissa.